NPO komt in 2050 met werkende videoplayer

Filmpjes in normale kwaliteit niet langer science fiction

Op de NPO-site een filmpje bekijken met een normale resolutie, zonder dat het filmpje vastloopt als je het filmpje wilt bekijken? Als het aan de NPO ligt, is het in 2050 de normaalste zaak van de wereld. Volgens de NPO zijn werkende videoplayers niet langer science fiction.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff vertelt enthousiast over de futuristische plannen: “Het idee werd geopperd tijdens een out-of-the-boxbrainstormsessie. Iemand vroeg zich hardop af hoe het zou zijn om nieuwsvideo’s te kunnen bekijken in een normale kwaliteit. Als je zoiets voor het eerst hoort, klinkt het natuurlijk vrij absurd, maar uiteindelijk zijn we op dat idee gaan doordenken. Iemand noemde zelfs een resolutie van 480p. Nu is dat op zichzelf niet haalbaar, maar door dat soort prikkelende fantasieën raak je wel weer geïnspireerd.”

De komende 25 jaar gaat de NPO met Amerikaanse programmeurs om tafel om de mogelijkheden voor een normaal functionerende videoplayer te verkennen: “We zijn bezig met een team van jonge gasten die de wildste plannen hebben. Wat ons betreft zijn er in de ontwikkelingsfase geen taboes. Een werkende zoekfunctie, een functionerend archief, filmpjes kunnen pauzeren, video’s vooruit kunnen spoelen zonder dat je je browser opnieuw moet opstarten: de gekste ideeën zijn bespreekbaar. De Publieke Omroep moet nu eenmaal voorop lopen met dit soort dingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik niet snap is dat vrijwel iedereen het er over eens is dat 480p laag is maar DVD is nog steeds verreweg populairder dan Blu-ray…

Reageer
gravatar

Volgens slimme koppen en trendwatchers zal er een dag komen dat ook Flash en Silverlight, twee technieken waarmee de huidige npo website filmpjes weergeeft, niet meer ondersteund gaan worden. Maar ja, dat is nog toekomstmuziek natuurlijk. Nu draait het nog volop op apple producten en hoor je gelukkig nog niemand klagen over de veiligheid van Flash of gebrek aan ondersteuning. De NPO kennende zullen ze dat probleem ook tijdig tekkelen als het zich voordoet!

Reageer
gravatar

Satire van de Speld is vaak leuk. Dan moeten de feiten wel kloppen anders is het eigenlijk gewoon een beetje dom. Zoals dit artikel. De NOS site en de NPO site gebruiken niet dezelfde player. Dus Marcel Gelauff van de NOS quoten over de NPO player is zo iets als een hoofdredacteur van het AD vragen wat hij met de site van de Speld van plan is. Overigens heb ik dat gedaan en die meldde dat de Speld over 3 maanden met een nieuw fenomeen gaan komen: telex berichten!

Reageer
gravatar

Mooi! En misschien kunnen die Amerikanen daarna proberen de NS-site weer overzichtelijk te krijgen?

Even vooruitdenkend: het zou leuk zijn als daarop informatie bij elkaar kon komen over treinen; geplande vertrektijden, prijzen, vertragingen, omgewaaide lagesnelheidstreinen…

Reageer