Napoleon bakte niks van deze online leiderschapstest. Ben jij beter?

Napoleon Bonaparte deed in 1789 deze online leiderschapstest en bakte er niks van. Ben jij wél een goede leider?

Als officier in het leger moet je moeilijke beslissingen nemen en leiderschap tonen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Napoleon Bonaparte deed in 1789 bijvoorbeeld deze online leiderschapstest en bakte er niks van.

Napoleon moest beslissen of hij een jachtvliegtuig met een storing toch de lucht in stuurde. “Ik wist niet wat een vliegtuig was, maar mijn eerste reactie was ‘natuurlijk niet’. Vervolgens bleken er meer zaken mee te spelen voor een gefundeerde beslissing dan ik dacht”, aldus Napoleon. “Ik leerde in de online leiderschapstest bijvoorbeeld ook dat ik kon proberen een reserveonderdeel bij een bondgenoot te regelen. Het lukte me niet om een keuze te maken, dus uiteindelijk heb ik mijn smartphone maar weer in mijn binnenzak gestopt.

Heb jij het wél in je om officier te worden? Defensie is op zoek naar jongeren met een goed stel hersenen (VWO, HBO of WO) en gevoel voor techniek. Denk jij een goede officier te zijn? Doe dan de leiderschapstest!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat het leger hier reclames op zet snap ik niet. Het laatste wat je wil van een officier is toch dat hij continue cynische grappen maakt en als het kan de Nederlandse overheid belachelijk maakt? Of doelen ze op de zielenpoten die nooit doorhebben wanneer iets een grap is?

Reageer
gravatar

Het leger wil een totaal nieuwe markt aanboren, namelijk mensen met gevoel voor humor.

Maar je hebt inderdaad wel heel veel zelfspot als je er dan op ingaat.