Bron YT - Feyenoord

Komt er vanavond een einde aan het bekersprookje van Feyenoord?

Rood-wit-zwarten in eigen 'Kuip' tegen het grote AZ

Het bekersprookje van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord krijgt vanavond een vervolg. De rood-wit-zwarten spelen dan in de halve finale (!) tegen eredivisionist AZ.

Kers op de taart: Feyenoord heeft een thuiswedstrijd geloot en mag de Alkmaarders dus in de eigen ‘Kuip’ ontvangen. Trainer Giovanni van Bronckhorst, in het dagelijks leven crisismanager, verwacht een volle bak: “De hele stad leeft mee. Dit is voor een club als Feyenoord echt de wedstrijd van het seizoen.”

Zou het kunnen dat Feyenoord na de kwartfinalestunt tegen Roda JC ook het grote AZ verslaat? Volgens spits Dirk Kuijt, in het dagelijks leven dominee, is in het voetbal alles mogelijk: “Natuurlijk dromen we stiekem van een finale tegen FC Utrecht. Moet je je voorstellen: Feyenoord uit Rotterdam Zuid, in die grote Kuip…”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt het dat Ajax de KNVB ongekocht heeft om FC Twente voor straf uit de ere divisie te verwijderen zodat Ajax weer kampioen kan worden ipv PSV die toevallig wel kon winnen van FC Twente.
Die amateur club uit Rotterdam had immers die goden of joden zonen uit de beker geknikkerd dus er moest toch nog iets gewonnen worden, eerlijk of oneerlijk, maakt niet uit.

Reageer
gravatar

Gisteren las ik nog dat ze zich concentreerde op de wedstrijd tegen Utrecht aan het eind van het seizoen. Wispelturige redactie hier bij de Speld.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het niet helemaal. Feyenoord speelt toch ook in de eredivisie? En ik dacht dat dat Giovanni van Bronckhorst alleen trainer was, maar nu lees ik dat hij in het dagelijks leven crisismanager is. En AZ is toch niet groter dan Feyenoord? Verder klopt er iets niet, dacht ik. Dirk Kuijt is volgens mij geen dominee, maar voetballer, En ik snap ook niet wat hij volgens dit artikel zegt. Want Feyenoord speelt toch altijd in de Kuip? Is er ergens bij de redactie iets misgegaan. Ik hoop dat jullie mij uit mijn verwarring kunnen helpen.

Reageer
gravatar

Scherp opgemerkt. Als ik je nu vertel dat achter de naam schrijver dezes had moeten staan ‘In het dagelijks leven cabaretier’, dan wordt het verhaal misschien wat duidelijker.

gravatar

Nee hoor die Dirk Kuijt waar jij het over hebt is gewoon dominee. Hij loopt volgens mij zelfs in zijn vrije tijd stage bij de HEMA. Het is toch gewoon leuk voor dit soort cubjes om zich met de grotere clubs van Nederland te mogen mengen. Je moet bedenken dat die jongens van feyenoord allemaal in opeltjes naar die wedstrijd gaan terwijl de spelers van AZ in hun Ferrari aan komen rijden.