Protest met dode varkens tegen komst abattoir

‘Wij willen hier geen dode varkens’

In Barneveld zijn vier dode varkens opgehangen op de plek waar een abattoir is gepland. Bij de kadavers waren spandoeken opgehangen met teksten als ‘Geen slachterij in Barneveld’ en ‘Wij willen hier geen dode varkens’.

Burgemeester Asje van Dijk heeft zijn afschuw uitgesproken: “Natuurlijk heeft eenieder het recht om te protesteren tegen dode varkens, maar dat doen we in Barneveld met dode kippen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De mondiaal opererende I.S.-multinational tekent protest aan tegen het tonen van de naakte varkens op een publiek toegankelijke site. Deze vrouwelijke varkens hadden hooguit mogen worden getoond in burka’s. De foto toont nu een te duidelijke gelijkenis met de bekeringspraktijken die I.S. in Noord-Afrika en het Midden-Oosten moet toepassen om het aantal Christenen, Yezidi’s, Shiíeten en buitenkerkelijken getalsmatig binnen de perken te houden. Geen enkele multinational loopt met zijn bedrijfsgeheimen te koop, bovendien zouden licentiehouders en franchisenemers als Al Nusraa, Al Qaeda, Al Buma/Stemra, Al Sendero Luminoso en Al Taliban dan I.S, kunnen vervolgen i.v.m. contractbreuk. I.S. heeft daartoe al contact opgenomen met de twee nog niet geschorste gebroeders Moszkowicz en hun neef Moszkowicz.

Reageer
gravatar

Zeer terechte opmerking van de burgemeester.
Het zou voor de actievoerders toch duidelijk moeten zijn dat de uitbater van een varkensslachterij zich niet laat afschrikken door het zien van dode varkens. Daar moet je dode kippen voor gebruiken.

Reageer