Ouwehoervacuüm bij Ajax na vertrek Cruijff

Wie kan de club naar nieuwe successen zeiken?

Het vertrek van columnist Johan Cruijff heeft gezorgd voor een ouwehoervacuüm bij Ajax. Het is volkomen onduidelijk wie de club nu naar nieuwe successen kan zeiken.

Op de ochtend dat Johan Cruijff zijn vertrek bekendmaakte is het relatief rustig rond de Arena. Een eenzame parkeerwachter opent een slagboom, een medewerkster van de fanshop zegt goedemorgen. Toch is het geen normale ochtend. Er is niemand meer aan de club verbonden die vanuit het buitenland roept dat iedereen gefaald heeft bij het uitvoeren van zijn plan. En dat merk je.

Teus Colmschate (68) is Ajax-fan van het eerste uur. Hij betreurt het vertrek van Cruijff: “De functie van Johan was heel belangrijk binnen de club. Hij was altijd in voor een verwarrend praatje en wist te voorkomen dat er bestuurlijke rust ontstond. Voor een club als Ajax is dat heel belangrijk. Voor je het weet, word je een soort PEC.”

Hoe het nu verder moet, weet Colmschate niet: “Je hebt iemand nodig die een bepaalde betweterigheid kan koppelen aan een zekere verongelijktheid en een totaal gebrek aan betrokkenheid. Ik zou niet weten wie nu de boel weer op de rails kan zeuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat een nationale uitvaartdienst van Johan in het Ajaxstadion wel op zijn plaats is. Iemand die zo indrukwekkend uit zijn nek geluld heeft komt dat zeker toe. Laten we daarbij de nationale hymne ,,You never talk alone” vooral niet vergeten.

Reageer
gravatar

Een symbolische uitvaartdienst voor Johan in het Ajaxstadion is hier zeker op zijn plaats. Een man die zoveel uit zijn nek heeft geluld komt zo’n eerbetoon wel toe. Daarbij mag het uit volle borst meezingen van het beroemde ,,You never talk alone” niet ontbreken. Met ondersteuning van het Volendammer mannenkoor. In klederdracht graag en uitgezonden via alle zenders. Het zal onze nationale trots goed doen.

Reageer
gravatar

Teus Colmschate Ajax-fan van het eerste uur? Ammehoela, Ajax is in 1894 opgericht en toen was Teus nog niet geboren! Hij is verdomme nog maar 68! Als hij nou 121 was geweest dan had het nog net gekund

Reageer
gravatar

In de condomologie hebben we nog een leerstoel beschikbaar. Wij zullen Hendrik Johannes voordragen tot benoeming in de functie van bijzonder hoogleraar.

(Voor de leek; Condomologie betreft de kennis / studie tot het enorm kunnen / leren ouwehoeren zonder tot een vruchtbaar gesprek te komen)

gravatar

Danny Blind is gepolst om de ontstane lege plek in te vullen, maar die heeft aangegeven (nog) niet beschikbaar te zijn.

“Er is nog genoeg te verkloten bij het Nederlands Elftal, voordat ik aan het prutsen bij Ajax ga beginnen”, aldus de oefenmeester.

Vanwege de behaalde positieve resultaten uit het verleden is Luis van Gaal op voorhand gepasseerd.

Reageer