ICT’er Tim ging een jaar offline en nu is hij ontslagen

Je verwacht niet dat zelfs je werkgever je laat zitten

Toen ICT’er Tim wilde weten hoe het leven hem zou bevallen zonder alle prikkels van het online bestaan, besloot hij een jaar offline te gaan. Het experiment liep desastreus af, hij is nu ontslagen.

“Ik was altijd online. Facebooken, twitteren en werken. Het was een verslaving, ik was benieuwd hoe het me offline af zou gaan.” Met die gedachte sloot Tim zich een jaar lang af van het internet. Geen whatsapp, geen Instagram, geen likes op zijn Facebook, geen mailtjes in zijn inbox, geen back ups maken van databases. Een jaar later zet zijn werkgever hem op straat.

Het ontslag kwam hard aan bij Tim: “Je weet van tevoren dat het ongemakken gaat opleveren. Veel communicatie verloopt tegenwoordig online, dus ik miste een hoop. Ik had soms moeite om met mijn vrienden af te spreken. Maar je verwacht niet dat zelfs je werkgever je dan laat zitten. Niet te geloven.”

Tim kan er zelf nog steeds over uit: “Mijn baas zei dat ik al bijna een jaar geen updates had doorgevoerd op het CMS, kritieke beveiligingsupdates had gemist en nooit reageerde op mailtjes. Bizar natuurlijk, hoe moet ik reageren op mijn mail als ik offline ben? Blijkbaar vindt mijn baas het normaal dat ik mijn leven volledig laat overnemen door de digitale media. Collega’s keken me raar aan dat ik nooit achter een computer zat, maar gewoon de AutomatiseringGids zat te lezen. Walgelijk.”

Volgens Tim is het typerend voor de overheersende werking die internet op ons dagelijks leven heeft gekregen: “Je hele sociale omgeving verwacht al dat je verbonden bent met het internet, maar nu dus ook je professionele omgeving. Zelfs als ICT’er voel je je verplicht om online te zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

No offence maar deze kerel is een Grote retart
Groot gelijk dat je hem als baas ontslaat

Hij is een ICT’er die wereld draaid om servers en netwerken en computers internet en de samenleving met elkaar verbinden en het leven elektronisch gemakkelijker te maken

Dan kan je niet het online bestaan gaan afzweren!!
DUH dat je moet reageren op je mails en dat je de zaken uptodate moet houden DAT IS JU FUCKIN WERK
Deze gast moet stoppen met ICT’er zijn als je offline wil gaan leven word holbewoner ofzo

Reageer
gravatar

Gelukkig doe ik niet aan die moderne dingen van de duivel mee.
Ik heb geen tv en al helemaal geen computer met internet, daar schijnt men nogal veel porno op te plaatsen.

Reageer