Verdriet en woede na ontbreken koekje bij koffie

Max ziet droom uiteenspatten

Ontreddering maakte zich meester van Max toen hij, op dat moment nog hoopvol, toekeek hoe de serveerster zijn koffie op tafel zette. Het schoteltje waar volgens zijn hooggespannen verwachtingen een koekje op had moeten liggen, was leeg. “Je leeft echt toe naar zo’n moment, dan is de klap enorm als die droom voor je neus uiteenspat. Ik dacht dat ik doodging.”

Nadat hij weer bij bewustzijn kwam, vond Max al snel de kracht om op zoek te gaan naar het ontbrekende koekje: “Ik heb heel het café doorzocht of er ergens misschien nog een koekje op de grond lag. Uiteindelijk heb ik zelfs het kopje opgetild om te kijken of het daar misschien onder lag, maar allemaal tevergeefs. Ik begrijp het gewoon niet. Ik doe nooit een vlieg kwaad. Waarom moeten ze altijd mij hebben?” Hij mept driftig een suikerpot van tafel.

Max is zichtbaar compleet van de kaart wanneer hij probeert te vertellen over zijn bestelling met catastrofale afloop: “De wereld is zo oneerlijk. Die gevoelloze klootzakken die geen waarde hechten aan een koekje krijgen wel altijd een speculaasje. Ik kijk hier maanden naar uit en mij laten ze met lege handen zitten. Wat mij betreft kan iedereen doodvallen. Ik hoop dat jullie branden in de hel.”

Zijn vriendin, die al die tijd wijselijk haar mond hield, weet te vertellen dat Max altijd koffie bestelt, speciaal voor het koekje. “Max lust niet eens koffie, ik moet het altijd opdrinken. Toch Max?” Max is stil. Max slaapt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Attentie! Inspectie staatsbezoeken!

Paar puntjes:

-Waar is de koning?
-Oost-Groningen is enige streek met communistisch bewind
-Slijterij Ter Apel dicht op zondag
-Geen koekje bij koffie in AZC

Ik eis omhelzing met Ireen Wüst

Reageer
gravatar

Kan ik mij voorstellen, in Noord Korea worden alleen koekjes van eigen deeg geserveerd. Een soort Soylent Green. Niet te vreten maar de enige manier om de smaak van de staatspropaganda weg te werken. P.S. Ireen Wüst zit niet meer in het basispakket voor Maoïsten.

gravatar

Mag je hier reclame maken? Op het terrassenpark hier aan de Neude zit éen café waar je niet mag bellen, maar wel een stukje van cantuccini bij je double espresso krijgt. Heerlijk.

Het gebeurt daar ook veelvuldig dat de appeltaart die je voorgeschoteld krijgt niet bevroren is. Fijn.

Reageer
gravatar

Onjuist. In Nederlandse crematoria worden geen koekjes geserveerd. De catering heeft een collectief contract met leveranciers van iets dat naast de koffie heeft gestaan en ‘hotelcake’; de klefste variant die erg lang aan het verhemelte blijft plakken. Ter nagedachtenis

gravatar

@ outsider, onjuist.
De nabestaanden mogen zelf weten wat er geserveerd wordt na de uitvaartplechtigheid!
Aangezien wij veel familie door het hele land hebben wonen, hebben wij er afgelopen voorjaar voor gekozen om broodjes te serveren.

gravatar

Pietpiraat, het is m.i. onjuist gewoonten in piratenkringen te projecteren op gewone stervelingen. Piraten maken doorgaans meer slachtoffers in kringen van ongewapende burgers dan dat er slachtoffers vallen in eigen kring. Zulks werd ons duidelijk gemaakt in de filmcyclus Pirates of the Caribbean. Het is dus logisch dat verzekeraars net die onbetaalde extra’s aan piraten gunnen om ze “zoet” te houden; men heeft al zo’n moeite om opstandige motorbenden te kisten.

gravatar

Het lijkt zielenpieterig dit verhaal. Het is meer iets wat de zelfstandige ondernemer verzint over zijn klant, die hij met zijn sympathie in de maling neemt. En dan achteraf als hij weg is achter zijn rug: “Die klootzak was er ook weer.” De typische middenstander die twee regels psychologie heeft bijgeleerd op zijn avondcursus.

Reageer
gravatar

De serveerster denkt dat als je sympathiek bent, je haar als hoer ziet.
Als ze een nieuw vriendje heeft, moet je altijd extra oppassen.

gravatar

Pas op voor serveersters en serveerders die je te weinig geld proberen terug te geven als je je als vriendelijk babbelende klant opstelt.

gravatar

Wees niet te vriendelijk tegen serveersters of serveerders, want sommigen geven je dan te weinig geld terug, leert de harde praktijk.

gravatar

Dat ‘gelukkig worden’ ligt tegenwoordig meer in de sfeer van “Second Love”. Dat schijnt onder ingewijden dezelfde functie te hebben als in vroeger jaren een lepel Buisman in de koffie.

gravatar

Mijn advies voor Max is om een Facebookpagina te openen over zijn probleem van ontbrekende koekjes bij de koffie. Dan kan hij zijn ergenis delen met medeslachtoffers.

Om te voorkomen dat hij negatieve reacties te lezen krijgt kan zijn vriendin vooraf de reacties lezen om deze te verwijderen. Dat houdt hem rustig.

Er zijn nu eenmaal gekkies die er lol in hebben om alles af te katten van andersdenkenden.

Corrie.

Reageer
gravatar

@ Borro Lupido.
Van Joep heb ik geleerd dat je alleen maar de trefwoorden hoeft te lezen.

Lekker gemakkelijk.

Corrie.

@ Joep
Het was vanmiddag weer fantastisch, al de hele avond lig ik uitgeteld op de LazyBoy. Jammie!