Man ontslagen na opeenstapeling van leermomenten

‘Een wijze les’

In zijn tijd op de financiële afdeling van het IT-bedrijf YourIT stapelde Ronald van Veen leermoment op leermoment. Na twee maanden werd hij de laan uitgestuurd.

Het begon al op zijn eerste werkdag, toen Ronald een nulletje vergat op een factuur: “Ja, dat doe je eens, maar nooit weer natuurlijk, haha”, vertelt Ronald. “Bij wijze van spreken dan, want het is die week best nog een paar keer gebeurd. Dat leverde telkens een hoop ellende op, maar daar heb ik veel van geleerd.”

Toen zijn leerproces zich voortzette met een verkeerde bestelling (‘Ja, stom’), een per ongeluk uitgelekte mail (‘Zeker, er waren verbeterpunten’), ‘ketchupgate’ (‘Een wijze les’), een zoekgeraakte USB-stick met gevoelige informatie (‘Dit soort dingen kun je alleen in de praktijk leren’), een lening tegen 260% rente (‘Een hele boeiende ervaring’) en uiteindelijk een faillissement (‘Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen, toch?’), kwam Ronald terecht in een onomkeerbaar verbeteringstraject: “Ja, je komt er altijd sterker uit.”

Ondanks de opeenstapeling van kapitale leermomenten kijkt Ronald tevreden terug op zijn ontslag: “Zo’n ontslag dat overkomt je maar één keer in je leven. Daarna denk je wel een tweede keer na voor je je laat ontslaan. Deze bagage neem ik mooi mee naar mijn volgende werkgever.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Nederland wordt je na een faillissement met de nek aangekeken, in Amerika tel je na een faillissement pas echt mee. Daar zien ze zo’n foutje als een blijk van lef!

Reageer
gravatar

Een mooi voorbeeld van ‘een leven lang leren’.
Ik denk dat Ronald niet hoeft te somberen over zijn toekomst. Hij zal in zijn loopbaan vast nog wel eens een mooie kans op ontslag tegenkomen.
Dus uh, Ronald, ‘travel light’!

Reageer