Bron Nick Smith - CC - BY

AIVD: Strand Texel is geen paradijs voor potvissen

Dienst adviseert actief ontmoedigingsbeleid

Het kabinet moet potvissen actief gaan ontmoedigen om op Nederlandse stranden aan te spoelen. Dat is het dringende advies van de AIVD. De dienst vreest dat potvissen gedesillusioneerd raken.

Volgens AIVD-baas Rob Bertholee hebben potvissen een onrealistisch beeld van het leven op onze stranden: “Er doen allerlei indianenverhalen de ronde in walviskringen. Potvissen worden lekker gemaakt met verhalen over inktvissen die tot de hemel reiken. Het is onze taak om dat soort fabeltjes door te prikken.”

Bertholee waarschuwt voor de rauwe werkelijkheid: “Tegen de tijd dat ze aankomen, blijken er helemaal geen inktvissen te zijn. Dan gaan ze het zwemmen toch missen. En de strandtenten gaan pas in april weer open. Bovendien: ze gaan dood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed idee Eppootje, om Japan deze potvissen cadeau te doen. Punt is wel dat de houdbaarheid van deze zoogdieren beperkt is, voordat Japanse harpoeniers en hun moederschip hier zijn gearriveerd zit er een luchtje aan deze sushi-leveranciers. Maar misschien kunnen we de verse instroom van I.S.-leden als vervanging aanbieden? Veau de Cologne met Bommes Parisiens of zelf-filerende Sushi Arabbica al Bhagdadi, is weer eens wat nieuws op het culinaire front.

gravatar

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat iedere potvis zich als een vis in het water moet kunnen voelen, maar we moeten een onderscheid maken. De nieuwe potvissen zijn helemaal niet bekend met de cultuur van onze Hollandse potvissen. Bovendien zijn het alleen maar jonge mannen, ik vind dat verdacht. Je laat je vrouw en kinderen toch niet achter? Tot slot is dit duidelijk een artikel van de linkse politiek. Foto’s van aangespoelde potvissen doen het altijd goed bij de kiezers en je zult zien dat de linkse kerk nu alle potvissen wil gaan opvangen. Daar is dit land veel te klein voor!

Reageer
gravatar

Deze potvissen beginnen een bedreiging te vormen voor de inheemse dieren. Door het aanspoelen van deze potvissen is er straks geen ruimte meer voor uitstervende diersoorten als: De Scheldvis, de Dagjesmensen of de Wadlopers.
Zelfs onze zomergasten die hier komen broeden, zoals de Duitse Kuilengraver word door de potvis met uitsterven bedreigd. De potvissen gaan voornamelijk in hun kuilen liggen.

Reageer
gravatar

De regering wil bouwen op het strand makkelijker maken waardoor de publieke ruimte verder geprivatiseerd wordt. Een huis (met zwembad?) op het strand. De natuur is niet zomaar voor jan en alleman zonder poen. Door de vluchtelingenstroom is er al niet veel ruimte, de investeerder in vastgoed mag daar niet onder te lijden krijgen: vrije natuur als vrije markt. Potvissen passen niet in de visie van de minister van milieu.

Reageer
gravatar

Alsof die potvissen zich daar wat van aan trekken!

Ik vraag me af hoeveel mensen hier mee bezig zijn geweest en hoe lang …. En dan is de oplossing “We gaan ze waarschuwen”?

Wat een betuttelend geode weer, zeg!

Reageer
gravatar

Het water is helemaal niet koud.
Vroeger, toen was het water pas koud, dat je voeten er zeer van deden!!

gravatar

Ik heb horen zeggen dat hun hygiëne niet conform onze westerse maatstaven is. Ze stinken enorm. Ik maak me ook zorgen of mijn dochters nu nog wel veilig naar het strand kunnen, met die hordes potvissen. En wie moet het allemaal weer betalen! Sorry voor het gebruik van interpunctie.

Reageer
gravatar

Moppersmurf, nou denk ik dat je er fors naast zit, gelet op smans antecedenten. Daaruit lijkt het veilig te concluderen dat hij in dezen genderneutraal is.