Jongen weigert op te staan voor vouwfiets

‘Als je ook maar een greintje respect in je donder hebt, sta je op’

Een 17-jarige jongen heeft woensdagochtend voor opschudding gezorgd in de trein van Rotterdam naar Den Haag. De jongen weigerde op te staan voor een vouwfiets.

Hennie Zegers (56), de eigenaar van de vouwfiets, is geschokt door het gebrek aan manieren van de jongeman. “Je ziet toch dat ik een vouwfiets heb? Als je ook maar een greintje respect in je donder hebt, sta je op.”

Zegers voegde daaraan toe dat een vouwfiets ‘handig’ is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog eenmaal, de plek voor fietsen plaatsen is niet voor vouw fietsen, zij betalen niet voor hun fiets en hoeft de persoon die gewoon betaald voor zijn reis niet op te staan. Vouw fiets eigenaren moeten dan niet gelijk denken dat die persoon aso is maar bij zichzelf te raden gaan of hun reactie wel klopt.

Beste dame met vouwfiets die ook mij uitmaakte voor arrogant persoon in de trein naar schiphol, ook u mag uzelf te raden gaan, ik zeg gewoon allemaal blijven zitten en ja komt er een echte fiets waar voor BETAALD is dan graag opstaan en uiteraard voor de oudere en of minder valide personen.

Reageer
gravatar

Voor de fiets niet willen opstaan of voor de eigenaar? Is me een verschil. En waarom zou een 17 jarige voor iemand van pas 56 jaar met een fiets moeten opstaan? Over ‘manieren’ gesproken …..

Reageer
gravatar

Hoe vaak staan er fietsen voor de klapstoelen, waar normaal mensen op kunnen zitten. Die jongen heeft gelijk, lekker blijven zitten kerel!

Reageer
gravatar

Je reist gratis in de trein of heb je betaald voor een zitplaats dat je verplicht bent op te staan voor iemand anders? Ik dacht dat het toch een vrije keus was…

Reageer
gravatar

Wacht even, nou heeft een vouwfiets meer rechts op een plaatsje in de trein dan een persoon?, het moet niet gekker worden, die ouderen moeten ook maar eens doorkrijgen dat we gelijk zijn. Kijk als iemand een handycap heeft sta ik graag voor ze op, maar er zijn teveel ouderen die denken dat ze beter zijn dan jongeren omdat ze meer “levensjaren” hebben.

Reageer
gravatar

Dit is dus weer eens dikke onzin. Waarom jezelf zo aanstellen hierover? De jongen wil niet opstaan. Maar welke reden heeft hij staat er niet. Ook kiest Zegers er zelf voor om een fiets mee te nemen. Als je zoiets doet neem je risico op het feit dat je misschien niet kan zitten. Of dat je je fiets ergens tegen aan moet zetten. Sorry hoor, maar waarom zoveel problemen maken over iets kleins?

Reageer
gravatar

Er zijn vouwfietsen en er zijn Bromptons.

Als Brompton-rijder verwacht ik een gratis opwaardering naar de de 1e klasse.

In afwachting neem ik die alvast.

Op de Brompert

Reageer
gravatar

Ik sta nooit op voor iemand die een fiets mee de trein in neemt.

Als je zelf niet eens een keuze kunt maken met welk vervoermiddel je wilt reizen, dan ben je in mijn ogen een enorme sukkel.

Als ik ga fietsen neem ik toch ook geen vouw-trein mee?

Reageer
gravatar

Hennie,

Kijk eens goed naar het plaatje op de deur van de trein. Kijk dan eens goed naar je vouwfiets, en zoek de verschillen. Hint: het zijn er meer dan 10.

Coclusie: je hebt geen enkel recht van spreken. Excuses zijn op hun plaats.

Reageer
gravatar

Hennie heeft nog niet door dat er in de meeste sprinters speciale (vouw)fiets coupé’s zijn waar je zonder problemen je fiets in opgevouwen toestand kunt neerzetten. Dit wel buiten de spitsuren uiteraard, want tijdens de spits zitten de reizigers al opgevouwen in dit soort coupé’s

Reageer
gravatar

Hennie Zegers heeft enerzijds gelijk: een vouwfiets is handig, maar anderzijds, als die man op de foto Hennie is, dan is de fiets dus een Dahon en dat is natuurlijk geen vouwfiets.
Voor een echte vouwfiets is het niet nodig dat er iemand opstaat, die gaat gewoon als een tas met je mee.

Reageer
gravatar

Beste Haes,

Doe niet zo moeilijk. We zien allemaal dat die fiets gevouwen is. Vandaar dat we het een Vouwfiets noemen, PUNT

gravatar

Je kiest er zelf voor een vouwfiets mee te nemen. Als ik hem niet kwijt, ga ik er naast staan. Mensen vragen op te gaan staan is van de zotte. Arrogant gedachtegoed van deze Zegers. Ga lekker op je vouwfiets zitten in de trein.. Oh nee dan moet ik betalen..

gravatar

Er staat duidelijk geen vouwfiets op de trein naast de deuren.
Sinds wanneer heeft een fiets een zitplaats? Ga lekker op je zadel zitten en vouw jezelf in de klit…als je dan niet geniet dan duw je die stang maar ergens anders!