Racisten rouwen om boot vol verdronken egeltjes

Betrokken burgers vragen kabinet om grenzen te openen

Voor de kust van Lampedusa is een rubberen boot met ruim 4.500 egeltjes gezonken. De Italiaanse kustwacht heeft er een paar honderd kunnen redden, maar het overgrote deel van de snoezige diertjes had geen schijn van kans.

Racisten rouwen om de egels, die met hoop op een beter leven probeerden de oversteek naar Italie te maken. Mogelijk lieten hoge golven het bootje kapseizen, maar het is volgens experts ook mogelijk dat een van de egeltjes de boot per ongeluk lek prikte met zijn stekels. Veel van de egels hebben nog geprobeerd zich op te rollen, maar dat had in de onstuimige zee weinig zin. Zowel dierenorganisaties als rubberenbootfabrikanten waarschuwen al langer voor de risico’s van egeltjes in rubberen bootjes, maar toch blijven de schattige zoogdiertjes de oversteek wagen.

Op de Facebook-pagina ‘Nederland mijn Vaderland’ laten racisten weten mee te leven met de verdronken diertjes. “Verschrikkelijk, die arme stakkers waren al op de vlucht voor een oorlog en dan komen ze ook nog eens zo aan hun einde. Was Geert maar aan de macht”, schrijft Ina Berkmoes-Van den Heuvel.

Veel racisten zetten symbolisch schoteltjes melk buiten voor de overleden egels. “Ik weet dat ze het niet meer kunnen drinken, maar zo voelt het alsof ik toch nog iets voor ze heb kunnen betekenen”, zegt Arno Warnsveld bijvoorbeeld.

De betrokken burgers eisen dat het kabinet de grenzen opent voor de egeltjes die de ramp hebben overleefd. “Laat die landverraders Rutte en Dijkhoff tonen dat ze een hart hebben”, aldus Ronnie den Hartog. Dat Lodewijk Asscher weigert te reageren op de egeltragedie verbaast hem niks: “Die zou zelfs de meest lieve egel voor een rijksdaalder verraden. Opknopen die hap.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben benieuwd of de geredde egels wel wormen en rupsen lusten. Dat waren ze natuurlijk helemaal niet gewend daar in de zandbak.
Gaan ook vast weer klagen over het eten.

Reageer
gravatar

Ironisch, want egels kunnen tenminste zwemmen zonder ooit les gehad te hebben. Ik heb het te doen met de arme stakkertjes. Dit is afschuwelijk gênant voor hun soort.

Reageer
gravatar

Ja, dolle boel hier. Maar het zit anders.

De tirannie vanuit de knop van de speld heeft vanmorgen haar medewerkers nogmaals gewaarschuwd:

‘Doe leuk, of jullie vrije middag wordt omgezet in onbetaald verlof.’

Nou, en toen zijn ze daar als een gek Syrisch knorrende egeltjes gaan kopiëren, met als gevolg dat de server het allemaal niet meer kan behappen, en enkele artikelen in het slot heeft gegooid.

Prettig weekend.

gravatar

‘Racist’ is ondertussen een betekenisloos woord geworden, aangezien het als dom scheldwoord wordt gebruikt door bekritiseerde allochtonen, of tegen iedereen die niet onvoorwaardelijk vóór massa-immigratie van op de pof levende moslims is.

Men zou het bijna als geuzennaam op kunnen pakken, als het niet nog steeds zo beledigend en dom was.

Reageer
gravatar

Helemaal gelijk. En trouwens wat een een berichtje. Achterlijker bestaat niet meer. En dan denken ze bij de spelt grappig te zijn.