Bron Larry D. Moore CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Dode kinderen op de bodem van de ballenbak: wie ruimt ze op?

‘Een frissere ballenbak begint bij jezelf’

Van boven is het niet te zien, maar onder de vrolijk gekleurde ballen in de ballenbak liggen ontbindende kinderen. Het is niet zo fris, hinderlijk en bovendien ongezellig. In de komende weken gaat een externe ballenbaggeraar de overgebleven lichaampjes van de bodem dreggen.

Ballenbakinspecteur Allard de Haan noemt de huidige staat van de ballenbakken ver beneden peil: “Uiteraard zie je in iedere ballenbak af en toe een kindje op de bodem, maar de huidige situatie gaat alle perken te buiten. Uit onze laatste scans blijkt dat veel lijfjes al in verre staat van ontbinding zijn. Daar word je dus hartstikke ziek van als je daar tussen gaat zitten spelen. Het stoffelijk overschot gaat aan hun broekspijpen zitten en je moet bedenken dat jonge kinderen die ballen ook in hun mond steken.”

De Haan pleit voor meer bewustwording: “We kunnen na het dreggen natuurlijk niet doorgaan zoals we bezig waren, met die nalatigheid ligt de bodem binnen de kortste keren weer vol. Het probleem is dat we het nu normaal vinden om dode kinderen achter te laten in de ballenbak, maar we kunnen niet eeuwig blijven dreggen. Een frissere ballenbak begint bij jezelf.”

Tot het zover is laat moeder Karin Bosboom-Van de Ven haar kinderen niet meer in de ballenbak spelen: “Je moet er toch niet aan denken dat je lekker aan het winkelen bent en dat er weer wordt omgeroepen dat Fredje wil worden opgedregd uit de ballenbak. Wat dat betreft heb ik mijn lesje wel geleerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat denk jij dat men doet met niet- opgehaalde/geclaimde ballenbakslachtoffertjes? Die gaan samen met dierlijk slachtafval in de kroketten, gehaktballen en frikandellen van Felix Bonzo (Febo) en Mona.

gravatar

Zoiets gebeurt in ieder geval niet bij de Mac. Na het consumeren van een Happy Meal zijn die koters geconserveerd voor het leven.

gravatar

Allemaal bijzonder spannend hoe iedereen hier de focus legt op de kinderen, maar iedereen gaat voorbij aan de vrolijk gekleurde ballen:

Zij de ballen vrolijk of refereert het vrolijk aan de verschillende kleuren die een vrolijk gevoel zouden oproepen bij degene die ze ziet (de kinderen bijvoorbeeld)/zag?
Was degene die de ballen gekleurd heeft vrolijk?

En dan Allert die de huidige staat van de ballenbak ver beneden peil noemt. Gaat het dan om de staat van de ballenbak, of om de geografische ligging? En welk peil is dan graadmeter? Geenpeil? NAP? Of het peil van de ballen in de ballenbak zelf?

Al met al een warrig stukje die ook nog eens op geen enkele wijze de titel waarmaakt.

Want als die kinderen dan uiteindelijk gedregd zijn door de ballenbaggeraar (waarom geen kinderbaggeraar?)
Wie ruimt ze dan op…

Reageer
gravatar

Jupp Henkes, mag ik even een kleinigheid corrigeren? “In der Wiederholung zeigt sich DER Meister”, want onderwerp en dus eerste naamval. Sonst vom Westen kein Neues.

gravatar

Ja, uh, ik was maar gewoon een voetballer hè. Ik ben al blij als ik mijn naam correct kan googlen. (Iets wat jou dan weer wat minder goed af gaat, Angela)

gravatar

Moet ik dit serieus nemen?? Zou graag de harde feiten boven tafel willen hebben. Als dit echt is zoals mem beweert zou het zoiezo moeten opvallen, ontbinding van menselijk lichaam ruikje vrijwel direct. Alhoewel ik het wel altijd muf vind ruiken in die ballenbakken , maar lijk geur is zo intens dat verschil ruik je wel. Ik vind dat dit echt serieus uitgezocht moet worden. Want dit is gewoon echt ZIEK en WAANZINNIG Misselijk Makend

Reageer
gravatar

Vindt de artikelen van de speld meestal grappig en vermakelijk. Dit gaat echter te ver! Overlijden van kinderen is nooit grappig en zou ook niet als grap gebruikt moeten worden. Onnodig kwetsend en vreselijk beschreven.. Ik hoop dat de speld dat ook gaat inzien en dit artikel verwijderd..

Reageer
gravatar

Artikelen van de speld zijn grappig, satire en luchtig. Dit onderwerp leent zich hier niet voor! Ik ervaar dit als kwetsend, onnodig provocerend en onbehoorlijk. En luguber beschreven! Hoop dat de speld dit ook gaat inzien en het artikel verwijderd..

Reageer
gravatar

Zeker de ballenbakken van de IKEA blijken problematisch. Daar moeten ze geregeld bepaalde lichaamsdelen weer bij elkaar zoeken en aan elkaar monteren. Ongelooflijk veel werk. En welke ledemaat hoort nou waar bij?

Reageer