Rapport laat geen spaan heel van groep 3

Commissie-juf Nynke presenteert schokkende resultaten

Groep 3 van basisschool de Regenboog in Vriezenveen kon jarenlang ongestraft zijn gang gaan door een cultuur van intimidatie en slechte taal- en rekenvaardigheden. Dat is de belangrijkste conclusie van het Rapport Tussentijdse Voortgang van de commissie-juf Nynke.

De commissie-juf Nynke deed sinds het begin van het schooljaar onderzoek naar de ontwikkeling van 27 leerlingen in groep 3. Voorzitter juf Nynke presenteerde het rapport maandag aan ouders en andere stakeholders: “Als hier niet wordt ingegrepen, zit het merendeel van deze kinderen volgend jaar opnieuw in groep 3.”

Volgens de commissie heerst er in groep 3 een angstcultuur: “Iedereen is bang voor de leidinggevende. Zij deelt op dermate autoritaire wijze de lakens uit, dat er een ongezonde hiërarchie is ontstaan waarin niemand elkaar nog op fouten durft aan te spreken. Dat vertaalt zich in de cijfers voor onder meer gym.”

Daarnaast stelt de commissie vast dat de groep de kerntaken uit het oog is verloren: “Het is bedroevend gesteld met de core business van groep 3. Wat taal betreft haalt de groep bij lange na de targets niet. In oktober bleef de teller steken op ‘aap’ en ‘zon’. Als het moeilijk wordt, trekt de hele organisatie naar de comfortzone van de speelhoek.”

Wat de commissie-juf Nynke betreft is er maar één oplossing: “Privatisering.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukig heef ik beeter opgeled teidens de lesse fan juv nienke en dur foorgangurs en sit Ik imniddels al jaare in groep fier. Me oplijding hebt Ik folledug geprievetaseert en se motte Mijn vlink betaale om op te lette en beetere reportceifers te haale. Asse da neit doen dan Sal Ik de koomende jaare de gemiddulde skores hiero op sgool vlink bleive drukke en slaat ik op UT sgoolplijn iedureen for se bek!

En stemp allumaal op de PVV, lang levu mefrouw Corrie!

Reageer
gravatar

Goed gezien Trollenverdelger! Volgens mij is de gast die de naam Moosje gebruikt dezelfde gast als Corrie v. H. Kijk maar eens naar z’n foto. Dat is een foto van Wilders toen hij een baby was.

gravatar

Zo wijsneus, zit jij de godganse dag in de krochten van bureau Speld al het dataverkeer na te pluizen?

Je zou er beter aan doen te zorgen dat die server van voor de oorlog eens vervangen wordt, zodat het lamlendige fileleed wat je veroorzaakt eens wordt opgelost, pikkie.

gravatar

Pollens, wat een heisa!

De afdeling censuur heeft hier eens flink ingegrepen!

De Getergde Lezer (lees: CvH) is hier van het forum verdwenen.

Ongelofelijk, en dat we dit nog mogen meemaken!

Bedankt Speld, dan zit mijn werk erop.

gravatar

De Regenboog doet er verstandig aan om het privatiseringsproces in handen te geven van Loek Hermans. Loek heeft op O&W gezeten, en naar eigen zeggen ook genoten.

Het kost wel wat -Loek doet het natuurlijk niet voor niets- maar dan hebben ze daar de garantie dat het decentralisatietraject tot een ontrafeling zal lijden, en de school in hapklare brokken naar de beurs kan worden gebracht.

Daarbij, die kinderen vertegenwoordigen ook een bepaalde waarde, die altijd als onderpand kunnen worden ingezet.

Reageer
gravatar

Juf Nynke is de bitch van Salah (groep 5) die weer de broer is van Abdelhamid (groep 3). Die terroriseren de school al jaren.

Ik zou zeggen stuur ze de zandbak in en pas weer binnenkomen als ze zich kunnen gedragen.

Reageer
gravatar

Vriezenveen heeft daar nog geen noemenswaardige problemen mee, maar afgelopen week heeft Juf Nynke de klas het sprookje van Rood Niqaabje verteld.
Voor volgende week staat voorlichting omtrent Witte Piet op het programma.

gravatar

Hé Corrie, Olympische spelen van 1936 nu alweer vergeten of wil je die liever vergeten?

Als je de wereldgeschiedenis wat beter zou bestuderen, weet je dat negers en allochtonen juist heel goed zijn in gym dus het zullen wel albino’s zijn die zo laag scoren in dit klasje.

gravatar

wel een moeilijk woord voor groep 3: “Privatisering”. Heeft dan wel een lage woordwaarde in Scrabble met alleen de ‘v’ die veel punten is

Reageer
gravatar

Op onze Apelfoortste scholen worden veel liedjes gezongen. Die liederen helpen bij zowel de taalvaardigheid als de verbetering van de sfeer in de klas en op school. Onze Apelfoortse commissies zetten dan ook alle seinen op groen!!

Reageer