Nederlands comité gaat Thanksgiving aankaarten bij Verenigde Naties

‘Bizar dat Amerikanen rassenonderdrukking vieren’

Vandaag wordt in grote delen van Amerika Thanksgiving gevierd. Het is een feest waar Nederlanders vanwege het onderliggende racisme weinig van moeten hebben: “De onderdrukking van Indianen lijkt me nou niet bepaald een feestje waard.”

Een actiecomité verzamelt petities om Thanksgiving aan te kaarten bij de Verenigde Naties. Daar zijn 5000 handtekeningen voor nodig. Initiatiefnemer Henk Westbroek: “Dat een stel pelgrims land afpakt van Indianen is tot daaraan toe. Maar om dat nou vol trots te vieren?”

Volgens de Amerikanen zelf draait het feest om heel iets anders. De Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas verheldert: “Met Thanksgiving spreken we met geliefden en vrienden onze dank uit voor de goede oogst. En als de Indianen daar een probleem mee hebben, dan gaan ze maar weer terug naar hun wigwam in India.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het schijnt dat Marianne Thieme de kerstman heeft aangegeven bij het Internationaal strafhof, “De rendieren krijgen geen rust, kennen geen cao en doen het meeste werk. Pure uitbuiting!”

Reageer
gravatar

Ik zou besluiten massaal aangifte te doen van racisme, volktsuitbuiting, volksvernietiging van de indianen door de Amerikaanse bezetters.
Schande dat deze moordpartijen en slavernijen als feest gevierd wordt in Amerika, moet verboden worden en schade vergoeding aan de getroffen afstammelingen..

Reageer
gravatar

Ik zou de Amerikaanse ambassadeur willen zeggen:
Waarom keuren de Amerikanen ons Sinterklaasfeest met
de Zwarte Pieten af.Dan kunnen wij ook wel zeggen tegen de
tegenstanders: ga maar terug naar Afrika, dan hoef je je niet meer te regeren.

Reageer
gravatar

Thanksgiving slaat dan ook niet op het afpakken van het land, we moesten toch wat na zo’n takkeneind varen. Het slaat op godzijdank, land in zicht. Ik was de broertjes Pinzón echt meer dan zat! Ik kon die rotkoppen niet meer zien. Dan ben je wel blij dat je ff van die schuit af kan.

Reageer
gravatar

Warempel deze man is inderdaad de ambassadeur voor Nederland. Ik wil de petitie een andere wending geven. Iemand met geen enkele kennis van de geschiedenis is het niet waard dit soort functies te bekleden. Het is in feite een minachting van de Nederlandse Staat.

Reageer
gravatar

Absoluut briljant bedacht Henk..Als de VN vind dat wij zwarte piet af moeten schaffen, dan pak je ze gewoon terug op hun eigen tradities..
Eigenlijk vind ik dat dat niet nodig zou moeten zijn,
Ik heb altijd gezegd het is 1 wereld, 1 mensheid en wat voor huidskleur, geloof, sexuele geaardheid of waar we dan ook in verschillen onderling iets is wat als we dat allemaal van elkaar accepteren deze planeet een te gekke plek is om te wonen.. nou alleen dat elkaar accepteren nog…

Reageer
gravatar

Wat een domme gast is timothy, dat Columbus zo dom is geweest dat hij dacht dat hij in India was i.p.v. Amerika is daar aan toe, maar met zulke domme opmerkingen pffffff.
Ze hadden zelf zoveel commentaar over de “pieten”
Als een land is die zo fout is en zo vreselijk discrimineerd en zulke geldwolven zijn dan zijn het wel de Amerikanen!

Reageer
gravatar

die kut tyfus vn wil hier zwarte piet kapot maken en nu ook nog eens die klote yanksgiving hier invoeren. weg met die teringzooi hier!!!

Reageer
gravatar

idd het land hoort de indianen toe ,ik heb gezien hoe ze moeten leven in reservaten en toch hun plan trekken ,mensen zijn verbitterd en de vrouwen zijn heel zwaar hun genen verdragen het amerikaanse eten niet

Reageer
gravatar

Dit is nou precies wat ik dacht : Amerikanen die hun ogen sluiten voor de echte geschiedenis of ze worden domweg verkeerd onderwezen. In beide gevallen een ernstige zaak dusss ✊.

En dit uit de mond van een publiek figuur/ leidinggevende : schande .

Reageer
gravatar

Een echte Amerikaan is van oorsprong een Indiaan. Want de blanke heeft zich het land toegeeigend en genocide gepleegd onder de indianen. Om zich de grond te kunnen toe eigenen. Zoals te zien is in de film” Dances with wolves” Thanksgiving is een bedachte feestdag door de blanke pioniers die zich Amerikanen noemen.

Reageer
gravatar

De Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas is zeker nooit naar school geweest; hoezo als de Indianen daar een probleem mee hebben, dan gaan ze maar weer terug naar hun wigwam in India. India????????????? Hoe dom kun je zijn!!!

Reageer
gravatar

Super, als ze zich al druk maken om racisme dan kunnen ze daar wel een grotere Zaken vinden dan bij ons als het gaat om een Kinderfeestje !!!!!
WANT ZWARTE PIET HEEFT NIETS MET RACISME TE MAKEN !!!!!!!!!
DE AMERIKANEN DENKEN DAT ZE EEN SUPERRAS ZIJN !!!!!!
DUS IK HOOP DAT JULLIE SUCCES HEBBEN !!!!!!

Reageer
gravatar

Niet zo schreeuwen Maja Smith-Marcer. Het is hier een nette, rustige satirische site en geen uh, geen geschreeuw dus alsjeblieft.

Inhoudelijk ga je het ook wel lastig krijgen om overeind te houden dat ‘Amerikanen’ een ras is.

gravatar

Ook doei P.
Bonuspunt voelt warm in da pocket.
Fijn te verzilveren bij de appie vanavond. Ik denk het slabestek. Komt ook van pas bij pasta.

gravatar

Na Zwarte gaan ze dit ook nog proberen weg te vegen.
Wel in krijg buikkrampen bij koningsdag. Dat we nog steeds mensen aan het hoofd van een natie aanvaarden, puur vanwege geboorterecht… hoe lullig ben je dan als volk…. democratie is in deze ver te zoeken.

Reageer
gravatar

Wigwam in India???? Die man moet de geschiedenis van zijn land is gaan leren. Indianen waren namelijk de bewoners van Amerika, totdat een van zijn voorvaders ze keihard heeft afgeslacht. Timothy Broas moet dus terug naar de schoolbanken.

Reageer
gravatar

Helaas… De Speld is de Speld niet meer. De prik is er af geloof ik.
Zo gaat dat met ontdekken van onbekende terreinen. Even kijken, toe-eigenen en inpikken

Reageer
gravatar

Hier blijkt maar weer eens het nut van de VN. De brede maatschappelijke discussie over de onduldbare discriminatie van Zwarte Pieten, aangeslingerd door de VN en Desi Bouterse, viel gelijk met wéér een genocide in Centraal Afrika.
Desondanks handhaafde de VN haar ultimatum dat EERST het onbeschrijflijke leed moest worden beëindigd dat ons land ritueel in de eerste week van december aan zwarte mensen toebrengt. De habituele Hutu/Tutsi-genocide was later slechts een hamerstuk op de agenda

Reageer
gravatar

Maar wacht heel even hoor; Nederland moet van de VN zwarte piet ‘afschaffen’ en ons aanpassen aan alle culturen in ons land, en dan komt Nederland met een verzoek om een feest te laten verdwijnen vanwege racisme en dan zeggen dat de andere culturen maar weg moeten gaan als ze het er niet mee eens zijn.. Ik kan er niet bij geloof ik…

Reageer
gravatar

Stop ermee, vieren van de onderdrukking van de indianen met het slachten van kalkoenen. En zogenaamd twee de vrijheid geven. Schandalig om dan te spreken van dat als ze er problemen mee hebben laat ze terug gaan naar hun wigwam. Pure racisme!! En dat mag dan wel omdat het Amerikaans (braak) is. Maar ons oud hollands feestje niet………

Reageer
gravatar

En dit is wat er écht zou mogen gebeuren ja. Zeuren over ene zwarte piet…maar de cenocide van Natives in de vs gaat gewoon door. Evenals de KKK en echte discriminatie….

Reageer
gravatar

Het zelfde soort gezeur als de zwarte pieten kwestie.
Wat daarin opvalt dat het vooral veel bruin getinte zijn die wat tegen zwart (Piet) hebben. Als het nou eens de echte zwarte mensen waren die hun stem verheffen.
Waar uit het uiteindelijk op uitdraait is dat mensen zich aan elkaar ergeren door dit soort onzinnigheden te oprakelen.
Zowel in de zwarte Pieten als de Thanksgiving kwestie.

Reageer
gravatar

Volkomen mee eens..! Het westen heeft heel wat ‘bloed aan de handen’ door de eeuwen heen… En lees eens het boek ‘Een Keukenmeidenroman…! Dan weet je hoe vernederend de rassendiscriminatie was ..! En vaak nog is..! En dat de indianen zich verdedigden en daarbij eveneens grof geweld gebruikten, was een logische reactie op de invasie van blanken in hun territorium! !

Reageer
gravatar

Ik snap de reacties niet ik ben tegen thanks taken day (zo noem ik het) en het is een feest wat niet eens een feest mag worden genoemd (duizenden natives zijn er door blanken afgeslacht)erg denigrerend naar de native indians in Amerika worden deze mensen namelijk nog steeds zwaar gediscrimineerd niet grappig dus

Reageer
gravatar

Heel goed henk Westbroek ik ben er al jaren een fel tegenstander van de native americans noemen het dan ook thanks taking day.russell means indiaans activist en acteur (overleden 22-10-2012)heeft hier ook heel wat strijd voor geleverd geweldig dat jij dit op touw hebt gezet henk!

Reageer
gravatar

Wigwam in India ?? Heeft de ambassadeur van de VS dus echt geen enkele hersencel? Henk westbroek heeft gelijk.. Zij willen zwarte piet weg, wij het Thanks giving…

Reageer
gravatar

Indianen komen niet uit india dwaas ze waren er eerder als jullie en worden al jaren onderdrukt
Er is maar 1 echte amerikaan en dat is een indiaan de rest is inport

Reageer
gravatar

Nou, zelfs de indianen kwamen waarschijnlijk via Alaska vanuit Azië Amerika binnen… Heel lang geleden hoor, dat dan weer wel…

gravatar

In het kader van sinterklaas waar de Amerikaanse overheidstaat wat van vond lijkt mij een reactie op thanksgiving minimaal op zijn plaats. Kan rutte niet een pvv-er bereid vinden om kwartier ( lees stennis) te maken in de Staten om het Amerikaanse kalifaat te beperken in naam der Natie indiaanse bewoners?

Reageer
gravatar

De gehele menselijke geschiedenis toont aan dat donkere mensen geen patent op slavernij hebben, maar het wel eigen gemaakt hebben. Slavernij heeft zijn oorsprong al ruim voor de ijzertijd.

Na zwarte Piet nu thanxgiving, tja waar houdt het op. Volgend jaar de kerstman voor een VN tribunaal zetten.

Reageer
gravatar

@ leen
Decembermaand afschaffen..zitten tenminste 2 “kindervrienden” in..de ene pederast gaat weg en de volgende komt er al weer aan

Die rood-witte kleren en witte baarden zijn niet te vertrouwen..

Zo zie je maar: de VN is ook niet alles..

gravatar

Volgens mij was het toch meer uitroeiing dan onderdrukking. Wel zo handig, want de doden klagen niet. En hebben wij nederlanders daar als oud-kolonisator niet een aardig partijtje in meegeblazen?

Reageer
gravatar

Volgens mij is het toch meer uitroeiing geweest i.p.v. onderdrukking. Wel zo handig, want de doden klagen niet. Hebben wij nederlanders daar overigens als oud-kolonisator niet een aardig partijtje in meegeblazen?

Reageer
gravatar

bulshit hun klagen over dat zwarte piet rasitisch is dat moeten we maar aan passen terwijl het een kinder feestje is moeten hun ook maar thanksgiving schrappen want dat is ook rassistisch

Reageer
gravatar

hetzelfde als bij ons met zwarte piet het is hun feest niet die van jou dus wat denkt hij dat ie er inspraak in heeft.
hoe lang is het al wel niet geleden dat het gebeurt is.
wij denken toch ook niet na over de slavernij op pakjes avond of wel dan.. diep triest dit allemaal

Reageer
gravatar

de aanleiding voor thanksgiving was echt iets anders..
De settlers war bijna aan het uitsterven door een zeer slecht jaar en toen hebben de indianen hen geholpen om te overleven.
Uit religieuze gedachten..de Heer heeft ns geholpen…werd het een ritueel feestje en de indianen werden als dank afgeslacht omdat die ook op kalkoenenjacht gingen..bijv.

Maar dat terzijde.
Het zou mooi zijn om een Amerikaans volksfeest te verzieken als een uiting van historisch (en actueel) racisme.

Reageer
gravatar

Ja ho eens even! Je kunt niet politiek correct lopen doen en tegelijkertijd van ‘indianen’ spreken natuurlijk. Ik vind het allebei prima, maar dan is het wel een van de twee hè..

Reageer
gravatar

Hoezo ‘we’; ik zeg ook altijd een van de twee. Mag best.

Doei.

ps: neen, het mag niets meer zijn het is al teveel zoals het is.

gravatar

Terug naar India ?????
Volgens mij woonden hun daar al.
Maar ze in reservaten stoppen is geen racisme.
Dan maar onze zwarte piet bekritiseren.
Lang leve Amerika.
Bah bah bah

Reageer
gravatar

waarom zou columbus het thanksgiving noemen omdat hij dacht dat hij india had ontdekt in india vieren ze dat helemaal niet en columbus sprak geen engels

gravatar

Wel over ons zwarte piet zeuren, maar voorbij gaan aan hun eigen racisme.
Indianen in reservaten stoppen is namelijk niet erg toch?
En dan de opmerking van, dan gaan ze maar lekker terug naar India ?????
Volgens mij woonde de Indianen er al !!!!

Reageer