Bron YT - Report All News

Amerikaanse winkelier bedreigt zwarte overvaller: ‘Ik bel de politie’

Slachtoffer ernstig getraumatiseerd

Een Amerikaanse winkelier moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden vanwege de doodsbedreiging van een zwarte overvaller. De 41-jarige drogist Kevin Green zou gedreigd hebben de politie te bellen.

Het incident vond in oktober vorig jaar plaats in Montgomery, Alabama. Het slachtoffer, een 22-jarige zwarte man, liep toen met een geladen pistool de winkel van Green binnen. Toen hij met de inhoud van de kassa naar buiten liep, riep de drogist hem volgens ooggetuigen na dat hij ‘de cops’ erbij zou halen.

Het slachtoffer is volgens zijn advocaat ernstig getraumatiseerd geraakt door het dreigement: “Mijn cliënt heeft waarschijnlijk jarenlang therapie nodig. Sinds de doodsbedreiging heeft hij geen overval meer durven plegen. Hij is daardoor ook nog eens in financiële problemen geraakt.”

Het incident met Kevin Green is niet het eerste geval waarbij wordt gedreigd met het bellen van de politie. Er is sprake van een bredere problematiek, waarbij niet alleen winkeliers, maar ook willekeurige mensen op straat zeggen de politie te bellen. Het blijft niet alleen bij intimidatie: in de laatste jaren werd steeds vaker daadwerkelijk de politie gebeld, vaak met een fatale afloop.

De rechtszaak tegen Green dient woensdag. De drogist kan daar zelf niet bij zijn, omdat hij in het ziekenhuis herstelt van de schotwonden die hij bij zijn arrestatie opliep.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier moeten we toch een keer serieus en breed-maatschappelijk over discussiëren. Winkelovervallen worden -à priori- toegedicht aan de zwarte medemens en “police-brutality” bij voorbaat aan blanke agenten. Ik bedoel: zo komen we toch geen stap verder op de wijze zwart-wit redenerend. Getransponeerd naar ons land: in misleidende Nederlandse tv-programma’s zijn winkelovervallers altijd met pistolen, bivakmutsen, capuchons, zwarte handschoenen en (dure) sportschoenen uitgerust. Als dan ook nog de eufemistische toelichting wordt gegeven dat de daders “een licht getinte huidskleur” hadden, legt het gewone volk al snel de racistische associatie met werkloze rijksgenoten overzee. Dat nu moet maar eens afgelopen zijn: er zijn ook blanke werkloze Antillianen en Surinamers.

Reageer
gravatar

Berend Botje ging uit varen
met zijn scheepje naar Zuid Laren.
De weg was recht, de weg was krom,
nooit kwam Berend Botje meer om!

1,2,3,4,5,6,7,
waar is Berend Botje gebleven?
Hij is niet hier, hij is niet daar,
hij is naar Amerika!

Amerika! Amerika!
Van je driemaal in de rondte,
van je hopsasa!

Reageer
gravatar

Maar hoe kan je nu met een boot in Zuidlaren komen? Dat ligt toch bij Meppel ver van de zee? Of kan het op de rug van een aangespoelde potvis die je met zijn staartvin er heen schopt?

gravatar

Gelukkig hoef je hier in Nederland niet bang te zijn als de politie gebeld wordt: in het gros van de gevallen komen ze toch niet of te laat. Maar toegegeven, Opsporing Verzocht nagelt overvallers al decennia op traumatiserende wijze aan de schandpaal, en met dat nekklem-beleid van tegenwoordig gaan we ook hier weer richting Amerikaanse toestanden…

Reageer
gravatar

Dit schijnt niet het geval te zijn. In het kader van gelijke rechten heeft de politie besloten vanaf nu ook gewoon blanke mensen zonder noodzaak af te schieten. Een grote slag tegen racisme als je het mij vraagt!

gravatar

Ik vind het schrijnend dat het voornamelijk zwarte overvallers zijn die middels politie bedreigd worden. Waarom pakken we niet eens een keer een witte overvaller aan. Het is pure discriminatie!

Reageer