Bron Flickr - Al Scandar Solstag CC BY

Ruikt Erwin naar Cup-a-Soup of ruikt Cup-a-Soup naar Erwin?

Voorlopig geen definitieve verklaring voor gelijkenis in geur

De geuren van Erwin en Cup-a-Soup rundvlees zijn niet van elkaar te onderscheiden, maar er is niet vast te stellen welke van de twee geuren oorzaak is, en welke gevolg. Zowel de droge instantsoep als de accountant uit Bussum kenmerken zich door een kunstmatig zout aroma, maar wat was er eerst? Erwin? Of Cup-a-Soup rundvlees?

Collega’s van Erwin bevestigen dat hij in de ochtend al naar Cup-a-Soup ruikt. Dat lijkt te ondersteunen dat Erwin eerder bestond dan de soepsmaak, omdat niemand ‘s ochtends soep eet en Erwin de geur dus van zichzelf moet hebben. Erwins geur was daarnaast bij zijn collega’s bekend ver voordat zijn bedrijf een Cup-a-Soup-automaat aanschafte. Bovendien heeft niemand van het bedrijf hem ooit Cup-a-Soup zien eten.

De meest bekende theorie is daarom dat het moederbedrijf Royco voor 1972 geïnspireerd is geraakt door de lichaamsgeur van Erwin. Coen van Marketing & Sales nam de proef op de som en likte en passant in zijn nek om empirisch bewijs te verzamelen. Coen bevestigt dat de smaken precies hetzelfde waren, maar zowel Royco als partner Unox ontkent dat de walm van Erwin een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het product.

De vraag is nooit met zekerheid te beantwoorden. Zowel vanuit een biologisch als een normatief kader is er nog geen definitieve verklaring te geven voor de gelijkenis in geur. Tot die tijd is alleen die gelijkenis een zekerheid: Erwin heeft een Cup-a-Soup-geur en Cup-a-Soup een Erwin-geur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kon niemand mij dit even vertellen??!
Nu begrijp ik ook waarom mijn exvriendinnen en collega’s altijd om 4 uur langskomen of bellen. Ze zeggen dan dat ze aan me denken!

Reageer
gravatar

Er ZIJN grenzen aan de betamelijkheid!!

Zowel Erwin als Kuppazoep vind ik walgelijk.

Ongelooflijk dat mensen bereid zijn een euro neer te tellen voor een zakje zout met smaakversterker en ‘natuurlijke aroma’s’ (zie KvW).

Reageer
gravatar

ik heb nog nooit een koe vuurwerk zien afsteken. Lijkt me ook lastig om vuurwerk vast te houden met die hoeven.

gravatar

De toenmalige eigenaar van de Royco Zoutwinnerij in Twekkelo heeft destijds Erwin’s moeder aan zijn Cup-a-Soup-Carrouselletje laten draaien, en daarna is er iets mis gegaan. Op Erwins rug zijn in de loop der jaren uitwassen zo groot als croutons verschenen.

Tegenwoordig gebeurt zoiets op vrijwillige basis, én tijdens excursiedagen. Naar het schijnt is de Chinese tomatensoep bijzonder populair.

Reageer
gravatar

Ik vroeg mij hetzelfde af aangaande die zuur kijkende mevrouw, die altijd instapt op het Liesveldviaduct en de WC-blokjes in het toilet van de eindhaltevoorziening. Ik heb aan geen van beide gelikt (en ben dat ook niet van plan)

Reageer
gravatar

Nu nog een bacterie vinden die deze geur kan produceren en cup-a-soup wordt een e-nummer vrij 100% natuurproduct.

Tenminste dat hoorde ik bij De Keuringsdienst Van Waarde.

Reageer