De dingen die goed gingen in de EK-kwalificatie

De toss tegen Kazachstan

Na tien wedstrijden zit de EK-kwalificatiereeks van het Nederlands elftal erop. In die 940 minuten voetbal ging er veel mis, maar er waren ook een hoop dingen die goed gingen. We zetten de belangrijkste twee op een rij.

1. De ingooi van Gregory van der Wiel tegen Letland
Riga, 12 juni 2015. Letland-Nederland. Het is de zeventiende minuut als de Letse middenvelder Janis Ikaunieks de bal als laatste raakt, voordat deze traag maar onherroepelijk over de zijlijn rolt. Het Skonto-stadion houdt de adem in. De scheidsrechter kent geen twijfel: Nederland krijgt een ingooi. Iedereen kijkt naar Gregory van der Wiel. Van der Wiel weet het, deze ingooi is voor hem. De vijf seconden waarin hij naar de zijlijn loopt, lijken minuten te duren. Hij pakt de bal op, ziet hoe Luciano Narsingh vrijstaat en twijfelt geen moment. Gregory van der Wiel gooit in. De bal belandt inderdaad bij Narsingh en heel Nederland weet: dit ging goed.

2. De toss tegen Kazachstan
Astana, 10 oktober 2015. De toss tegen Kazachstan staat op het punt van beginnen. Aanvoerder Robben is geblesseerd, reserve-aanvoerder Van Persie zit op de bank. Alles hangt af van derde aanvoerder Wesley Sneijder. Alleen hij kan deze toss winnen. Met lood in de schoenen loopt hij richting Samat Smakov, de aanvoerder van Kazachstan en de Franse scheidsrechter Clément Turpin. Sneijder denkt al dagen aan die ene vraag, waarop alleen het lot antwoord weet. De Utrechter besluit dat het kop moet worden. Turpin stelt de vraag echter niet aan Sneijder maar aan Smakov. “Kop,” zegt de Kazach gedecideerd. De wereld van Sneijder stort heel even in. Twee seconden later kleurt de zwaartekracht oranje. Munt. Wesley Benjamin Sneijder heeft de toss gewonnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We spelen als troost een soort na-competitie van Belastingparadijzen met o.a. Liechtenstein, Andorra, Kaaiman Eilanden, Vrijstaat Aruba, Seychellen en Transandijvië. Toevallig allemaal landen waar Nederlandse banken zoals DNB, ABN, ING en RABO hun zwarte geld, buiten bereik van Deysselbloem, hebben geparkeerd. Nederlandse beleggers en groot-industriëlen hebben dus heel alert hun eitjes in verschillende mandjes gelegd. Dat is KNAB. Ook iets voor u?

gravatar

Men kan het ook anders bekijken:

Ok! er zijn wat Nederlanders teleurgesteld, omdat er ook veel fout ging.
Maar ik heb toch een groot aantal zeer gelukkige “tegenstanders” gezien, die vonden dat er weinig fout is gegaan.
Onze jongens hebben dus een hoop mensen blij gemaakt.
😉

Reageer
gravatar

ik vind het een geruststellende gedachte dat Wesley alle tijd heeft om Yolanthes handje vast te houden bij de bevalling. Je moet er toch niet aan denken dat zij alleen moet persen en Wes te laat komt omdat ie in de verlenging moet spelen. Nee,dan maar niet naar de EK!

Reageer
gravatar

Wammes nou doe je het weer. Wil je in je reacties het niet altijd over Corrie van Hiernaast hebben. Dat kennen we nu wel van je.

gravatar

Stelletje zwartkijkers! Er ging juist héél veel goed. Om maar wat te noemen:
– de gouden handdruk voor Ome Guus
– de betaling aan Platini
– de bonus voor Bert van oostveen
– het boeken van de 5sterrenhotels voor de brugwuppies van het eerste elftal
– het overmaken van de verliespremie voor het eigen doelpunt van Van Persie
– etcetc
kortom: wat lullen jullie nou – er ging juist heel veel goed hoor!

Reageer
gravatar

Als Persie even had opgelet tijdens de toss met Sneijder had ie het juiste doel gekozen. Maar ja, die voetballers hebben weinig voor elkaar over

gravatar

Dit zijn moeilijke tijden voor de topzware KNVB.. We zijn getuige van een historisch kantelmoment: Hans van Baalen wordt technisch directeur der KNVB, Henk Kamp komt (uit de luwte van economisch gas- en regentenschap) als coach op de plaats van Blind. (In het land der Blinden is ”Eénoog” koning). Mark Rutte wordt haptonoom van het A-team, Lodewijk Asscher assisterend ballenjongen en Diederik Samson veldknecht zonder portefeuille. KNVB-stal wordt uitgemest en kabinet vervangen: win-win

Reageer
gravatar

Omdat een papier, zelfs op A0 formaat, te klein is voor twee maal elf spelers en een bijna even groot aantal arbiters.

gravatar

Het belangrijkste is toch punt 3 ! Geen irritant oranjegezeik komende zomer. Pardon, even nuanceren: geen tamelijk irritant oranjegedoe van particulieren en geen zeer irritant commerciëel oranjedespotisme. Fijn hoor.

Reageer
gravatar

Jeetjemina wat ben jij een ongelooflijke zuurpruim. Het Oranjefeest is een feest waar anonieme Nederlanders op een leuke en originele manier hun steun aan het Nederlands elftal kunnen uiten. Het geeft samenhorigheid in de samenleving. Wat is daar nu fout aan? Dat is toch hartstikke fijn.

gravatar

Wat ben jij een zoetpruim, Oranjesupporter. Mijn samenhorigheid wordt juist ernstig aangetast door het oranjegedoe.
En gezien de negatieve publiciteit via het dorpje Oranje, doet Nederland er goed aan voor de volgende toernooien een andere kleur te kiezen. Wat te denken van taupe ?

gravatar

Volgens mij is dat niet zo. De punt achter de 2 van punt 2 staat iets meer naar rechts. Komt waarschijnlijk doordat de 2 horizontaal meer ruimte in beslag neemt dan de 1. Bij Speld gaan ze daar nogal relaxed mee om.

gravatar

Wanneer je nog alleen blij kunt zijn met de ingooi van Gregory van der Wiel en de toss van Wesley Sneijder dan is het wel duidelijk.

It’s time to chance.

Het Nederlands elftal moet weer Nederlands worden. Spelers met een niet Nederlandse achternaam moeten opzouten. Alleen nog namen zoals bijvoorbeeld Krul, Robben en Huntelaar mogen in het elftal voorkomen.

Daarmee zijn we een eind op de goede weg naar het wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

Corrie.

Reageer
gravatar

Nederland liep altijd voorop in de multiculturele integratie, dat is al zo vanaf de tijd van de WIC en de slavenhandel toen alle mensen verbroederd werden. Zonder dat zouden we nooit zoveel verschillende elftallen hebben.

gravatar

Hoewel ik een groot voetbalaanhanger ben, ik zal het voetbal nooit tekortdoen, ben ik eigenlijk meer een man van American football, het gaat verder, het lijfelijk contact dat hier geprononceerder is, is een markante stap in de rassenversmelting. Ook is de stormloop van een hele groep op één man boeiender, zo zijn we ook Irak binnengestormd. En last but not least: echte mannen leren hier hoe ze moeten neuken.

gravatar

PS. De ophoping van spelers op elkaar is een pre. Ik zeg altijd maar zo: pak ze van achteren. Samen delen.
Van ik-bewustzijn tot groepsbewustzijn, daar draait het nieuwe Waterman-tijdperk om.

gravatar

Allen die willen balletjetrappen
Moeten mannen met baarden zijn
Jan Piet Joris en Corneel
Die hebben baarden die hebben baarden
Jan Piet Joris en Corneel
Die hebben baarden die trappen mee

gravatar

Corrie ik dacht dat ik er een andere draai aan kon geven, jou debat aan dit forum is net zoiets als je mening geven over wat je goed vind…

Je loopt je pik achterna…
Nogsteeds.

Benny.

gravatar

Corrie ik dacht dat ik er een andere draai aan kon geven, jou debet aan dit forum is net zoiets als je mening geven over wat je goed vind…

Je loopt je pik achterna…
Nogsteeds.

Benny.

gravatar

Zeau is dat Dirk!

Corrie en zèn pik, geroastâht op un
nessie van gekiemde speltmegôggols,
afgetop met een brè van gâhtrenétte,
zau uít de auve.

Aljoekèniet, en allein bè De Belsjineis.

(auk op dinsdag aupe)

gravatar

Mieke, dat komt door de sport. Daarom is het homohuwelijk zo belangrijk. Zie eens hoe behendig we de bal in Irak binnengerold hebben. Vergeet niet dat wij de vrouw een belangrijke positie toekennen in het leger (de marine), waar haar vrouwelijkheid beter tot haar recht komt. We willen echter niet het paard van Troje binnenhalen, homoseksualiteit is erkend in het leger; we willen bij de marine geen drijvend kraambed worden. We hebben wel een condoomautomaat aan boord, safe sex.

gravatar

Hierbij mijn visie: Wij gaan een promocampagne starten met Man in the Mirror van Michael Jackson als soundtrack. Aan het eind zijn alle donkere voetballers wit geworden en spelen lachend met een apparaat dat tattoos kan weglaseren. Dan verschijn ik in beeld met de slogan ‘Mijn droom’

gravatar

Positief of negatief: de statistiek klopt ook gewoon:

2004: Halve finale
2008: Kwartfinale
2012: 16e
2016: niet bij de beste 24

De kwalificatieronde is volkomen overbodig geweest

gravatar

en de volgende stap is dat we het volgende ek niet eens mee mogen doen met de kwalificatieronde omdat nederland dan niet meer bij europa hoort omdat syrie dan onze plek heeft overgenomen