Luuk (7) en Maartje (7) spelen mooi weertje

Knuffels mogen niks merken van onderlinge spanningen

Luuk en Maartje zijn klaar met vadertje en moedertje spelen. De tweeling speelt tegenwoordig liever mooi weertje. Ten opzichte van hun knuffels doen ze alsof er niks aan de hand is, maar eigenlijk kunnen ze elkaar niet meer luchten of zien.

Maartje (7) vindt dat het spelen met haar broer in een sleur is geraakt en dat neemt ze hem kwalijk. Ze is echter als de dood dat de knuffels merken dat er spanningen zijn. Waar ze ‘s avonds in het stapelbed regelmatig nijdige opmerkingen op Luuk afvuurt, probeert ze zich in het bijzijn van Dino en Beer te beheersen.

“Wat een geluk, zo met elkaar”, zegt Maartje, terwijl ze Dino dicht tegen zich aan trekt en over zijn bol aait. Ze kijkt Luuk indringend aan, wacht tot hij iets wil zeggen en begint dan hysterisch te lachen. “En leuk dat papa er ook weer eens bij is hè?”

Ondanks Maartjes passief-agressieve gedrag hoopt Luuk (7) het voor de knuffels gezellig te houden. Hij vindt dat ze overdrijft met haar verwijt dat hij te veel met het buurmeisje speelt, maar kiest ervoor haar sneer te negeren en juist poeslief te doen. “Blijf jij maar lekker zitten schat, ik haal de limonade wel.” Hij knipoogt ongemakkelijk naar Beer.

Wanneer Luuk de kamer verlaat, kan Maartje het toch niet laten: “Wat is meneer ineens galant.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begrijp ik dat nou goed: Broer en zus spelen vadertje en moedertje die leven als broer en zus? Ingewikkeld hoor. Net een echt huwelijk.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen ze ook alvast een vechtscheidinkje oefenen, waarbij ze allebei aan een arm of een been of een hoofd van Dino en Beer trekken, totdat ze allebei een rechtmatig deel verkregen hebben.

Jong geleerd is oud gedaan.

Of ze hebben het daarmee al achter de rug. Kunnen ze verder naar hun 2e huwelijkje of hun LATje of hun vrijgezellenbestaantje.

Hebben ze daar de rest van hun leven voor!

Reageer
gravatar

Beste Jannie,
volgens mij hapert jouw caps-lock aanzienlijk. En je interpunctie. En de inhoud van je reactie. Wat hapert er eigenlijk niet?
gr. lei (in dagelijks leven zeeotter)