Hartverwarmend: brandweer redt jonge vogeltjes uit boom

Diertjes konden niet op eigen kracht naar beneden

Zin in een glimlach op je gezicht? De brandweer in Houten heeft vrijdag vijf jonge vogeltjes uit een boom gered. De pasgeboren diertjes zaten hoog in een nest en konden niet op eigen kracht naar beneden komen.

Buurtbewoner Annemarie van den Doel zag de kuikens in de boom: “Je kon zo zien dat die arme drommels er niet uit durfden. Ik had geen idee wie de eigenaar was, dus heb ik maar de brandweer gebeld. Gelukkig vonden ze het belangrijk genoeg.”

Brandweerman Rolf, zelf vader van twee kinderen, weigert zichzelf een held te noemen. Maar trots is hij wel: “Als je dat paniekerige gekwetter van die beestjes hoort, neemt de intuïtie het over van je ratio. Dan focus je je op één doel: die vogeltjes moeten uit die boom.”

De kuikens zelf liggen in afwachting van hun baasje bij te komen op een lekker warme handdoek in de kazerne. “Volgens mij liggen ze lekker te slapen, want ze zijn muisstil”, stelt brandweerman Rolf tevreden vast.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *