Bron RTL Nieuws

Premier Michel: volgende twee herdenkingen Brussel zonder publiek

Belgische regering straft Brussel voor wangedrag herdenkers

Vanwege de ongeregeldheden bij de herdenkingen van afgelopen zondag moeten de volgende twee thuisherdenkingen in Brussel plaatsvinden zonder publiek. Deze sanctie heeft de Belgische premier Charles Michel zojuist bekendgemaakt.

De Belgische regering wil Brussel straffen voor het wangedrag van de bezoekers aan het Beursplein. De herdenking werd stilgelegd nadat extreem-rechtse herdenkers fakkels aanstaken en leuzen begonnen te schreeuwen. “Om te laten zien dat we dit soort wangedrag niet tolereren, zal Brussel de volgende twee aanslagen moeten verwerken zonder publiek,” aldus een gepikeerde premier.

Herdenker Jan de Baever uit Mechelen baalt van de sanctie: “Ik snap dat de regering iets moest doen, maar dit lijkt me niet de juiste oplossing. Nu wordt iedereen gestraft die graag met zijn gezin een herdenking bezoekt. Je moet alleen de rotte appels eruit pikken en die keihard aanpakken. Voor mij zijn het geen echte herdenkers. Het zijn hooligans.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou ook boos worden als mijn supporters-honk opgeblazen werd!

Volgens mij waren het weer diezelfde etters van FC Nieuw Sloten!

de Buitenboys

Reageer
gravatar

Het wordt gewoon tijd om herdenkingsfraude op te nemen in het wetboek van strafrecht, dan weet iedereen precies waar die zich aan moet houden en kun je ook direct snelrecht toepassen.

Reageer