Vrouw voelt zich fit na lezen van artikel over yoga

'Het geeft meer rust dan lezen over de sportschool'

Tamara van Vliet (32) uit Zeist leest sinds een paar weken artikelen over yoga. Ze merkt nu al resultaat: “Ik voel me fitter dan ooit. Ik had er veel eerder mee moeten beginnen.”

Lange tijd was Tamara op zoek naar manieren om af te vallen en een betere conditie te krijgen. Niets hielp. Tot ze de lectuur over yoga ontdekte. “Dit past bij mij”, vertelt Tamara als ze net klaar is met een lang artikel. “Het geeft veel meer rust dan lezen over de sportschool, terwijl het minstens net zo intensief is. Voor het slapen gaan lees ik graag over de Cobra en de Dolfijnen Variatie. De volgende dag voel ik me altijd herboren.”

Diëtiste Mirthe Kuvorst spreekt van een bredere trend waarin mensen bewuster omgaan met wat ze lezen. Zij adviseert cliënten om te stoppen met lezen over vlees en zuivel. “Ik had een vrouw in de praktijk die elke dag de Allerhande las. Dat is niet natuurlijk niet goed voor je bloedsuikerspiegel en dan kom je snel aan.”

Kuvorst schrijft een blog over verantwoord lezen. “Ik adviseer mensen daarin om veel te lezen over blauwe bessen, amandelen en chiazaad. Weinig mensen weten dat je het risico op kanker kunt verkleinen door je te verdiepen in broccoli.”

Tamara heeft met een paar vriendinnen een groepje gevormd om samen over yoga te lezen. “Als je dan een keer geen zin hebt, kun je elkaar motiveren om toch naar die website te gaan.” Ze heeft ook haar man Raymond geïnspireerd om meer te lezen over sport: “Hij is heel fanatiek aan het trainen. Raymond hoopt volgend jaar een boek over de marathon te kunnen lezen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit eigen ervaring kan ik bevestigen dat het lezen van een boek helend kan werken. Zo heeft het onderstaande boek mij enorm geholpen bij mijn tentamenangsten. Een aanrader.

G.L. Squires : Practical Physics, Cambridge University Press, ISBN 0-52127095

Reageer
gravatar

Hoe dan ook: voor 32 ziet ze er nog patent uit en voor 44 kan het er nog mee door in haar beroepsgroep. Beroepsgroep? Jazeker. De aandachtige kijker heeft gezien dat bed, keuken en natte cel van deze ZZPeester in één vertrek zijn geconcentreerd. Afgezien van beginnende huurders is dit alleen nuttig als men in bed, keuken of natte cel iets wil klaarmaken en niet wil uitglijden.

gravatar

Ook nuttig als men kostenefficiënt gebruik wil maken van beschikbare ruimte. Zoals op vakantie in Marbella, of met een driemaal modaal inkomen in London of Zeist.

Smeerpijp, biedt Tamara je excuses aan.

gravatar

Excuses, waarom? Mijn broer (Haags politicus, uit de neoliberale hoek) was járen vaste klant bij haar. Als ZZP’ster krijgt Tamara keurig “per behandeling” (orthopedische massage) betaald; voor Kamerleden (zonder btw-bon) 21% korting. Haar tegoed bij Mossack in Panama groeit gestaag, met dank aan ABN/Amro en Deysselbloem.

gravatar

Ga dan ‘cold turkey’ v.w.b. De Speld, Wiemersma. Maar hou wel rekening met de onvermijdelijke onthoudingsverschijnselen.

gravatar

Hoi Wiemersma,

Kom je uit de buurt van Den Haag? Zo ja dan moeten we eens wandeling in de duinen bij Scheveningen met elkaar maken.

Lekker ding! 😉

Corrie.

gravatar

Ik heb het verband met koude kalkoen ook nooit begrepen.
Maar ik denk dat het wel vet koel is om dat te zeggen.
Wat vet koel ook moge betekenen.

gravatar

Ik heb blijkbaar ineens laast van een dubbele persoonlijkheid… mij alterego reageert zonder mijn toestemming. Als je dat maar weet!

gravatar

Ik vind het toch zo prachtig, al die spiritualiteit en maaintvoelnes van tegenwoordig. We komen als mensheid echt op een hoger niveau van bewustzijn terecht!

Vergeet de moslimterreur, vergeet de moslimcriminaliteit, vergeet de moslimhomohaat, vergeet de moslimvrouwenonderdrukking, vergeet de asieluitvreters, vergeet de witteboordenbelastingontduiking, vergeet de corrupte politici, vergeet het kortetermijndenken van de Eurofiele landenbonuspolitici, vergeet de recessie, vergeet je hypotheek, ..

Alles valt weg als je met je benen over elkaar, en je handen naar de hemel, je aan het verdie…, ehhh…, lekker wezenloos zit te zitten.

Reageer
gravatar

Benen over elkaar of benen over ELKAAR? Het beest met twee ruggen? Maar je bedoelt waarschijnlijk de lotuszit. Hou dan de rug recht, chant “Um mani padme hum” houd duim, wijs- en middelvinger tegen elkaar en pink omhoog en aan ‘niets’ te denken. Probeer dat maar eens langer dan 5 minuten vol te houden. Naar elkaars navel staren mág, echter zonder bijgedachten. Ook naar de eigen navel mag gestaard worden; tenzij obesitas dat onmogelijk maakt.

gravatar

Ik kom altijd helemaal tot een hoger niveau van bewustzijn wanneer ik een duinwandeling plus in de duinen bij Scheveningen maak.

Dan voel ik mij één met alles.

Corrie.

gravatar

… en iedereen Corrie? Er is toch wel een basale controle “aan de poort”, je kunt toch niet zomaar met Jan en alleman aan de slag en zandverstuivingen aanrichten in beschermd natuurgebied?. Straks moet er ook in Scheveningen zandsuppletie worden toegepast.

gravatar

Eindelijk weer eens een redactioneel artikel dat de geest van de tijd (Hegel: die Zeitgeist) precies weergeeft. Ik ben dankbaar dit mee te mogen maken; een diepgaande analyse van één van de trending topics in onze samenleving. Graag voeg ik mij deel toe aan dit informatieve artikel: ‘s morgens twee lepels havermout in de kwark en uw darmen en stoelgang zullen u er dankbaar voor zijn”.

Reageer