Second opinion: een spannende nieuwe diagnose

‘Ik voel me een heel ander mens’

Cynthia (48) was lange tijd best gelukkig met haar diagnose aderverkalking, maar voelde op een gegeven moment dat de spanning van vroeger vervaagde. Net toen haar aderen op knappen stonden, vond ze hernieuwd geluk met een second opinion: “Dankzij de diagnose hypertrofie voel ik me een heel ander mens”.

De huisvrouw leefde al twintig jaar met haar diagnose aderverkalking, maar had al die tijd het gevoel dat er iets niet klopte: “Ik heb altijd naar andere ziektes gelonkt, zeker tijdens het stappen. Daar voelde ik me dan achteraf enorm schuldig over. Ik vond het niet netjes naar mijn aderverkalking. Maar het bloed stroomt daar waar het niet gaan kan, zeker bij aderverkalking.”

Dankzij een vriendin leerde ze van het bestaan van ‘second opinion’. “Zij was naar een andere arts gegaan voor een second opinion in verband met haar eczeem. Ze kwam diezelfde dag nog stralend thuis met een exotische huidziekte. Toen ik dat hoorde heb ik me ook meteen ingeschreven bij dat ziekenhuis.”

Op de eerste afspraak, enkele weken later, vertelde een arts dat Cynthia was belast met erfelijke spierhypertrofie. “Toen ik dat hoorde zwol mijn hart van vreugde. Ik vind het een bevrijdend idee dat ik niet lijd aan monogamie. Niemand verdient het om oud te worden met één en dezelfde aandoening.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zag hem zitten en daar kwam eindelijk de diagnose. “U bent typisch een hypogonder”, zo zei de arts na het vierde consult deze maand.

Maar dat kan natuurlijk niet kloppen. Dat kuchen komt steeds terug en ook dat waterige oog geeft een vaag beeld.

Nee, ik vraag een extra onderzoek.

Reageer
gravatar

Ik ga elk halfjaar voor een nieuwe diagnose, ik vind het wel fijn om alles tegelijk te doen, mijn soa test (want dan hoef je niet met condooms te vrijen) , tandartsafspraak, en overige zaken. Ideaal!

Reageer
gravatar

Bij inschrijving in het ziekenhuis krijg je je eigen bijdrage direct op je bankrekening gestort.

Ik sta nu al bij 4 ziekenhuizen in de regio ingeschreven.

dat is al € 3000,00 in de knip. Nu nog wat ziektes bedenken en ik kan deze winter wel weer doorkomen

Reageer