Kan de opvolger van Mansveld wel aantreden?

Positie lijkt bij voorbaat onhoudbaar

Na het aftreden van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu is de grote vraag in politiek Den Haag: kan haar opvolger wel aantreden? De conclusie lijkt te zijn dat de positie van de nieuwe staatssecretaris bij voorbaat onhoudbaar is geworden. Er is te veel gebeurd.

NOS-verslaggever Xander van der Wulp: “Hoe je het ook wendt of keert, een bewindspersoon is altijd verantwoordelijk voor de fouten van zijn of haar voorgangers en die hebben de Kamer aantoonbaar verkeerd geïnformeerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er moet een zwaargewicht op deze post komen, want Mansveld was te licht bevonden. De keuze was dus Dijksma of Ton Elias. Omdat de PvdA deze post heeft wordt het dus Dijksma…

Reageer
gravatar

Het is een probleem. Ons kabinet (van Wij der Nederlanden) heeft als functie-eis voor de opvolgster (m) gesteld dat het (v) minstens even incapabel en leeghoofdig moet zijn als Mansveld (v) was…

Reageer
gravatar

De nieuwe bewindspersoon kan uiteraard aantreden op eigen risico, maar zodra de Tweede Kamer erachter komt dat ook de nieuwe staatssecretaris verantwoordelijk is voor de fouten van zijn of haar voorganger, zal direct ontslag volgen.

Ik pleit derhalve voor een kamerreces tot de volgende verkiezingen

Reageer
gravatar

Op een koud en verlaten station ergens in de provincie, is mij door een onbetrouwbaar persoon toe gefluisterd dat men eerst het spoor totaal gaat vernieuwen omdat men een zwaargewicht op Mansveld haar positie wil hebben.
Indien dit volgens planning verloopt verwacht men de werkzaamheden gereed te hebben op 1 – 4 – 2022

Reageer
gravatar

Mansveld is zowel vrouw als zondebok ( ‘Wilma’ is vrouwelijk, ‘bok’ is mannelijk), dus androgyn. Beantwoordt dat jouw vraag?
Er is bij de VVD een wetsvoorstel in voorbereiding waarin ‘zondebokken’, ‘klokkenluiders’ en frauderende CEO’s buiten de landsgrenzen (Aruba, Kaaiman Eilanden of Seychellen) in één uitkeringscategorie worden ondergebracht. Met een nieuwe identiteit, nieuw BSN-, chip- en rugnummer. Halve Zoolstra is voorzitter van de onderhavige werkgroep.

Reageer
gravatar

‘Wilma’ is vrouwelijk, zonde-‘bok’ is mannelijk, Wilma Mansveld is derhalve functioneel androgyn. Beantwoordt dat uw vraag? De VVD bereidt een wetsvoorstel voor waarin zondebokken, klokkenluiders, frauderende CEO’s en corrupte politici in één uitkeringscategorie worden ondergebracht. Zondebokken en klokkenluiders worden geplaatst in AZC’s met een nieuw BSN- en chipnummer, corrupte politici en frauderende CEO’s krijgen een nieuwe identiteit en huisvesting in de tropen (Aruba, Caymen…

gravatar

Pontifex: die zaadlozing kwam op het moment dat je naar een foto van Wilma zat te kijken? (of naar Corrie van Hiernaast natuurlijk)

gravatar

Doe niet zo moeilijk. Voor een leuk prijsje krijg je alle gewenste informatie uit de eerste hand; huur een corrupte agent en voor de Commissie Stiekem een financieel onbevredigd kamerlid. Kandidaten genoeg. Beginselvaste Likoed-sympathisanten zijn iets duurder door hun geringe CO2 foot- and fingerprint, maar op de lange termijn wel veel duurzamer.

gravatar

Ach wat maakt het uit of de PvdA opvolger van Mansveld wel kan aantreden. Dit kabinet is toch op zijn einde.

Het is nog even totdat toekomstig premier Wilders van de PVV wel betrouwbare bewindslieden kan aanstellen. Dan zijn we van het gekonkel af.

Happy days are coming.

Corrie.

Reageer
gravatar

Premier Wilders gebruikt straks het hoogspanningsnet voor een grenshek. Dat wordt het volgende mislukte megaproject

gravatar

Grrrrrrr Corrie van Hiernaast, uwes slaat de plank wel heel erg mis (pas maar op je vingers). Die blonde die je zo aan het ophemelen bent kan nooit door een deur met betrouwbaar. Betrouwbaar zijn alleen degenen die je recht in het gezicht kunt aankijken.

gravatar

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de opvolger alvast zijn aftreden aankondigt. Maar kan iemand mij uitleggen hoe het dan zit met het wachtgeld? Heeft hij daar recht op?

Reageer