Bron - NOS

Tarik Z. voor één keer terug als nieuwslezer

Oudgedienden presenteren journaal bij NOS-jubileum

“Het was best wel weer even wennen,” bekent oud-nieuwslezer Tarik Z., nadat hij vanochtend nog één keer het journaal mocht presenteren. Z. is een van de oudgedienden die vandaag als nieuwslezer te zien zijn, ter ere van het zestigjarig jubileum van de NOS.

Volgens Z. zijn er sinds zijn tijd bij de NOS veel dingen veranderd: “Het is niet te vergelijken. Tegenwoordig moet je van een autocue een tekst voorlezen die je niet zelf geschreven hebt. In mijn tijd was dat ondenkbaar. De sfeer op de redactie is nu ook veel meer ontspannen dan toen ik hier nog rondliep. Het gebouw is ook minder leeg, dat viel me meteen op. Verder merk je dat er minder arrestatieteams in de studio zijn. Alles voor de kijkcijfers.”

Tarik Z. kijkt zelf met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij de NOS: “Het was een totaal andere tijd. Uiteindelijk kon ik niet goed omgaan met de beklemmende sfeer waarin we moesten werken, waardoor ik moeite had om mijn eigen inbreng voor het voetlicht te brengen. Ik ben hier destijds ook een beetje vervelend weggegaan.” Z. verliet de NOS in januari 2015 na een meningsverschil met hoofdredacteur Marcel Gelauff. De twee werden het niet eens over zaken die de huidige samenleving in twijfel trekken.

Later vandaag zal het NOS journaal gepresenteerd worden door Henny Stoel, Noraly Beyer, Joop van Zijl en Gerard Arninkhof.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is aan een nieuwslezer om objectief en neutraal het nieuws te lezen.

Niet om het nieuws te maken en al helemaal niet om er zelf in te komen.

Tarik Z. heeft dit helaas niet goed begrepen.

gravatar

Overigens was het ook niet ons idee dat hij bij de speciale uitzending van vandaag zijn opwachting zou maken.

Hij heeft geheel op eigen initiatief besloten binnen te komen lopen.

Maar die ondoordachte naïeve impulsiviteit is wel kenmerkend voor zijn carrière bij de NOS.

gravatar

In dit jaar nog niet volgens mij Mark Rutte …. tenminste ik heb je niet gezien. Ik zal nog eens op uitzending gemist kijken