‘Als iedereen die oordoppen uitdoet hoeft de muziek ook niet zo tyfushard’

Oordoppen werken waarschijnlijk dempend

Jarenlang heeft de muziek op festivals tyfushard gestaan. Dat moest ook wel, want anders konden de mensen die oordoppen droegen het niet horen. Dat zegt KNO-arts Eeldert Vlok. Hij denkt dat met het verwijderen van de oordoppen de muziek een stuk minder hard hoeft te staan.

Vlok heeft het vermoeden dat oordoppen dempend werken: “Volgens mijn onderzoek hoor je met oordoppen een stuk minder dan zonder. Als je ze dus niet in doet, hoeft die muziek een stuk minder hard te staan om het fatsoenlijk te kunnen horen. En dat komt dan weer goed uit, want met minder harde muziek krijg je ook minder snel een gehoorbeschadiging.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HÉ REDACTIE. HÉ!!
Doen jullie die oordoppen ook ‘ns ff uit want ik heb iets te zeggen:

DOE GVD EENS IETS AAN DIE UPVOTE BUG!!!

UIT die doppen!!! Ik zei dus:

DOE GVD EENS IETS AAN DIE UPVOTE BUG!!!

(“You have already rated this comment”)

gravatar

Inderdaad Ruben.

Dit weekend moeten ze in 020 de muziek zo tyfushard als mogelijk aanzetten en oordoppen verbieden.

Voor die achterlijke Mokumers maakt het toch niets uit.

Omdat ze zo stront eigenwijs zijn luisteren naar niemand.

Bah!

Corrie.

gravatar

en als ze nou eens wat meer MDMA in die pillen stoppen hoeven we er niet zoveel te slikken. Of wacht, dat zijn ze nu al aan het doorvoeren. Die dealers hebben tenminste visie!

gravatar

Ik gebruik daar meestal een auto voor. Bij voorkeur een verlaagde Golf met spoilers, steigerpijpuitlaat en een petje voor de bestuurder.

gravatar

Dit is een uiterst vernieuwende gedachten alhoewel Confucius er in 500 BC al een klein artikeltje aan wijdde.

Maar wat nou als je door je eigen geschreeuw doof wordt of een vluchteling bent?

Reageer
gravatar

We could separate the bass in the frequency domain from higher frequencies and apply a frequency dependant amplification.

We could supply high end amplifiers which avoid clipping and thus avoid introduction of extreme energy devellopement in higher frequencies.

Just some thoughts that came up in the past.

gravatar

Zeker niet uw eerste festival. Gehoorschade is lastig waar te nemen. Zeker als beide oren eraan hebben moeten geloven.

gravatar

Is toch begrijpelijk dat de oordop-pandemie om zich heen grijpt als ebola? Het voor beeld wordt dagelijks gegeven door “onze” volksvertegenwoordiging: 150 mensen met oordoppen op blaten er lustig op los. Oordoppen? Allemaal nep!

Reageer
gravatar

Sorry, even zere-neus.
ik heb het laatst aan iemand gevraagd waarom het zo hard moest: om de meezingers te kunnen overstemmen. Da’s nog eens wat anders dan ‘hoesten hindert’.

Ik snap alleen niet waarom in cafés de muziek zo hard staat dat je oren tuten en het meest intieme wat je de dame van interesse kunt toeschreeuwen is: “WAT ZEG JE?”
Ook helemaal niet handig als je een biertje wilt bestellen en ze horen ‘t niet aan de andere kant van de bar.

Reageer
gravatar

Veel de kort door de bocht. Het gaat om de verhouding geluid van de menigte versus muziek. Als de muziek zachter staat zal de beleving minder zijn en minder mensen naar concerten en festivals gaan.

Reageer
gravatar

Oooh ik heb hier zo’n hekel aan, dit zijn weer allemaal ongefundeerde aannames. Ik heb het getest, ik ben naar een gruntfestival gegaan zonder oordoppen en ik heb absoluut geen Muziek gehoord. Dus ik weet niet waar die keel, neus- en oordoppenarts het over heeft, maar volgens mij lijdt hij aan audiotunnelvisie

Reageer
gravatar

Hard Horige Hollanders. Mijn Afrikaanse vriendin loopt ook zo rond. Soms maak ik me boos. HOOR JIJ NIET GOED OF WAT? Na 30 jaar is het wat wennen. Zelf is ze nog meer gestoord daardoor. Zij denkt dat het door mij komt. Old age. Door wiet of harde muziek zal het niet komen.

Het aftakelingsproces. Sommigen worden gewoon doof. Anderen worden ziek bvb van een joint.

De overheid doet wat ze kan. Als je BLIND bent hoef je in Wallonië geen TV taks meer te betalen. Het formulier ligt hier al…

Reageer
gravatar

‘Die bass moet je niet horen, die moet je voelen!’
Tyfushard is overdreven maar een flink volume is wat mij betreft een must.

Reageer
gravatar

Wat een uiterst laag stuk vanuit de Speld weer.

Deze post gaat helemaal niet over de oordoppen of jullie gehoorbeschadiging.

Meneer woont waarschijnlijk ergens naast een terrein dat feesten houd. Na een nachtje naar het plafond gestaard te hebben met de bonzende beats van onze pracht op de achtergrond., besloot hij een stukje te schrijven.

Wat nou eens als je eerst wat feesten afgaat voordat je uberhaupt je mond ergens over opentrekt. Je weet niets en dat blijkt inhoudelijk.

Wat betreft het schelden van je? Hoop dat je zelf tyves krijgt: staat je goed

Reageer