Hiddink: ‘Blind heeft keihard gefaald’

Tsaar Guus haalt uit naar bondscoach

Guus Hiddink heeft geen goed woord over voor het Nederlands elftal. Na de roemloze uitschakeling voor het EK 2016 richt hij zijn pijlen vooral op bondscoach Danny Blind: “Ik zeg het niet graag, maar Danny heeft keihard gefaald. Hij moet zich de ogen uit zijn kop schamen.”

Hiddink vindt dat Blind ‘onbegrijpelijke en onverdedigbare’ keuzes heeft gemaakt: “Iedereen die een klein beetje verstand van voetbal heeft, ziet dat je met dit spelersmateriaal defensieve zekerheid moet inbouwen. Met 5-3-2 zijn we een jaar geleden nog derde geworden op het WK! Wat bezielt je dan om toch eigenwijs 4-3-3 te gaan spelen? Dan ben je totaal ongeschikt. Niet alleen als bondscoach, maar voor elke functie in de voetballerij.”

Hiddink wijst erop dat Oranje nog derde stond toen Blind aantrad: “Een riante uitgangspositie voor een playoff tegen Slovenië.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar tot u, die Mij hoort, zeg Ik: hebt uw vijanden lief, doet wel degenen, die u haten. Zegent wie u vervloeken; bidt voor wie u smadelijk behandelen.

Lukas 6, 27-28

gravatar

Trainer is Blind, aanvoerder is Blind… brengen ze ‘n Lens in, wordt er eindelijk gescoord. Was dus een visueel probleem, dat te laat werd onderkend.

En de beste middenvelder van Nederland voetbalt nu voor Marokko……

gravatar

Wat heeft dit nou met asielzoekers te maken? Heel Nederlands elftal bestaat uit Negers of bedoel je dat hiermee? Wat een dom simpel figuur ben jij zeg, goeden dag zeg..

gravatar

Waarom krijgen de bondscoaches altijd de zwarte piet..eh..de schoorsteenpiet ?
Waarom dit keer niet eens uitgekuurd op de verzorgers of de materiaalman ?
Of de spelers, die duidelijk ons volk wilde beschermen tegen een niet meer te pruimen oranjegekte komende zomer ? Zie het positief. Nederland kan de finale van het EK 2016 in ieder geval niet verliezen.

Reageer
gravatar

Helemaal met Hiddink eens. We moeten nu maar eens een echte voetbalkenner zich laten uitleven op het Nederlandse elftal. Daarbij denk ik aan Jan Mulder.

Reageer
gravatar

Jan Mulder? Zou je denken?

Waar blijft die Trollenvanger, als de ganse natie hem nodig heeft? Hij weet feilloos de rotte appels in het team aan te wijzen, en die “pikkies” eens even bemoedigend toe te spreken.

gravatar

Klootzak nummer I. Gauw je mond houden Guusje…als jij niet zo geil van jezelf geweest was dan had de enige echte Coach RONALD KOEMAN daar gezeten. Jij bent het waarmee deze ellende is begonnen!
En van Oostveen…..weg d’r mee

Reageer
gravatar

Ze moeten eerst eens in een gewoon hotelletje duiken, een 3sterren en geen tophotel als huis ter duin. Dat verdienen die over t paard getilde mannetjes niet. Eeerst voetballen en dan luxe, opzouten. Blind heeft geen ene reet visie op tactiek

gravatar

Echt schandalig! Je bent een manager en een bondscoach van het Nederlandse elftal. Je neemt niet je verantwoordelijkheden en stopt vervroegd om vervolgens iemand anders noodgedwongen het klusje te klaren en nu kritiek hebben. Absoluut weerzinwekkend!

Reageer
gravatar

U heeft gelijk….met deze selectie was het uitsluitend mogelijk geweest als de coach een dubbele bus voor de goal geparkeerd had. Het 9-0-1 systeem was de enige kans geweest. Beetje 007, maar dan anders.

gravatar

inderdaad er zijn op dit moment spelers die de kwaliteit niet hebben dan in de tijd van de yzeren en van Gaal,
het komt wel weer maar heeft tijd nodig.

gravatar

Blind? De naam zegt het al! Blind, maar dan van een Oostindische variant en ziet daarom vooral Ajacieden. Hij ziet alleen een 4-3-3 systeem. We moeten het maar eens goed analyseren, aldus Blind, maar ik blijf aan als bondscoach en mijn vriend Bert van Oostveen, bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB ook. Beter ten volle gedwaald dan ten halve gekeerd, aldus de perschef van de KNVB Bas Ticheler 😉
Nee, ik snap die Hiddink wel 😉

Reageer
gravatar

En Guus zelf heeft die niet gefaald speelde toch niet het v. Gaal systeem dus een grote bek maar het niet beter gedaan had dan blijven zitten Guusje

Reageer
gravatar

Guus heeft gelijk, als je Robben niet opstelt en zelfs niet laat invallen bij een 0-3 achterstand dan snap je er inderdaad weinig van

Reageer
gravatar

Hiddink doe toch ff normaal joh, inderdaad heeft het niet goed gedaan maar mag jij daar nu over oordelen. Jij had Blind immers opgezadeld met voetballers die totaal geen vertrouwen hadden.

Als je zelf je taken neerlegt ga dan niet tekeer tegen Blink. Iedereen ziet ook wel dat hij het niet goed heeft gedaan. Maar om hem nu ook de zak te geven, betaal jij dat HIddink, jij hebt immers aardige afkoopsom meegekregen.

Hiddink had je hoog zitten maar je bent riant gezonken.

Reageer
gravatar

En zo is het maar net, Hiddink schaam je diep!
Makkelijk om nu af te geven op je opvolger, maar jij hebt hem met deze puinhoop opgezadeld!

gravatar

Mooie worden van iemand die zelf het zinkende schip verlaten heeft en zelf nooit derde had mogen staan met Oranje. Makkelijk praten

Reageer
gravatar

Die Hiddink heeft er eerst zelf weer een puinhoop van gemaakt, voor hij het schip verliet. Wat een slappe lul om dit nu te roepen. Zwak figuur om zo met collega’s om te gaan.

Reageer
gravatar

Nee hij deed het lekker natuurlijk was het een drama en is Blind niet de man op die plek maar om dit nu te zeggen daar wordt ik helemaal niet goed van hij is de hoofdschuldige

Reageer
gravatar

Blind gaf het zelf al aan: hij mist zo’n 15 man. Tja, dan sta je dus gelijk 4-0 achter.

Overigens vermakelijke serieuze reacties hier, een hoop mensen schijnen de humor van “de Speld” nog niet ontdekt te hebben.

Reageer
gravatar

Ik woon sinds 1993 in Denemarken en die hebben volgens mij al net zolang de zelfde trainer….OOK …als ze falen. Geef Danny Blind de kans in plaats van kritiek. .. Hollanders zijn heeeeeeeerlijk erg goed in kritiek.

Reageer
gravatar

Met vrienden als Hiddink heb je dus geen vijanden meer nodig. Ongelofelijk om zo publiekelijk je commentaar te geven op je voormalig assistent . Zelf bakte hij er ook niks van !!!

Reageer
gravatar

Hiddink is opgestapt vanwege dit bestuur, onwerkbare ajax kliek en die het niet aan durfde een trainer te halen met veel internationale ervaring en ook gezag over nukkige spelers met veel eisen en weinig op de ribben om te durven voetballen.

Reageer
gravatar

Hiddink EN de combinatie Blind hebben gefaald, alsmede de keuzeheer die deze combinatie’s heeft toegelaten.

Toon Gerbrands trek de juiste conclusies! Tijd voor een visie en de juiste tijd de noodzakelijke mensen te vinden om een visie te formuleren en de mensen passend bij deze visie het uitvoerend gedeelte toe vertrouwen.

En Hiddink heeft blijkbaar een zwarte Piet gevonden, om zijn falen te verdoezelen. Veel minder groot dan gedacht…

Reageer
gravatar

Wie is Hiddink dan wel. Bij hem begon de ellende en heeft het schip verlaten toen het zinkend was. Hij moet zich doodschamen
Hij dacht het beter te kunnen dan van Gaal die allang door had dat het matriaal niet goed genoeg was. Paste daarom het systeem aan. Te veel verwendde jochies!

Reageer
gravatar

Wie is Blind dan wel…

Ik bedoel, hoe heet die knvb goochemerd, wie is dat dan wel…..Blind ofzo, Hiddink ‘m er maar uit met zijn visie.

gravatar

Beste staan aan wal maar hij heeft wel gelijk. Blind is ongeschikt als bondscoach en zijn handelen heeft dat pijnlijk aangetoond. Er is vast een betere kandidaat.

Reageer
gravatar

Die blind is dus echt blind. en 2 blinden in een organisatie, dat werkt gewoon niet. misschien patrick kluivert. als hij net zon goede neus voor tactieken heeft als voor de goals dan maakt tie het wel.

Reageer
gravatar

Blind is tactisch niet sterk, hij laat snijder tegen 10 tsjechen achterin te bal ophalen !!!!!???? Zo hebben we echt geen man meer situatie !!!! Graag een nieuwe bondscoach!!!

Reageer
gravatar

Danny zegt ik ben Blind geweest voor deze WK !
Hoe Blind moet je zijn dat je in zo’n formatie gaat spelen Danny ?
Danny dacht dit kunnen we winnen met onze ogen dicht !
Danny je bent Blind man !
Danny dacht in het land der Blinden is 1 oog koning, maar ik heb er 22 !
Danny in het voetbal mag je niet Blind zijn !

Reageer
gravatar

Guus Hiddink u moet zich zelf gaan schamen. Het voetbal drama begon bij U.
Het is zo gemakkelijk om bondscoach Danny Blind de schuld te geven kijk eerst naar je zelf.

Reageer
gravatar

Waar praat deze man over, hij heeft zelf gefaald als geen ander. Hij heeft Danny gevormd tot bondscoach. Hij is zelf over de jaren heen. Makkelijk om iemand zo af te kraken.

Reageer
gravatar

Stomme mongool hidink geld wolf praatjes maker achteraf droplul wat je bent wie verliet het zinken schip jij toch met je enorme kennis van voetbal teringleier wat je bent je komt van de achterhoek achterbaks ben je rand debiel man die denk het voetbal heeft uitgevonden nu blind de schuld geven ohh wat ben ik goed dat was mij niet gebeurd .jij soeplul bla bla

Reageer
gravatar

asociale reactie van een debiel die Martin. Zeker olo onderwijs gehad = ontzettend laag onderwijs

gravatar

Hiddink heeft gelijk de spijker op zn. kop daar kan ik met Mn oefenmeester 2 diploma met Mn verstand niet bij wat blind bezielt . Totaal ongeschikt als bondcoach die man . Er nog wel bij vermelden dat Hiddink het ook niet zo geweldig heeft gedaan .resume oprotten met die die handel ook Bert. Schoon schip maken en een trainer aanstellen die de zweep erover haalt met die volgevreten vedetten waar geen enkele bezieling in zit met een uitzondering daargelaten .Koeman misschien !!!

Reageer
gravatar

Tijdens het bridgen gisteravond werd me gevraagd de uitslag van de voetbalwedstrijd te voorspellen. 2 – 4 verlies leek me reeel gezien de nederlandse verdedigers. Ik had maar voor 64% gelijk, want de Tsjechen misten nog een paar kansen. Uiteindelijk was ik wel gelukkig met de uitslag en voorzie een voorspoedige WK kwalificatie. In het land der Blinden is Daley toch de koning? Met zijn vergoeding wordt vannacht toch al de Draeck gestoken!

Reageer
gravatar

Uiteraard beste Stabiel,

Rutte 2 gaat de aak heten, nadat de herregistratie van de platbodem heeft plaatsgevonden.

De opponenten wilden wel geregeld zien dat in juli ’18 het ding eenmaal, doch uitsluitend wanneer de gelegenheid zich voordoet, met gasten door de grachten van Amsterdam vaart, teneinde het gehele volk te laten meegenieten van het resultaat der bijdragen van eenieder, met heer van Oostveen als roerganger.

gravatar

De actie van Guus Hiddink kun je als natrappen betittelen, maar de manier waarop hij werd weggezet verdiende ook niet de schoonheidsprijs. De eerste verantwoordelijke is KNVB directeur Bert van Oostveen. Hij had Ronald Koeman moeten aanstellen als bondcoach en niet Guus Hiddink. Tweede blunder van Van Oostveen was, dat hij al aan assistent bondscoach Blind had toegezegd, dat hij de opvolger zou worden van Hiddink. Hiermee voor de 2e keer het gras voor de voeten van Ronald Koeman wegmaaiend. Dat…

Reageer
gravatar

Ik vind het nog te vroeg om over dit onderwerp grappen te maken, en dit is al het 2e artikel wat ik lees wat te maken heeft met dit droevige onderwerp. Maar ja, wie ben ik?

Juist: Arjan Robin.

Reageer
gravatar

behalve Blind , moeten de heren die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Blind er ook maar uit. Blind heeft nog nooit wat gewonnen als coach/trainer. het is een blamage voor het nederlandse voetbal. Effe Koeman bellen, lijkt me toch het beste idee nu

Reageer
gravatar

Hidding heb zelf geen verstand van voetballen. Daarom wordt hij overall weggeschopt bij elke club houdt hij het niet uit. En het nederlands elftal heb hij verziekt en mag een ander hdt opknappen !!!!

Reageer
gravatar

Wat u zegt heer Bertus,

Uw Goeroe doet het even een weekje rustig aan, want ik ben niet van beton.

Dit in tegenstelling tot enkelen alhier, die het prettig vinden de eigen stellig geformuleerde reactie boven die van anderen te prevaleren.

Het blijkt nogal overweldigend als het ware. Men zou voor minder aan de drank kunnen geraken.

gravatar

Het is jammer dat Hiddink geen zelf reflexie heeft. Want hij heeft ook gewoon 4-3-3 gespeeld. Dus duidelijk een kwestie van de pot verwijt de ketel. Ik dacht dat hij meer klasse had. Schijn bedriegt ook hier helaas. Hij verliet een zinkend schip dat in zwaar vaarwater verkeerde door zijn selectie- en tactisch beleid. Goedkoop om dat dit op een ander af te schuiven. Wees dan ook een vent en zeg dat hij aan de basis stond van deze blamage.
Een sportfan

Reageer
gravatar

Ik weet wel waarom ze niet door zijn, Want wie wil er nu in hemelsnaam naar Frankrijk dat was in 1984 ook al zo en nu weer. Ik gok dat als er geen Fransen in Frankrijk hadden gewoond dat ze dan wel gewoon hadden gewonnen.

Reageer
gravatar

In de ruïnes van de Nederlandse Voetbaltempel waart de geest van I.S. rond. Kalief Bakr Al Oostveen gooit alle oeroude voetbalmonumenten tegen de vlakte en maakt zo de weg vrij voor vernieuwing. In deze vrijwel lege arena kan een Blind paard geen schade meer doen. Vastberaden richten wij ons nu op Qatar 2022 waar onze moslimvoetballers gaan trainen op Qatarese temperaturen en vochtverlies. Als we daar óók kansloos verliezen krijgen Oostveen, trainer én spelers publiekelijk 500 stokslagen

Reageer
gravatar

Wat een stelletje samengeraapte bedorven spelers. Die maken de wedstrijd niet de coach. Deze gasten verdienen allen klauwe met geld maar zijn te beroerd het land te verdedigen. Goed dat hun reputatie een knauw krijgt, kunnen ze gaan knikkeren.

Reageer
gravatar

Het is geen stijl om tegen een blinde te zeggen dat ie zn ogen uit zn kop moet schamen. En onverdedigbaar zijn zijn keuzes absoluut niet want er stond toch wel mooi twee, respectievelijk drie man in de verdediging. Ook het uitgangspunt dat hij voor geen enkele functie in de voetballerij geschikt zou zijn vind ik voorbarig, ik zie potentie als lijntrekker.

Reageer
gravatar

ik vraag me af wat er zou gebeuren als quinsy gario bondscoach werd hier zijn de mogelijkheden die ik kon bedenken:
* 50% van de spelers zwart, 50% van de spelers blank.
* 100% van de spelers zwart.
* alle spelers moeten felgekleurde verf op hun gezicht doen om het volksfeest voetbal minder racistisch te maken én daardoor kan toch niemand zien of ze neger of blankman zijn.
* een andere mogelijkheid…

Reageer