Bron Wikimedia - Kremlin.ru - CC - BY

Poetin: ‘Europa is een leuk continent, zou zonde zijn als er iets mee gebeurt’

“Je moet er toch niet aan denken dat er nog eens een paar miljoen vluchtelingen bijkomen door die vreselijke bombardementen in Aleppo?” Dat fluisterde Vladimir Poetin na afloop van een persconferentie naar Jean-Claude Juncker.

Terwijl de hoogwaardigheidsbekleders wegliepen van de camera’s pakte Poetin Junckers schouder stevig vast en fluisterde hij met veel lucht in diens oor: “Europa is een leuk continent, mijn beste Jean-Claude, het zou zonde zijn als daar iets mee gebeurt.” Juncker rilde onwillekeurig en zijn glimlach verstarde. Poetin grijnsde en zwaaide nog eens om hem heen. Hij legde nu zijn hele arm om Junckers nek en zei zacht: “Ik hoor dat het uitstekend gaat met de jongste leden van de Unie. Zo vrolijk en vol levenslust nog. Kroatië… in 2013 toegetreden, niet? Het zou voor niemand leuk zijn als de destabiliserende werking van miljoenen vluchtelingen en de opkomst van populistische partijen ook de jongste lidstaten kapot zou maken.”

Juncker trok steeds witter weg en toen ze een paar massief eikenhouten deuren door waren stamelde Juncker: “Wat wilt u van ons?” – “Dat weet je best!”, snauwde Poetin. Toen, op zachtere toon: “Zullen we het gewoon gezellig houden? Jean-Claude, Jean-Claude…” Tegelijkertijd spreidde hij met zijn rechtervoet Junckers benen. Hij stond met zijn knie in Junckers kruis en zei: “Die sancties, wat gaan we daar mee doen, Jean-Claude?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kan hij hier opgepakt worden voor pedofilie?

Of diefstal van land?

Of bombarderen van onschuldige slachtoffers in een vreemd land, uit eigenbelang.

Of vermoorden van politici, journalisten en ex agenten?

O wacht, dat zouden de Russen zelf kunnen doen!
Of hem niet verkiezen.
Wat is er toch mis met die lui?

Reageer
gravatar

Altijd eerst even de hand in eigen boezem gestoken en bekeken welke mensen ons in ons eigen land vertegenwoordigen als zijnde de fine fleur van de natie…
Nee, de onzen kunnen hier nog lang niet aan tippen.

gravatar

Nou je het zegt Ton,

Juncker voor een camera hoorbaar in zijn broek zien schijten, terwijl hij er een gezicht bij trekt waarvan hij vindt dat ‘ie daarmee serieus genomen wordt, is best grappig.

Jammer dat na dit tafereel het ding niet op Poetin gefocust stond, net op het moment dat zijn gezicht lijkbleek wegtrok door een zurig Europees poepluchtje.