Vimeo - Adalet ve Kalkinma Partisi

Moeder Rutte over Turkije-deal: ‘Van ruilen komt huilen’

‘Straks geef je een asielzoeker weg die je eigenlijk wilde houden’

‘Van ruilen komt huilen’. Daarvoor is premier Mark Rutte gewaarschuwd door zijn moeder. Rutte sloot deze week samen met andere Europese regeringsleiders een deal met Turkije om vluchtelingen te ruilen.

“Denk er nou eerst eens heel goed over na”, kreeg de premier van zijn moeder te horen, toen hij vertelde van hij wat hij van plan was. “Straks heb je een asielzoeker weggegeven die je eigenlijk graag had willen houden en dan zijn de rapen gaar.”

Ook andere moeders van regeringsleiders hebben hun twijfels bij de ruil. De moeder van de Griekse premier Tsipras wijst hem erop dat hij waarschijnlijk veel minder vluchtelingen overhoudt: “Je hebt er nu een hele hoop, Alexis. Als je niet oppast, zitten die straks allemaal in Turkije. Wees nou blij met wat je hebt! Afgelopen zomer waren er ook al waterlanders toen Europa je soevereiniteit had afgepakt.”

De mama van de Italiaanse premier Renzi is juist bang dat hij meer vluchtelingen krijgt, omdat ze weer via Noord-Afrika naar Lampedusa zullen gaan: “Daar heb je helemaal geen plek voor, Matteo. Ik ken jou langer dan vandaag. Er komt niks van in.” Renzi’s vrouw probeerde het voor hem op te nemen, maar werd door zijn mama afgesnauwd.

De Duitse bondskanselier Merkel d’r moeder plaatste de zaak in historisch perspectief: “In mijn tijd was je allang blij als je een vluchteling hád. Rupsje Nooitgenoeg!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De komende landelijke verkiezing wordt een daverend succes voor meneer Wilders van de PVV.

Het is nog even wachten totdat Markje zich bij meneer Wilders van de PVV aanschuift. Hij kan dan misschien wat bij het ministerie Veiligheid en Justitie doen, staatssecretaris of zo. Dat wordt lachen.

Het gaat erbij de VVD alleen om in een kabinet te zitten.

Alles voor de macht!

Corrie.

gravatar

Toen wij met vakantie wilden gaan was onze hond tijdelijk ook asielzoeker. Maar ik heb van Corrie begrepen dat asielzoekers veel geld kosten en een hoop trammelant veroorzaken.

Ik heb hem daarom gewoon onderweg ergens aan een boom gebonden. Ik weet niet 100% zeker of we toen al in Turkije waren.

Reageer