Bron YT - omroepwest

Ook Rutte stemt: “Fantastisch om eindelijk invloed te hebben op Europees beleid.”

Referendum geeft premier gevoel van macht

Minister-president Rutte heeft vanochtend zijn stem uitgebracht bij het Oekraïne-referendum. De premier is blij dat hij eindelijk directe invloed heeft op Europees beleid: “Het is een fantastisch gevoel om ineens zoveel macht te ervaren. Dat is het prachtige van zo’n referendum: dat je je mening mag geven en dat daar daadwerkelijk iets mee gedaan wordt in Europa. Supergaaf.”

Rutte kan niet zeggen of hij voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne heeft gestemd: “Dat kan ik me niet meer herinneren. Het ging allemaal heel snel en ik was in een soort roes van machtswellust. Echt supergaaf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stupid. You voted about us basing on your myths, leaks in knowledge, position and care. Just to play game, which give you feeling of “power”? Big “thanks” to Herostrat from Ukraine.

Reageer
gravatar

Zo, daar hebben we de Europese Commissie!
– “Nee heeft geen invloed op Oekraïne-verdrag”
– “wachten nu af te wat de Nederlandse regering gaat doen met de uitslag. Er is geen deadline, Rutte mag zelf bepalen hoeveel tijd hij in een oplossing wil steken. ”

http://nos.nl/artikel/2097705-europese-commissie-nee-heeft-geen-invloed-op-oekraine-verdrag.html

Oftewel: ‘geen probleem, neem alle tijd, maar we doen er toch niets mee” .

Eigenlijk is dit één van de redenen waarom ik NEE heb gestemd!

Misschien helpt het om een Euhaat te starten?

Reageer
gravatar

Ben zeer benieuwd hoe hij zich hier uit gaat draaien. Zijn reactie klonk als vooral op zoek naar elke mogelijkheid om er onderuit te komen.

‘Niet zondermeer ratificeren’.
‘Zorgvuldig stappenplan’.
‘Proces van weken’.
‘Voor iedereen aanvaardbaar’.

De uitkomst zal waarschijnlijk zijn dat hij in het kader van blabla, alsmede blabla, na een zorgvuldige afweging en diepgaand overleg, zich helaas genoodzaakt ziet om…. (typische Rutte-pauze) … zich neer te leggen bij het meerderheidsstandpunt van de andere 27 lidstaten.

Reageer
gravatar

Nou doe je net of de nee-stemmers tegen het associatieverdrag waren, terwijl Jan Roos er heel duidelijk over was: nee stemmers vinden Jan Roos gewoon heel geweldig. (terzijde: Wilders is er nog niet uit of het nee tegen de haagse elite of tegen Europa was en geenstijl vond gister het hele referendum al ongeldig vanwege vakjes en rondjes.)

gravatar

Trouwens best flauw van de Haagse elite om meteen iets met de uitslag te willen “doen”, terwijl er net tegen ze is gestemd!

gravatar

Doet me denken aan een vorige premier die ‘s-ochtends om een uurtje of zes in Washington even tien minuutjes mocht babbelen met de Bush-aap opdat Jaap secretaris generaal mocht worden van ons transatlantisch defensieapparaat. Voor het krieken van de ochtend er in en er uit, daarna ruim de tijd om de stad te ontbijten. Jongens wat hebben we als Nederlanders veel te vertellen in de wereld.

Reageer
gravatar

De uitkomst zal wel zijn, dat de hooggeplaatsten onder het genot van een kop koffie besluiten er niets mee te doen. Ze hebben in elk geval , er iets mee gedaan.

Reageer
gravatar

Je kunt ook toekijken en erbij masturberen!

Mr is toch zonder puntje?
Maar gefeliciteerd met je titel, als ‘ie echt is.

gravatar

Hoewel een extra reactie de nadruk kan leggen op negatieve reacties, heb ik besloten vandaag toch te reageren. Vrijheid van meningsuiting is een te belangrijk recht om dat gewoon niet te doen.

Reageer