Daklozen gooien met muntgeld naar FC Twente

OM begint vooronderzoek naar vernederend voorval

‘Walgelijk’, ‘smakeloos’, ‘vernederend’. Gebruikers van sociale media hebben geen goed woord over voor de actie van enkele tientallen bedelaars die met muntgeld naar bestuur en spelers van FC Twente gooiden. Het Openbaar Ministerie is een vooronderzoek gestart om te bepalen of de gedragingen van de zwervers strafbaar zijn.

Op enkele filmpjes is te zien hoe bestuursleden van de Enschedese voetbalclub moeten opdrukken voor een paar muntstukken en hoe een Roemeens duivenvrouwtje met multiproblematiek een biljet van 5 euro voor de neus van Hakim Ziyech verbrandt. Trainer René Hake danst de Macarena in ruil voor een kortingsbon van de Blokker.

Het Openbaar Ministerie kan nog niet met zekerheid zeggen of de zwervers strafbare feiten pleegden. Persofficier Sander Krommenie: “Deze mensen voeden zich met het leed van een ander. Dat zij het financieel beter hebben dan FC Twente, geeft ze nog niet het recht om die stakkers zo te vernederen.” Mogelijk wordt de straatkrantlicentie van de zwervers ingetrokken.

Zwerver Schele Henk (45, geen vaste woon- en verblijfplaats) zegt spijt te hebben van zijn acties: “Ik had me nooit zo mogen gedragen, en nodig het bestuur, de spelers en de fans van FC Twente graag uit om morgen met mij de maaltijd te komen gebruiken in de gaarkeuken. Ik trakteer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een groot gebaar van Henk om FC Twente uit te nodigen de maaltijd te komen gebruiken in de gaarkeuken. Henk je bent goed bezig !

Reageer
gravatar

Flauw hoor.
Er waren gewoon strippende heren die eerlijk hun geld verdienden door uit de kleren te gaan.
De stadsnomaden gooiden juist geld omdat ze deze strippende heren weer graag IN de koude kleren zag
Voetballers wil je niet in hun hemd zetten( of zien.)
De speld moet niet zomaar nieuws klakkeloos overnemen,van de nos zonder te checken..

Reageer
gravatar

Dit nobeele gebaer van Henck 45 om de sloebersch van Enschede den hant te reijken, sal eeniedersch goedkeuringh welgevallen. Daerom adviseer ick de heeren om desavondsch d’n wijtinghfilet eensch te laten smaeken. ‘t Sijt tenslotte vrijdagh.

‘t sijt aanbevelenswaardig desmorgen eene ligte sportmaeltijt te nuttigen, om vervolgensch op de dagh desch Heeresch na d’ogtendmisch in de kerck, d’aenval op de knapen uijt Alkmaer te openen.

Reageer
gravatar

Albert Heyn let op de kleintjes, maar de groten passen uitstekend op zichzelf, de topinkomens stegen in 2015 volgens CPB en CBS met gemiddeld 5 %. Dus laat die zwervers nou ook eens voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, alles met geld zit hoog afgezonderd boven het grauw, comfortabel in centraal verwarmde skyboxen met warme drankjes en meisjes van plezier. Laat dat maar aan Grolsch over.