Bron Flickr - CC BY NIH Image Gallery

Inspirerend: kanker wint gevecht tegen Harm

‘Hij bleef onvermoeibaar knokken tegen de bestraling’

Een half jaar geleden gaven gaven medici geen cent voor zijn kansen. Maar na zes zware maanden heeft de kanker de strijd tegen Harm (31) alsnog gewonnen. “Tekenend voor zijn karakter”, prijst behandelend oncoloog dr. Vincent Bos.

Het leek een ongelijke strijd. De kanker werd geconfronteerd met bestraling én chemotherapie. “Dat is ontzettend zwaar geweest”, vertelt verpleegster Tanja. “Je zag hem met de dag zwakker worden, heel naar om te zien. Ik vond het zó knap dat hij niet opgaf, dat hij bleef knokken tegen het goedaardige monster. We stonden allemaal met tranen in de ogen toen het hem uiteindelijk nog lukte ook.”

Na alle tegenslagen kan de kanker eindelijk weer vooruitkijken. Wat hij gaat doen weet hij nog niet: “Eerst maar eens een beetje uitzaaien, dan zien we daarna wel weer verder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na twee jaar wil ik toch niet onvermeld laten dat dit artikel, in weerwil van alle mensen die hier de ‘tumor’ niet van inzien, nog altijd geldt als een speld-klassieker op huize Deskundige. Aan ons, ook heus bekend met de verschrikkelijke impact van kanker, brengt dit hilarische artikel de nodige lucht mbt dit zware onderwerp. Dank!

Reageer
gravatar

Ik ben druk bezig met het grafsteentje van een zesjarig levenslustig en lief meisje. Jij bent druk met andere dingen zo te lezen. Je schrijft over domme mensen en over een akelige ziekte, bij jou komen deze twee zaken ogenschijnlijk heel gemakkelijk perfect samen. Vandaar je interesse? Achteloos en voor eigen profit stoer doen over de rug van vele slachtoffers Ik ben niet vies van een beetje zwarte humor maar met deze vergelijking ga je echt het bos in, in de spiegel gekeken kerel? Waarschijnlijk ben je niet alleen het kankergezwel waar je het over hebt maar ook dat stukje mens waar we zeker zonder kunnen. Chapeau kerel, een bewonderswaardig stukje tekst dat je mag inlijsten. Ben benieuwd of je dat ook hardop durft te zeggen. Mijn familie en mijn naasten en ikzelf gaan door het stof voor elkander, dus ook maar niet proberen. Doe eens iets opbouwends voor deze samenleving met dat toetsenbord van je, stomme idioot. Walgelijk kerel, gewoon walgelijk.

gravatar

Dit is gewoon onbeschoft: die kankerwinnaar moet zich realiseren dat wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

gravatar

Tsja, van kanker kun je niet verliezen maar het kan wel van je winnen. Gelukkig ben ik niet zo’n gamer dus het wedstrijdelement ontgaat me.
Wat kun je eigenlijk winnen?

Reageer