Voortaan verplichte buscombi naar inspraakavonden

Speciaal uitvak voor bezoekers van buitenaf

Mensen van buitenaf die een inspraakavond willen bezoeken, moeten dat voortaan via een verplichte buscombi doen. De maatregel moet voorkomen dat bezoekers ook buiten de raadzaal voor problemen zorgen.

Tot nu toe kwamen mensen vaak nog op eigen gelegenheid naar de inspraakavonden. Dat ging vaak mis, vertelt staatssecretaris Dijkhoff: “Bezoekers gaan voorafgaand aan inspraakavonden vaak nog een biertje drinken in de stad, om vervolgens in een stoet naar het gemeentehuis te trekken. Het blijft dan niet bij het zingen van liederen. Er zijn altijd wel een paar idioten die daar al beginnen met vuurwerk afsteken en vernielingen aanrichten. Dan heeft de hele stad er last van, niet alleen de raadzaal.”

Mensen die een inspraakavond van een andere plaats willen bezoeken, worden door de buscombi verplicht om onder politiebegeleiding met de bus te reizen. Vanuit de bus worden ze direct naar de raadzaal begeleid: “We hebben voor mensen van buitenaf een speciaal uitvak in de raadzaal”, aldus Dijkhoff. “Daar mogen ze net zo lang blijven zingen en vuurwerk afsteken tot er wordt besloten dat er geen azc gaat komen. Daarna moeten ze wachten tot de raadzaal leeg is, en dan weer met de bus naar huis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die bussen zijn helemaal niet gecombineerd. Ze rijden allemaal los van elkaar ….. Gaat dus niets worden dit plan, kost jou en mij weer allemaal centen #Fail #Prutsers

Reageer
gravatar

Erg betuttelend, typisch Nederlands weer dit.

In Duitsland gaat iedereen sinds jaar en dag zelf naar de raadszaal: voor- en tegenstanders, asielzoekers; alles gewoon door elkaar. Is nog (bijna) nooit mis gegaan!

Reageer
gravatar

Ja, dat was gewoon op ons plein in Köln.

Is uiterst rustig verlopen.
En de problemen waren ook niet etnisch gebonden.
Die kutmarokkanen gewoon op een armlengte afstand houden.

Henriette Reker, burgemeester Köln
Ook namens:
Wolfgang Albers, voormalig politiechef Köln

gravatar

Goed idee, vast een goed voorbeeld.
Gisteren vernamen we dat de NS ook bussen in gaat zetten om de fans te vervoeren.

Vanmorgen direct raak: NS uit bij Lage Zwaluwe.

Reageer