Bron YT - RTL Late Night

Is Lil’ Kleine nog wel geschikt als moreel kompas?

Baken van licht valt van voetstuk

Als moreel kompas is Lil’ Kleine altijd een baken van licht en hoop geweest. Maar wie zijn album WOP beluistert, gaat toch twijfelen aan zijn intellectueel leiderschap. Is Lil’ Kleine nog wel de juiste persoon om richting te geven aan ons besef van goed en kwaad?

In 2012 opende Lil’ Kleine zijn debuutalbum ‘Tuig van de Richel’ nog met de memorabele woorden: ‘Roken, drinken, vechten, stelen, het kan me allemaal geen ene kankermoer schelen’. Hij werd onmiddellijk gebombardeerd tot een van de belangrijkste denkers van de moderne tijd. Zijn revolutionaire denkwijze raakte een snaar in Nederland. Je vraagt je nu af: hoe heeft dat ooit mis kunnen gaan?

Met zijn vroege teksten wist Lil’ Kleine een nieuw geluid te brengen. In turbulente tijden maande hij juist tot rust. We dachten: die kankermoer, dat is wat we nodig hebben in Nederland. Zelfs toen hij werd gearresteerd nadat hij bij een optreden in Hilversum vroeg om een middelvinger op te steken naar politie en justitie, hield Lil’ Kleine vast aan zijn idealen. Dat is intellectueel leiderschap.

Ligt die tijd nu definitief achter ons? Deze week kwam Lil’ Kleine bij DWDD en zong hij de tekst: ‘Ik heb 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt en ik heb 1, 2, 3, 4 bitches in huis.’ Wat is er gebeurd met de grote denker die ons bewust maakte van de transcendentale dialectiek tussen drank en drugs? Is hij de weg kwijt?

We hebben in Nederland altijd blind vertrouwd op onze drie Grote Denkers: Rene Gude, Lil’ Kleine en Sybrand Buma. Rene Gude is dood en Lil’ Kleine is plotseling controversiële dingen gaan zeggen. Dan houden we dus alleen Sybrand Buma over.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U schrijft een artikel over een stuk waar ik ook aan heb bijgedragen zonder mijn naam te noemen. U spreekt over transcendentale dialectiek en stelt dat Lil’ Kleine de weg kwijt is. U begrijpt niet waar u over schrijft. Mijn advies is om werken van Immanuel Kant eerst nog eens nader te bestuderen, en met name Kritik der reinen Vernunft voordat u überhaupt commentaar geeft op ons werk.

Reageer
gravatar

Het getuigt van enorme intellectuele slagkracht om met pillen in je mik en afgeleid door de dames maar liefst twee keer achter elkaar tot 4 te kunnen tellen…probeer het maar eens.

Reageer
gravatar

Lil’Kleine. groeit uit zijn jasje. Hij is duidelijk met een groeispurt bezig en maakt derhalve zijn eigen naam niet meer waar. Hij is zodoende ook al naast zijn schoenen gaan lopen. Ik zou zeggen: Lil’, herpak jezelf, voor het te laat is..!

Reageer
gravatar

Lil’ Kleine is een tautologie (als het eerste stuk tenminste vet koel afko Engerlands is).

Als Lil’ echter voor lillend staat, dan stel ik mij een kruising tussen Jabba en Yoda voor. Dat laatste klopt dan weer goed met het yo-uhn taalgebruik.

Reageer
gravatar

Sterker nog, wij zouden het een pleonasme willen noemen. Lil’ Kleine getuigt van een tot overdrijven geneigde theatrale persoonlijkheidsstructuur met een primair aandoende woordenschat. Bij hem is de piramide van Maslow teruggebracht tot twee lagen: 1e laag: eten drinken, slapen en bijslapen,
top en tweede laag: intellectueel leiderschap.

gravatar

Hij zou iets meer ‘jo – uhn’ moeten zeggen, en rare poses met z’n vingers maken. Ik mis het petje achterstevoren, en de kakzak rond de knieën.

Het is .. ja ik weet niet .. net niet net echt.

#NetNietNetEcht

Reageer
gravatar

Iemans uit een modaal gezin, nooit ellende, geld gebrek ofzzo gekend, denkt nu in eenkeer dat hij hier over kan en MAG zingen. Kansloze, zielige gek, boycotten deze geld paria

Reageer
gravatar

je moet de opsomming cumulatief zien dus hij heeft tien pillen gebruikt voor mij is dat recreatief maar voor een moreel kompas ligt dat denk ik anders

gravatar

2016 is een heel bijzonder jaar in de tijd telling en heeft in plaats van een schrikkeldag een schrikkelweek zoals uw wellicht gehoord heeft.

Daarom is het pas over zes dagen 1 april.

gravatar

Natuurlijk is het 1 april, maar wie trapt er nu in de opmerking dat Sybrand Buma een grote denker of zelfs maar een denker is ?

gravatar

Dat het onrwikkelingsdenken van deze verlichte geest door bepaalde individuen niet (meer) begrepen wordt geeft eens te meer aan hoe onnavolgbaar zijn inzichten zijn.

Wij kunnen niets anders dan met gepaste eerbied (en op gepaste afstand) proberen mee te groeien.

Reageer