Inwoners Efteling zijn toeristen zat

‘Als het zo doorgaat, wordt het hier één groot pretpark’

Inwoners van de Efteling zijn het zat om overspoeld te worden door toeristen. In een petitie wordt de gemeenteraad gevraagd een einde te maken aan de toeristenstroom, die met name het oude centrum van de Efteling teistert.

Een van de ondertekenaars van de petitie is Langnek van der Hoeven: “Het is de laatste jaren steeds erger geworden. Op elke straathoek heb je nu een ijssalon of zo’n kraampje waar ze wafels verkopen. De balans tussen bezoekers en oorspronkelijke bewoners is compleet zoek. Als het zo doorgaat, is het hier over tien jaar één groot pretpark.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Langnek moet niet zeiken. De grote boze Wolf moest zo nodig 12 jaar geleden een Oorlog in Midden-Sprookjesbos beginnen, en toen stak ie ook zijn kop niet boven het maaiveld uit. Dan is het niet gek dat al die figuren nu hun heil ergens anders zoeken.

Reageer
gravatar

ik snap niet waarom er zoveel toeristen heen gaan. Er loopt al jaren een naakte keizer rond en niemand pakt hem op voor naaktloperij! En het is geen eens een knappe man om te zien!

gravatar

Niets nieuws. De draak toont al jaren zijn ongenoegen over al die toeristen die aan zijn schat willen zitten. En wat te denken van de vetvlekken op de muziekpaddenstoelen van die kinderen die hun oor er op leggen? Bah!

Reageer
gravatar

Tot grote ontsteltenis van de bewoners heeft de gemeenteraad de hele Efteling aangemerkt tot toeristisch gebied waardoor de wafelstalletjes en restaurants ook op zondag open mogen zijn.
Laaf Bolletje van de lokale bakkerij is ten einde raad: “Ik word in de zomermaanden praktisch gedwongen om 7 dagen in de week open te zijn. Dit is niet vol te houden voor een kleine zelfstandige.”

Reageer
gravatar

En niet te vergeten ook die fakir die elke minuut met zijn vliegend tapijt het luchtruim onveilig maakt. Al eens geprobeerd contact te krijgen met al die Arabieren die om ‘baksjiesh” vragen (in de Oase?). Volstrekt contactgestoord al die tulbanddragers, bokkenrijders en geitenbereiders; je moet er toch niet aan denken dat het hele zooitje en bloc radicaliseert en actief de I.S. gaat aanhangen. De plaatselijk imam praat, net als dominees, tegen blinde muren en dove oren, ook al zoiets typisch Nederlands. Polder-Islam?

gravatar

Dat hangt er vanaf hoe stevig het kogelwerend glas van de pui is. Of hij gaat er dóór (op weg naar Perron Nul) en mist de aansluiting met de Thalys, óf we hebben een kreukelfakir en geplet Oosters tapijt. Amnesty en Greenpeace zullen dan wel weer gaan zeuren over bescherming van bedreigde diersoorten en een onvermijdelijke handtekeningenactie ontketenen en vragen stellen in de 2e Kamer via GroenLinks, maar daar komen we ook wel weer over heen.

gravatar

En dan die bokkerijders met hun rare Brabo accent die je dus niet te zien krijgt als je misselijk zit te worden in een ronddraaiend huis

gravatar

Dhr. Van der Hoeven is echt zo’n type dat denkt dat hij elke straathoek in de wijde omtrek in de gaten moet houden om zo nodig indringers te signaleren.

Ben niet benieuwd naar z’n stemgedrag…

gravatar

Dat vind ik van het Anne Frank huis. Ik ken de mensen die ernaast wonen inmiddels van het langschuifelen in de lange rij die er altijd staat.
Heerlijk! Blijft leuk hoe vaak je er ook bent geweest

gravatar

Nee, ik kan me de houding van De Efteling-bewoners héél goed voorstellen. Volkomen vergelijkbaar met de inwoners van Madurodam en de Zaanse Schans. Overal van die lui die naar binnen loeren, foto’s maken, privacy schenden. Mijn broer heeft een huisje in De Zaanse Schans, hij en zijn vrouw zijn al in de zestig, maar nog steeds geen kinderen. Elke keer als zij aandrift voelen om in bed te duiken, staat er wel weer een glimlachende Japanner voor het slaapkamerraam om breedbeeld “interieurfoto’s” te maken. Broer zit inmiddels op zwart zaad en schoonzus al in de overgang, dus neefjes en nichtjes zitten er hoogstwaarschijnlijk niet meer in.

Reageer
gravatar

Tja forse concurentie voor al die verkopers op die kashba daar….maar met een lange nek zie je die concurentie van verre aankomen….tja en binnen een paar stappen met je 7 mijls laarzen sta je natuurlijk zo op de beste locatie….als t echt niet meer lukt vraag je gewoon een paar gouden dukaten aan een of andere ezel….

Reageer
gravatar

Helaas Trollenkoning, u valt door de mand. Ook in Trollentaal is het ‘ik voorspelde’ in plaats van wat u schrijft. Bovendien kent het Trols, waarop ik gepromoveerd ben (met lof -en ook met bloemkool, maar dat terzijde) ook leestekens, die ik in uw reactie node gemist hebt. Kan ik u een taalcursus aanbieden?
Ja, dat kan ik. Maar ik doe het niet.

gravatar

Karel het is Grimm met u gesteld, U mij verwarren met kogelloog. Ik voorspel dat u het aan de stok gaat krijgen met de jongste molenaarszoon. KNUPPEL UIT DE ZAK

gravatar

Foutje Karel Speldenprik, slordig vooral. De bekendste zieners in het Oude Testament waren blind, zo was Teresias de Ziener stekeblind, maar “zag” daardoor de toekomst beter (niet dat ie nou zo plezierig was). En in het Griekenland van vóór de EU werden mediamiek begaafden eerst handmatig verblind, voordat zij een eigen zienerspraktijk mochten beginnen. Hedendaagse zieners als Ard van der Steur, Klaas Dijkhoff zijn ziende blind en horende doof; hun beide voorgangers leden aan grauwe staar.

gravatar

In het hoogseizoen kom ik slaap tekort.
Je doet geen oog dicht met al die lui die langs je slaapkamer lopen te stommelen.

Logisch dat mijn teint naar de haaien gaat.

Reageer
gravatar

ja hoor, altijd dat gezeur van dat mens van Witje.
Kan nergens tegen. Nepsprookjesfiguur. Amateur.

Ik kan u verzekeren dat ik nergens last van heb.
Heerlijk geslapen,de laatste honderd jaar.

Kom.
ik draai me nog even om.

gravatar

Ik kan me voorstellen dat de bewoners ongerust zijn , de magie van de Efteling is er nog altijd maar wankelt door commercie. Ook al proberen de medewerkers iedere dag weer te toveren . Iedere kleine aanpassing telt .

Reageer
gravatar

Al jaren gaan iedere avond de grenzen dicht, toch blijven ze komen die verguisde toeristen. Uit onderzoek van Maurice de Wolf blijkt dat 26% van de inwoners zou stemmen op het ultra nationalistische Vrije Kabouter Front dat overigens lang niet alle in de Efteling levende bevolkingsgroepen een warm hart toedraagt, vooral de inwoners van Fata Morgana moeten het ontgelden. Om hun intolerantie kracht bij te zetten, ontregelt het Kabouter- en Elfengespuis met regelmaat het verkeer op de toegangswegen

Reageer