Bron YT -WatchMojo.com

Japan gaat Pokémongevechten verbieden

Wrede traditie lag al langer onder vuur

Een grote overwinning voor dierenrechtenactivisten in Japan. Het land gaat met ingang van volgend jaar de traditionele Pokémongevechten verbieden. Het parlement nam het voorstel van premier Shinzo Abe met een nipte meerderheid aan.

Het is in Japan al sinds de jaren ‘90 een populair gebruik om Pokémon elkaar te lijf te laten gaan. De regering vindt dat een wrede gewoonte: de diertjes worden in kleine ballen opgesloten en verkeren voortdurend in een staat van extreme stress. Premier Abe noemde als voorbeeld de zeer agressieve Psyduck, die continu last heeft van ondraaglijke hoofdpijn.

Saori Miyama van dierenrechtenorganisatie Ikan is opgetogen over het aanstaande verbod: “Pokémon worden gevangen, gefokt en getraind, puur en alleen om te vechten. Daar hebben ze zelf niets aan, het is uitsluitend om mensen te vermaken en de trainer in aanzien te laten stijgen. In de jaren ‘90 vond men dat misschien normaal, maar het is echt niet meer van deze tijd.”

Het besluit roept echter ook weerstand op, vooral bij twintigers. Keisuke Fujita (26): “Pokémongevechten zijn een typisch Japanse traditie. Bovendien is het onzin dat het zielig is om Pokémon tegen elkaar te laten vechten. Ze gaan niet dood, ze vallen alleen flauw. Tegen premier Abe zou ik willen zeggen: ik kies jou niet.”

Let op! De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

 psy-1990s-Pro

Bron YT -1990s pro


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een Nederlandse Pokémon-Trainer, en ik vind dit nu wel heel jammer. Ik had altijd een goede band met mijn Pokémon, en ik aaide ze vaak in hun Pokéballs, richtte deze ook in en liet zelfs vrienden langskomen om te spelen. Ze vonden het fijn als ik ze uit hun Pokéballs haalde om een potje te knokken. Daarvan gingen ze level up en hun happiness omhoog, en Return werd steeds sterker. Ik zal dat wel gaan missen zodra het in Nederland komt.

Reageer
gravatar

Beste Thea,

Je zegt nu wel dat deze diertjes niet echt zijn, maar besef je dan niet dat ze springlevend zijn in de harten van hen die ze liefhebben?

Nee, de botheid die je ons laat zien, legt bloot de harde gedachten die zich binnen onze maatschappij vorm hebben gegeven.

Schaam je je niet, Kim, dat je bewust wegkijkt terwijl wezens van vlees en bloed in ballen worden gedwongen, om hun betoverende krachten niet voor goede doeleinden te gebruiken, maar voor ons amusement?

Ik hoop tot je doorgedrongen te hebben.

Met bezorgde groet,

Zondernaam

Reageer
gravatar

Beste Thea,

Je zegt nu wel dat deze diertjes niet echt zijn, maar besef je dan niet dat ze springlevend zijn in de harten van hen die ze liefhebben?

Nee, de botheid die je ons laat zien, legt bloot de harde gedachten die zich binnen onze maatschappij vorm hebben gegeven.

Schaam je je niet, Kim, dat je bewust wegkijkt terwijl wezens van vlees en bloed in ballen worden gedwongen, om hun betoverende krachten niet voor goede doeleinden te gebruiken, maar voor ons amusement?

Ik hoop tot je doorgedrongen te hebben.

Met bezorgde groet,

Zondernaam

wet

Reageer
gravatar

Zolang Japan maar niet de Yu-Gi-Oh kaarten verbied of schoolreisjes naar de digital world, zodat elk kind zijn eigen Digimon kan krijgen, kan ik er nog wel mee leven.

Reageer
gravatar

Tsss belachelijk het is maar een kinderserie en een animatie zo nep als het nou echte dieren waren geweest pokemon bestaan niey eens echt en die beelden zijn niet schrokkend hoor moet niet gekker en kinderachtiger worde bah bah

Reageer
gravatar

Beste Thea,

Je zegt nu wel dat deze diertjes niet echt zijn, maar besef je dan niet dat ze springlevend zijn in de harten van hen die ze liefhebben?

Nee, de botheid die je ons laat zien, legt bloot de harde gedachten die zich binnen onze maatschappij vorm hebben gegeven.

Schaam je je niet, Kim, dat je bewust wegkijkt terwijl wezens van vlees en bloed in ballen worden gedwongen, om hun betoverende krachten niet voor goede doeleinden te gebruiken, maar voor ons amusement?

Ik hoop tot je doorgedrongen te hebben.

Met bezorgde groet,

Zondernaam

gravatar

En telkens maar de tekst moeten aanpassen omdat hij nou begint te zeuren dat ik dat al had geschreven. Ja, dat heb ik ook, maar waar staat het dan?

Reageer
gravatar

Ik hoop dat dit een of andere zieke grap is zeker: het gaat hiet om een verdomse videogams/anime serie!!! Het is niet eens echt. Als ze er toch iets aan willen doen, laat PETA dan eerst die afschuwelijke fan made game weghalen. Ik speel nu juist op pokemon reden ik geniet er nu zelfs meer van na het lezen van dit artikel dus het kan me geen ene reet schelen wat die activisten zeggen. Pokemon blijft, en daar is alles mee gezegd

Reageer
gravatar

Zou je het ook een “zieke grap” vinden als jij zelf een Pokemon was? Volgens mij zou je er dan opeens heel anders over denken. Beetje hypocriet, vind je niet?

gravatar

Ik vond een reactie onder een gerelateerd artikel door B_Fleks . oktober 26th, 2014

“Tamagotchi uitgestorven!!! Beetje moeilijk doen omdat digitale kut beestje en als er een hele orde aan Pokémons uitsterft hoor je daar niks van.”
Een vooruitziende blik van B. Fleks.

Reageer
gravatar

Ik hoop maar dat ze een petitie gaan starten in Japan om Pokemon te laten blijven. want dit mag niet ongestraft gebeuren. Het is zo wat onderdeel van de Japanse cultuur geworden . Dat zal net zoiets zijn om zwarte piet helemaal af te schaffen in Nederland.

Reageer
gravatar

Gaat er ook nog wat worden gedaan aan de brandveiligheidseisen m.b.t. Charmander? Ik ben elke keer bang voor ongelukken als hij weer met z’n staart rondzwaait.

Reageer
gravatar

Schande! Dat zo’n eeuwenoude traditie zomaar teniet wordt gedaan! Wilde pokémon vechten ook met elkaar, maar juist als er ervaren trainers bij betrokken zijn kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen.

Reageer
gravatar

inderdaad! De jarenlange jacht op Wailord door Japan zelf nota bene heeft Wailord bijna doen uitsterven.Door deze traditie werd deze nog mooi doorgefokt. Levert ook mooie documentaires op, zoals “hot Wailord on Skitty action” !