Dit is het effect van een bijl op het puberbrein

Wat er allemaal gebeurt in de hersenen

Er gebeurt van alles met het puberbrein als je erop inhakt met een bijl van de Gamma. Opvallend: als de bijl van links komt, wordt vooral de linkerhersenhelft inactief. De linkerhersenhelft is verantwoordelijk voor logisch redeneren en taalbeheersing. In deze illustratie zie je hoe het precies werkt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Opticiën, uw opmerking over een bijl in uw schoonmoeder’s brein duidt op interfamiliaire frictie. Het is raadzaam eens door een andere bril naar het object van uw weerzin te kijken; uw huidige brillenglazen vertonen (optisch) een zekere overeenkomst met jampottenbodems, hetgeen duidt op bijziendheid/kortzichtigheid. Loop eens bij een filiaal van Eyeopeners binnen, misschien kunt u overstappen op ‘zachte’ lenzen.

gravatar

Een puberbrein beschikt nog niet over genummerde locaties, daartoe is levenservaring nodig. We kunnen stellen dat -in de puberfase- het brein nog volledig wordt gedomineerd door het limbisch systeem, met alle natuurdriften van dien. Een kloving op één locatie of een lobotomie maakt geen verschil.
Dus van tweeën één: of dit is geen puberbrein óf het is een mannelijk brein van middelbare leeftijd niet passend bij het artikel. Wéér een faux pas van de redactie

Reageer
gravatar

Wat er ook van pubers kan worden gezegd: één taal beheersen ze perfect tijdens deze hormonaal chaotische periode. Dat is de taal van het primaire voelen, intuïtief, geniaal, de genie- of genitaal, zowel oraal als schriftelijk (óók via hashtags). Vroeger werd dit taalgebruik door omgeving en morele codes onderdrukt, nu wordt er onbezwaard uiting gegeven aan deze linguïstische impulsen, door beide geslachten. “Ik vind jou leuk, hoe vindt jij mij? Wham!” Andere Tijden, andere Zeden.

gravatar

Is dit wel een betrouwbaar onderzoek?
Want op hoeveel mensen is dit uitgetest? Wat was de mentale gezondheid van de proefpersonen vóór het onderzoek? Wat is het criterium van ‘een puberbrein’ volgens dit onderzoek? En wat kreeg de controlegroep, een placebo-bijl?
Er worden vandaag de dag altijd veel te snel conclusies getrokken!

Reageer
gravatar

Het lijkt me dat er een stukje van de figuur is afgesneden aan de onderkant, zo is het toch wat minder duidelijk.

Verder denk ik dat het verstandiger kan zijn een puber van achteren te benaderen en niet van voor zoals hier getekend. Ze zijn emotioneel niet altijd even stabiel. Voor je het weet hangen ze om je nek te huilen.

Reageer
gravatar

Een grootschalig opgezet vergelijkend warenonderzoek werkt op lange termijn niet alleen kostenbesparend maar geeft de noodlijdende bouwsector en toeleveranciers ook een zekere impuls.

gravatar

Trendvolger, waarom de door uw genoemde axe ‘Eugene’ genoemd wordt is mij werkelijk een raadsel en zo met Hallo-ween en donkere dagen in ‘t nabije verschiet is het m.i. in het geheel niet verstandig een emotionele band te stimuleren met een werktuig want voor je het weet is, ja raakt men weer
verslingerd aan een andere voorwerp zoals de wasmand of lantaarnpaal voor de deur en zit de oneven straatzijde weer de hele winter in het donker!

gravatar

Heeft alleen een Gammabijl dit effect?? Is er nog verschil in het effect als je een bijl van de Karwei gebruikt? Kun je daar harder of juist minder hard mee hakken? Vragen, vragen, vragen en geen antwoorden helaas.

Reageer
gravatar

Typisch weer de Speld, alleen maar afgaan op het linkse gebeuren. Waarom staat rechts niet beschreven?? Bang om de Grote Blonde Lijder in het licht te zetten?

Reageer
gravatar

Is het niet wat laat om deze ingreep pas op puberleeftijd uit te voeren? De meeste pubers hebben hun redeneervermogen en taalbeheersing zelf al grotendeels verloren. De beschreven methode heeft veel meer effect bij 8- en 9-jarigen.

Reageer
gravatar

Uit een puberbrein ontsproten?

gravatar

Een bijl in Spuit elf z’n modder-schedel heeft nagenoeg geen effect….. D’r blijft onzin uit komen!

gravatar

Hoi Spuit,

Je bent weer lekker, off topic, bezig met meneer Wilders van de PVV te bespotten. Mijn advies voor jou is dat je je beter aan de inhoud het artikel kunt houden en niet overal meneer Wilders van de PVV bij halen. Linkse rakker!

Willen we meer of minder pubers?

Daar gaat het artikel over.

Corrie.

gravatar

Wat je zegt Spuit,

Natuurlijk kan ik het eens proberen om met mijn voorzittershamer die onzin er zachtjes uit te meppen.

Blijkt de plaat voor de Kop van Pik wat dikker te zijn (die kans is behoorlijk aanwezig), kunnen er altijd nog een paar ferme tikken achteraan gegeven worden.

Zeg jij het maar; ik doe het graag.

gravatar

Mijn zegen heb je, hamer!

(mag overigens ook met die knuppel hoor, als het maar hard en raak is!)

@ Corrie: hoezo, off topic? Geertje slaat toch alleen maar pubergeneuzel uit? Nou dan!

gravatar

Hoelang blijft ik mij afvragen wat je ambitie is Corrie.
Hoelang is de lul van Joep of Geert Wilders.
Waar geniet je nou echt van…

gravatar

Benny Doof!!

Goed, je gebruikt niet langer de naam van ome Piet. Neemt niet weg dat pappa en ik nog steeds ongerust op je zitten te wachten, waar blijf je nou toch jongen 🙁

Kom nou maar gewoon naar huis: er zitten geen gedachten-laserstralen in het nachtlampje van je kamertje. En Sinterklaas bestaat niet.. daar had je gelijk in.

je Moeder

gravatar

Let wel op, de afbeelding is gespiegeld! Als je, zoals op deze plaat, de rechterhersenhelft treft, zul je vooral de rechterhersenhelft treffen!

gravatar

Hallo, mag ik even inbreken ? Al weer iemand met een bijl ? Is de redactie van de Speld soms geobsedeerd door bijlen ? Straks wordt de Speld nog omgedoopt in de Priem, het Slagersmes of erger, zoals de Bijl of de Goedendag.