AZ gaat alleen nog met Basken spelen

Alkmaarders geïnspireerd door regionale visie Athletic Bilbao

AZ speelt vanaf volgend seizoen alleen nog met Baskische voetballers. De Alkmaarse club is geïnspireerd geraakt door de regionale visie van Europa League-tegenstander Athletic Bilbao. Die club stelt sinds jaar en dag uitsluitend Basken op.

Technisch directeur Max Huiberts vertelt over het succesverhaal van Athletic: “Doordat zij alleen maar Basken opstellen, hebben ze een enorme binding met hun achterban. Terwijl ze gewoon meedraaien in de top van de Spaanse competitie en dit jaar nog met 4-0 van Barcelona wonnen! Athletic Bilbao is echt een uithangbord voor de regio. Dat wil AZ voor Kennemerland ook graag zijn, daarom gaan we hun aanpak kopiëren.”

Huiberts krijgt het komende halfjaar de taak om voor volgend seizoen een volledig Baskische selectie samen te stellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja leuk, zo halen we de Baskische terreur ook nog in huis. Maar ach, we hebben als precedent al de I.S. brigades die -met behoud van uitkering- vrij in- en uitreizen naar Syrië. Nog niet zo lang geleden was iedere Nederlander die in buitenlandse krijgsdienst trad op slag zijn nationaliteit, paspoort, AOW en pensioenrechten kwijt. Gelukkig knijpen we een oogje toe voor onze moslims; onder (olie) druk wordt alles vloeibaar. Zo gaat dat, in Den Haag, vandaag. Alluha Akbar en prettig weekend.

Reageer
gravatar

Als je nu 10 keepers in het goal zet en 1 aanvaller laat aanvallen. Scoren voor de tegenstanders is dan onmogelijk en na heel veel verlengingen weet de enkele aanvaller de in slaap gevallen keeper van de tegenstander te passeren.

Plus de keeper mag wel met zijn handen de bal beetpakken. Dat is nog eens een goede strategie!

Reageer
gravatar

Ja, want wij zijn de lulligste niet, en daarom hebben wij besloten om de Platte Kar ter beschikking te stellen voor een rondgang door Eindhoven.