Bron YT - Sport Forever

KNVB noemt het overgieten van spelers met kokend pek ‘jammer’

Had Groningen-Cambuur eigenlijk gestaakt moeten worden?

De KNVB vindt het jammer dat er gisteren spelers zijn overgoten met kokend pek tijdens FC Groningen-Cambuur. Volgens een woordvoerder was de actie het werk van een klein deel van de supporters.

Ook scheidsrechter Danny Makkelie veroordeelt het gedrag. Toch besloot hij niet om het duel te staken: “Tijdens de wedstrijd heb ik er zelf weinig van gemerkt. Aanvoerder Rasmus Lindgren kwam op een gegeven moment smeltend naar me toe, maar hij was toen eigenlijk al niet meer te verstaan. Het veld was in principe ook nog goed bespeelbaar. Ik ben sowieso een scheidsrechter die zoveel mogelijk wil laten doorspelen. Dat is ook een kwestie van aanvoelen.”

De KNVB eist harde actie van de clubs. KNVB-directeur Bert van Oostveen: “Het moet op het moment zelf een onprettige ervaring zijn geweest voor de spelers, dus ik kan me voorstellen dat de clubs daar tegen optreden. Idioten die spelers overgieten met kokend pek zouden eigenlijk, en dat klinkt misschien hard, een boete moeten krijgen. Je gaat toch ook niet zonder achterlicht fietsen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat de KNVB harde actie wil moge dan begrijpelijk zijn, toch staat de steeds toenemende wijsheid van onze scheidsrechters voorop. Zonder hun ervaring en dienst aan het mensenras en de betoonde tolerantie in zoveel omstandigheden van alledag zou het land wellicht al niet meer bestuurbaar zijn. Zij zijn toch degenen die alles draaiende houden. Zonder hen zou niemand normaal kunnen bestaan, dat mag best eens gezegd worden. Onze scheidsrechters zijn als de farao’s van weleer. Toen Mozes pleitte bij de farao om zijn volk te laten gaan, bood farao ook veel meer tolerantie dan wellicht bekend is. Toch waren met de verschuilende normen van de tijd de Tien Geboden van God niet overbodig, dat spreekt weer voor de KNVB.

Reageer
gravatar

Gutgut wat wordt het allemaal weer uitvergroot. Een domme imbiciel mag toch ook wel eens een grapje maken. Nu ja, niet helemaal een geslaagde grap, maar dat hebben we allemaal wel eens.

Reageer
gravatar

Niet dus. Het veld was in principe nog even goed bespeelbaar. Rasmus Lindgren was uit frustratie niet meer te verstaan, omdat ‘ie dacht dat hij door een aardverschuiving een hole in one gescoord had.

En wat die zwarte vlek op de foto betreft: Essent levert. Maar ook dat was Makkelie ontgaan.

Reageer
gravatar

Misschien moeten de clubs dan toch maar eens ‘in gesprek’ gaan met de ‘supporters’.

Dat is wel een heel drastisch middel, ik weet het, maar pek is wel héél milieu-onvriendelijk!
En wat doe dat met het kunstgras?!

Bert van Oostveen

Reageer
gravatar

Ook het martelen van Feyenoord in het algemeen heeft de KNVB veroordeeld. 6 wedstrijden niet laten winnen is niet meer van deze tijd! De KNVB heeft clubs om opheldering gevraagd

Reageer