Eeldert (17) gaat grote carrière als stagiair tegemoet

‘Vanaf zijn eerste stapjes zeiden we al: die gaat stagelopen’

Veel jongeren hebben op hun zeventiende nog geen idee wat ze later willen worden, maar voor Eeldert uit Gorredijk zijn de carrièreperspectieven haarscherp. Hij droomt van een carrière als stagiair: “Kopiëren is echt mijn ding.”

Voor de VWO 6-leerling is de diversiteit van een stage het mooiste wat er is: “Het ene moment sta je bijvoorbeeld nog koffie te zetten, maar het andere moment moet je alweer de post rondbrengen of lunch halen. Het verveelt echt geen moment. Als je dat goed doet kun je zelfs grotere verantwoordelijkheden krijgen, zoals notuleren.”

Om zijn droom te verwezenlijken denkt Eeldert al hard na over zijn studiekeuze: “Stagiair word je niet zomaar. Natuurlijk ligt Journalistiek of een communicatie-opleiding voor de hand, maar ik begin denk ik met bedrijfskunde. Daar leer je echt wat je als stagiair kunt betekenen voor een organisatie, dat geeft me de beste perspectieven op de stagemarkt.”

Zijn ouders geloven in Eelderts droom: “Vanaf zijn eerste stapjes zeiden we al: die gaat stagelopen. Hij begon heel vroeg met koffie zetten en in de kleuterklas liet hij zich al vernederen door zijn vriendjes. Dat is helemaal Eeldert, hij is hiervoor in de wieg gelegd. We hopen heel erg dat het hem gaat lukken, maar daar moet hij natuurlijk ook geluk bij hebben.”

Eeldert wil klein beginnen: “Eerst ergens een snuffelstage, maar uiteindelijk hoop je onderaan dat organogram te eindigen bij een mooi bedrijf. Dat is mijn droom. Werken is niks voor mij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Eeldert, kom maar snuffelen in ons bedrijf
Wij bieden;
– Gezellige sfeer
– Gevarieerde werkzaamheden ten behoeve van verschillende klanten
– Geen dienstkleding nodig
– Geen stagevergoeding maar bij goed gedrag kans op fooien
– Wekelijks gratis gezondheidstest bij de GGD-poli
– Aangename, warme werkomgeving en ook mogelijkheid tot opfrissen
– Ruim voldoende aandacht en begeleiding

Reageer
gravatar

Nou Moosje, met je afbeelding laat je zien dat er wel degelijk verbanden zijn tussen pedofilie en homofilie. Ze zijn, bijvoorbeeld, beide een ´psychische stoornis´.

gravatar

Die Duitse ziekte is ook vervelend, weer overgedragen door Latijn sprekende mensen die het weer hebben gekregen van de Grieken (en niet teruggegeven).

Het Duitse woord Podium is ontleend aan klassiek Latijn podium ‘verhoogd zitgedeelte in een amfitheater, voetstuk van een zuil’, op zijn beurt ontleend aan Grieks pódion ‘standplaats, voetstuk, basement van een zuil’, letterlijk ‘kleine voet’, verkleinwoord van poús (genitief podós) ‘voet’

gravatar

Zeer juist, amice.

Toneel, wellicht? Dat is echter onderhevig aan de Keltische Ziekte:

Toneel – afgeleid van het vroeg- middeleeuwse Saksische woord “tinel”.

Er wordt aangenomen dat de eigenlijke betekenis van tinel ‘stellage’ is (waarop bijv. vorst en gevolg zaten), oorspronkelijk ‘balkje, dikke stok’. Dan kan tinel afgeleid zijn van tin, eerder al tintz ‘stutblok’ [1465; TLF], ontleend aan provençaals tin, eerder al tind ‘stapel, stellage’, dat vermoedelijk van Keltische origine is.

gravatar

Een stage is een paaltje dus, of een verhoging die bedoeld is om een vorm van extra aandacht te genereren.

In dit specifieke geval een pispaaltje.

gravatar

Precies! Is het niet een leuk en tof idee dat er in het vervolg bij een artikel op De Speld een link met funny videos wordt geplaatst?

Dan kunnen de lezers die het artikel niet interesseert of te lang vinden ook vermaakt worden.

Bij DWDD en Pauw doen ze dat ook.

Corrie.

gravatar

Wammes hou je waffel. Jij hebt geen recht op vrije meningsuiting.

Je bent niet fijnbesnaard, eloquent, empathisch, intelligent en altruïstisch genoeg.

Domme kip!

Corrie.

gravatar

Dat is nu typisch Corrie en de PVV.

Iemand het recht ontzeggen zijn mening te uiten en zelf die vrijheid wel claimen.

Je lijkt Erdogan wel.

Och och och, wat val je door de mand Corrie

gravatar

Waar is jij-bak: kan jij niet spellen of zo? Wie schrijft er nu: ‘Iets groters als…’ Iedereen weet, zelfs de grootste dombo onder de Speld-fans, dat het ‘iets groters dan…’ is. Man, man, man. Zwijg voortaan als je niet eens normaal Nederlands kunt schrijven!

gravatar

Zeg Prikkemans, als jij zo goed lezen kan, qua taal, vergeet jij niet nog wat fouten te benoemen?
Voor mij hoef je het niet te doen; wat mij betreft mist er hooguit hier een daar een soort van aanhalingsteken. Tussen de letters door.

gravatar

Gelukkig hebben veel bedrijven tegenwoordig een passend ‘salaris’ klaarliggen voor eeuwige stagiairs als Eeldert. Ik wens hem veel succes en hoop dat hij zich niet laat wegconcurreren door goedkope studenten met een internationale beurs!

Reageer
gravatar

Een stage, pfff.
Gelukkig heb ik dat kunnen overslaan. Ik mocht gelijk als onderzoeker in opleiding gelijk aan de slag met het echte werk: uren waarnemingen doen in het laboratorium, onmogelijke vergelijkingen uitwerken en omzetten in code, koffie halen voor de wetenschappelijke staf en de tickets bestellen voor het congres van de professor.

Reageer