Mijn puberzoon googlede naar filmpjes van Frankrijk. Hij is toch niet francofiel?

Kundige Trudie geeft antwoord

Beste Trudie,

Toen ik laatst de computergeschiedenis van mijn veertienjarige zoon inspecteerde, zag ik dat hij allemaal Franse dingen had gezocht. Hij had op Wikipedia alles gelezen over Franse wijnen en hij gebruikte Spotify om te luisteren naar Charles Aznavour en Dalida. Op YouTube had hij zelfs een documentaire gekeken over Napoleon. Ik had al langer een vermoeden, maar ik ben nu toch echt bang dat hij francofiel is. Wat moet ik doen?

Ik zou me er niet al te veel zorgen over maken. Het is heel normaal dat jongens op die leeftijd benieuwd zijn naar Frankrijk. Misschien heeft de geschiedenisleraar het wel over Napoleon gehad en wil hij daar nu thuis mee experimenteren. En zelfs al zou hij francofiel zijn, dan is dat toch helemaal niet erg? Mijn eigen zoon zat op die leeftijd hele avonden films met Gérard Depardieu te kijken en nu heeft hij gewoon een hele leuke Franse vriend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De proef op de som: als hij langer dan een uur naar een touretappe kan kijken zonder in slaap te vallen, vrees ik het ergste. Toch chapeau!

Reageer
gravatar

Volgens mij is de foto van die dame van een ThinkStock foto. Dus die kan iedereen inhuren en zelf een oplossing verzinnen. En zo kan iedereen Trudie zijn en zijn eigen problemen oplossen. Dus iedereen gelukkig??

Reageer
gravatar

Hmm, hier zit nog veel potentie in.

Het rijmwoordenboek erbij gepakt.

Bibliofiel, chlorofyl, eurofiel, hydrofiel, necrofiel, neofiel, xenofiel, anglofiel, cinefiel, gallofiel, gerontofiel, hoekprofiel, ornithofiel, pedofiel, Russofiel, thermofiel, zoöfiel, …

Ik verkneukel me er nu al op!

Reageer
gravatar

Ik wilde heel even zeggen dat het wel meeviel allemaal, maar Charles Aznavour? Aiaiai, dan heeft hij het echt zwaar te pakken. Dat is geen hobby-francofilie meer of gewoon nieuwsgierigheid, dat is echt hardcore. Het schijnt dat ze in Amerika klinieken hebben die je hiervan kunnen genezen. Toch misschien iets om over na te denken?

Reageer