Wat gebeurt er achter de hekken van de gevaarlijkste tennisclub van Nederland?

Wij bezochten de beruchte vereniging Hoogeheide in Bilthoven

Wat speelt zich af achter de hekken van de meest meedogenloze tennisvereniging van Nederland? Wij kregen een uniek inkijkje bij tennisvereniging Hoogeheide in Bilthoven.

Bij de poort worden we opgewacht door een man met een smal gezicht en halflang achterovergekamd haar. Hij stelt zich aan ons voor als Evert-Jan.

Evert-Jan vertelt dat de vereniging wordt gerund door vrijwilligers, maar het is ons meteen duidelijk dat clubleden hier de dienst uitmaken. Als één van de leden op baan 16 een handvol gravel naar een ballenjongen gooit, grijpt niemand in. De tennissers die op baan 11 een gemengd dubbel hebben gespeeld, verlaten de baan zonder te slepen. Hier geldt het recht van de sterkste.

In de kantine ontmoeten we Fréderique (41), die al zeventien jaar op de vereniging rondloopt. Om haar pols zit een zweetbandje met daarop de naam van haar clubje, ‘Dames7’. “Iedereen heeft zijn eigen groepje binnen de vereniging,” zegt ze. “Er is hevige competitie tussen de verschillende clubjes. Dat leidt op het veld soms tot veel gescheld en gegooi met rackets.” Met een ijzige glimlach vertelt Fréderique dat het vanmiddag nog tot een confrontatie kwam tussen Dames7 en de Raketjes. Op haar linkerbovenarm is een blauwe plek zichtbaar.

Intussen is op baan 1 een woordenwisseling ontstaan over een let. “Misschien is het tijd om te gaan,” zegt Evert-Jan. De angst is van zijn gezicht af te lezen. We besluiten te doen wat hij zegt. Hoogeheide in Bilthoven is geen aangename plek voor buitenstaanders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Belg is het enige dat ik me bij Nederlandse tennisvelden kan voorstellen een fragment uit de film Flodder. Een fragment dat ik als jonge tiener te zien kreeg.

Reageer
gravatar

Amai. da’s just wat Outsider meende, die twee meiskes op de centrecourt in Eva’s kostuum. Deze passage is zeker en vast op uw teenager netvlies ingebrand.

gravatar

@Paul: sinds die herinnering is mijn interesse in dé Nederlandse tennisvelden in ieder geval niet meer geminderd.

gravatar

Maar los van of het grappig ís, wat een mening is, jullie/jij snappen/snapt ook niet wat de bedoeling was om grappig te zijn?

gravatar

Het lijkt mij een satirische kwinkslag met betrekking tot de actualiteit, die ligt in het ridiculiseren van het verwachtingspatroon dat gebaseerd is op de naam “Molenbeek”, die normaliter aan een tennisvereniging had moeten toebehoren.

gravatar

Dat stamt nog uit de tijd dat hier ook opnamen werden gemaakt voor cultfilm “Flodder” van FFF-Productions. De subtopper “Dames 7” heeft ook nog een alternatieve vorm van fundraising gevonden. De Reclame Code Commissie verbiedt mij hier onbetaald reclame te maken voor de zeer fysieke uitvoering van Dames 7: Hokus Pokus Pilates Pas

gravatar

Matchfixing en Oosteuropeanen die banen inpikken zijn blijkbaar niet aan de orde op deze TV. Het lijkt mij hier leuker dan een gemiddelde schaakvereniging

Reageer