Gearresteerde relschoppers moeten alsnog Ajax-Fenerbahçe kijken

Supersnelrecht levert pittige straffen op

Veertien relschoppers die gisteren voor aanvang van Ajax-Fenerbahçe zijn opgepakt, moeten de wedstrijd van de rechter alsnog bekijken. Twee van hen zijn zelfs veroordeeld tot het terugkijken van het complete Europacupseizoen van Ajax. Justitie paste supersnelrecht toe op de hooligans.

Het Openbaar Ministerie hoopt op een afschrikwekkend effect: “Deze pittige straffen bewijzen hoe effectief een lik-op-stuk-beleid is. Reken maar dat deze jongens de volgende keer wel twee keer nadenken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Amnesty International, GreenPeace en Human Watch hebben scherp protest aangetekend tegen deze inhumanitaire straf. Deze vorm van straffen is ongebruikelijk in landen met de Sha’ria. Genoemde instanties geven ruime voorkeur aan de effectieve lijfstraffen die anno nu in deze landen gebruikelijk zijn: 500 zweepslagen voor first offenders, steniging via grind no. 5 voor recidivisten en decapitatie voor hooligans van bezoekende clubs en van eenzijdig overspel betichte vrouwen. FIFA-praeses Sepp Blatter was voor commentaar onbereikbaar.

Reageer
gravatar

Max, je loopt wel vooruit op de invoering van de Sha’ria in Turkije; steniging en onthoofding worden pas officieel ingevoerd per 01-03-2016. Zolang Turkije belang heeft bij de EU als exportmarkt en de VS bij hun bases in Turkije, mag de EU -voor de vorm- nog een paar weken aarzelen met het binnenhalen van Turkije. Zonder excuus voor de Armeense genocide van 1915.
De VS houdt van Turkije en Turkije houdt erg van Amerikaans $meergeld. Ergo: Nederland stationeert Patriot-raketten in Turkije om dit land te beschermen tegen Koerden. Zo werkt dat. Snappie?

gravatar

Haha,
Dat zal ze leren daar in 020.
Ajax kijken. Mijn god, gelukkig hoeven wij dat maar twee, hooguit uh, nou ja dit jaar dus drie keer. En dan hebben we altijd de troost van de matpartij.

Reageer
gravatar

U bent waarschijnlijk al heel oud, beste 010?

Weet dan niet dat al jaren alle telefoonnummers met 06 beginnen? Dat was een heel heel verstandig besluit van de regering. Op die manier is die achterhaalde rivaliteit tussen de verschillende Neanderthalerstammen niet meer nodig!

gravatar

Dat is een goede opmerking van je Spuit! Het is honderd keer erger dan een taakstraf!

Ik duik nog liever met jou een middag de duinen bij Scheveningen in. 😉 xxx

Corrie.