Typische Ajax-spits geboren dankzij IVF

Johan van Bastert staat voor debuut in 2032

Vanochtend is in het VU Medisch Centrum voor het eerst in ruim 40 jaar weer een echte Ajax-spits geboren. Via natuurlijke weg leek dit lange tijd schier onmogelijk, maar dankzij een uitgekiend IVF-traject lijkt Ajax vanaf 2032 verzekerd van de eerste échte nummer 9 van eigen kweek sinds Patrick Kluivert.

Klinisch geneticus Hans van Leeuwen bracht alle genetische facetten van een Ajax-spits succesvol samen in de reageerbuisbaby Johan van Bastert: “Hij kan straks zowel als kapstok voorin fungeren als het elftal beter laten spelen”, zegt de wetenschapper: “In het wild zie je dat bijna niet. Succesvolle Ajax-spitsen zijn zeldzaam en hebben ook veel moeite om zich samen succesvol voort te planten. Daarom moest het wel via IVF.”

Van Leeuwen hoopt dat de spits in 2032 kan debuteren in de hoofdmacht van Ajax, maar houdt nog wel een kleine slag om de arm: “Als Real Madrid of Barcelona hem op 14-jarige leeftijd uit de opleiding wegkaapt, kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quatsch; Ajax-spitsen zouden zich moeilijk voortplanten? Het is bij benadering vrijwel onmogelijk om alleen al de kinderen van Patrick Kluivert te tellen, die hij in pakweg 4 huwelijken en 6 relaties op de wereld heeft doen zetten. Gelukkig allemaal bij blanke vrouwen zodat Nederland is verrijkt met talloze Dozo’tjes die allemaal de voetbalbenen van hun vader hebben.

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat hij op zijn achtiende valt voor een miljoenencontract bij Go Ahead. Trouwens, vanaf zijn 21e is het kwakkelen na die knieblessure die hij opliep in het championsleague duel tegen Jeunesse d’Esch.

Reageer
gravatar

Zo ver zal het niet komen pik,

Want ik verdelg wat af de laatste tijd.

Het is trouwens wederom een prima voornemen voor het nieuwe jaar: fanatiek en rücksichtslos trollen verdelgen. Ze geven alleen maar overlast en zijn uitermate dom.

Je bent in beeld pik!

gravatar

Lex, schei es uit zeg!

Dit is Johan niet, maar een buitenechtelijke kloon van Winston Bogarde. Moet je die neus zien man!

Als de Telegraaf er met z’n chocoladeletters achterkomt, is de volgende commissie daar alweer geboren.

Reageer
gravatar

Marc Overmars liet, al etende van een Wagyu-burger met bladgoud en witte Alba-truffel, weten hier geen budget meer voor te hebben.

gravatar

Hey De Speld, hou toch eens op met artikelen over die 020-club te schrijven. Het interesseert een weldenkend mens toch geen hol. Laat die sukkels toch de rambam krijgen.

Er is maar één kluppie in Nederland en dat is ADO Den Haag.

Corrie.

Reageer