DA verhoogt prijs neusspray naar €6.000 na overname door farmaceut

Klanten tasten voortaan iets dieper in de buidel voor producten

De failliete drogisterijketen DA wordt overgenomen door de Duitse farmaciegigant Bayer. Alle franchise-winkels kunnen openblijven en er gaan geen banen verloren, belooft Bayer. Wel zullen klanten iets dieper in de buidel moeten tasten voor de producten van de drogist.

Zo kost een flesje homeopathische neusspray van A. Vogel voortaan zesduizend euro. De prijs voor een behandeling met huismerk voetschimmelzalf is vastgesteld op zestigduizend euro per gewonnen levensjaar voor de patiënt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik krijg hier de nieshik van! Zou het misschien mogelijk zijn dat de reageerders hun naam/nick ook gewoon leesbaar kunnen worden, mijn bijnaam is namelijk niet arendsoog. Wanneer deze site hulp nodig om in c mos wegwijs te worden bied ik mijn kennis vrijwillig aan.

Reageer
gravatar

“Er gaan geen banen verloren”, belooft Bayer. Kan wel zijn – Flappie de winkelhond heeft nu een nulurencontract i.p.v. een goed baantje met één keer in de week een bot. Schandalig !

Reageer
gravatar

Nee, het is juridisch allemaal waterdicht geregeld. Broer B. neemt het bedrijf goedkoop over van broer A. nadat op de AEX het fonds is gezakt tot microscopische waarden. Broer A. blijft directeur ook na surseance van betaling en faillissement. Broers A. en B. verklaren onder ede dat dit géén failissementsfraude is, maar louter een gelukkig toeval. Omdat broer B. het bedrijf overneemt is er ook geen (lastige) curator nodig. Al het personeel ouder dan 50 jaar wordt geruimd, Alleen de eenkoppige directie blijft in dienst.. Broers A. en B. hebben geen neusspray van Dr. Vogel nodig; zij doen of hun neus bloedt.

Reageer