Bewoners Vaticaanstad protesteren tegen komst vluchtelingen

‘Priesters vrezen verderfelijke seksuele moraal’

Inwoners van Vaticaanstad hebben met spandoeken geprotesteerd tegen de komst van twaalf Syrische vluchtelingen. De Vaticaanstedelingen zijn woedend op de Paus, die de vluchtelingen meenam tijdens zijn bezoek aan het Griekse eiland Lesbos. “De hoge heren in de Sint-Pietersbasiliek denken dat ze alles maar kunnen maken”, klagen priesters op het plein.

In de overwegend Rooms-Katholieke enclave bestaat veel wantrouwen tegen de vluchtelingen. Bisschop Agostino Vallini: “Het gaat hier om mensen met gevaarlijke religieuze waanbeelden en een verderfelijke seksuele moraal. We hebben allemaal gezien wat er is gebeurd in Keulen. Iedereen die een jurk draagt is vogelvrij.”

Paus Franciscus noemde de komst van de vluchtelingen noodzakelijk en ingegeven door de Heilige Geest, maar daar willen de boze protestanten niets van weten. Vallini: “Dit bewijst maar weer eens dat de kloof tussen de Heilige Geest en ons alleen maar groter wordt. En wie denkt Franciscus dat hij is? De plaatsvervanger van Jezus?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Paus Franciscus noemde de komst van de vluchtelingen noodzakelijk en ingegeven door de Heilige Geest, maar daar willen de boze protestanten niets van weten.”

Protestanten? Protestanten? In het Vaticaan? Ik vrees dat de Zwitserse Garde hoognodig haar M.E.-uitrusting uit het vet moet gaan halen.

Reageer
gravatar

Protestanten in het Vaticaan. Zoiets als “Samson, de Filistijnen over u”? Is Maarten Luther soms opgestaan?

gravatar

Het plan is om ze na een kort verblijf in Vaticaanstad naar Italië te verkassen. Dus voor Vaticaanstadiërs zijn de gevolgen beperkt.

Reageer
gravatar

De Paus heeft hiermee een eerste aanzet willen geven naar Islamisering van het Vaticaan (ad Urbi Al Orbi). Bij het volgende concilie belooft hij alle in Europa werkzame haatbaarden én Al Bakr Al Baghdadi van I.S. uit te nodigen voor unilaterale vredesbesprekingen. Dat wordt vuurwerk op het St. Pieterplein. Kaarten in de voorverkoop via de geijkte adressen in Molenbeek.

Reageer
gravatar

De onrust onder de jurkendragende kardinalen en andere priesters is wel begrijpelijk. Dit is dus hèt moment om hen te voorzien van modernere kledij, zoals een spijkerbroek, een T-shirt en een sweater. Wel in de juiste kleuren, natuurlijk.

Reageer
gravatar

De bewoners van Vaticaanstad getuigen van veel inzicht!
Hebben de bui natuurlijk ook al elders zien hangen.

Misschien een leuke suggestie om het Vaticaan of de Pieterskerk in de fik te steken voordat ze er intrek nemen?

Hoe hebben ze die 12 trouwens gekozen? Meest zielig? Zich het meest inlikkend? Leukste jonge knulletjes, volgens de priesters?

En krijgen ze nu ook allemaal een pausmobiel cadeau?

Reageer