Van Oostveen: ‘Als PSV de Champions League wint, staan we er niet slecht voor’

KNVB-directeur relativeert malaise

KNVB-voorzitter Bert van Oostveen vindt het onterecht dat er moord en brand wordt geschreeuwd over de staat van het Nederlandse voetbal. Volgens Van Oostveen is er niets aan de hand wanneer PSV gewoon de Champions League wint.

“Er wordt altijd geroepen dat we er zo slecht voor staan op de coëfficiëntenranglijst, maar als je goed kijkt, is die paniek helemaal niet nodig. We staan nu op 3,75 punten en als PSV in mei die cup pakt, hebben we minimaal evenveel punten als vorig jaar”, rekent Van Oostveen uit.

De voorzitter vindt dat we trots moeten zijn op de prestaties van de Nederlandse clubs: “Als PSV al zijn wedstrijden wint, komen we met de bijbehorende bonuspunten op een heel mooi aantal punten uit. Dat is razend knap. Tegen al die zuurpruimen zou ik willen zeggen: denk daar eens over na.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Merkbaar is dat de KNVB aan Bert van Oostveen’s persoonlijke hofhouding een personal assistant (bruto: 110.000 p.j. excl. emolumenten) en een spindoctor (> Balkenende-norm) heeft toegevoegd. Hij kan nu, met droge ogen, liegen of het gedrukt staat, lezend vanaf de autocue. Bertje heeft het allemaal keurig geregeld; mochten hij en de KNVB -ooit- in goed overleg uiteen gaan, dan krijgt Bert pl.m. 3,5 miljoen gulden mee i.v.m. pensioenderving.

Reageer
gravatar

Je kan wel gaan lopen blaten dat je de Champions League gaat winnen, maar met praatjes alleen kom je er niet Geert.

gravatar

PSV moet dus gewoon haar verantwoordelijkheid nemen.

Als zij deze formaliteit opnieuw niet waarmaken wordt het tijd ze voor eens en voor altijd uit te sluiten voor welke voetbalcompetitie dan ook.

Dan gaan ze maar korfballen of zo.

Reageer
gravatar

Uitstekend gezien door Van Oostveen. Wat is het toch een klasbak!
Wat mij opvalt is dat dit bericht niet zoals eigenlijk altijd alle voetbalgerelateerde serieuze berichten (wat anders!) op deze site door dhr. Smit is geschreven. Mogen wij weten waarom iemand anders zijn plek ongevraagd inneemt?

Reageer
gravatar

Jazeker Agent,

Spaanse, en in Duitsland weten ze de laatste jaren ook aardig te oogsten.

Een geruststellende gedachte als het ware; we komen immers niets tekort.

gravatar

Nou is de bal inderdaad rond want PSV heeft zich wel degelijk en erg goed geplaatst voor de volgende ronde en Manchester United met een begroting van 500 miljoen euri nie! Zo. Daarbij is FC Apelfoort ook alweer een ronde verder in het bekertoernooi door een mooie overwinning met 6-1 op SV Bilthoven en dat betekent dat ook zij volgend jaar hoge ogen gaan gooien in Europa! Barcelona en München: Apelfoort (en Nederland) komt eraan!!