Wat als de fossiele brandstoffen opraken en het Nederlands elftal wint?

3 mogelijke scenario’s

Het is erop of eronder dit weekend. Het Nederlands elftal speelt de twee laatste poulewedstrijden van de EK-kwalificatiereeks. Oranje heeft plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand, maar is afhankelijk van wat er elders gebeurt. Hier drie mogelijke scenario’s:

Scenario 1: De zeespiegel stijgt met 1,5 meter en Nederland wint in Kazachstan
Door de opwarming van de aarde smelten de ijskappen. Met dat smeltwater ligt de stijging van de zeespiegel aan het eind van deze eeuw tussen de 80 centimeter en anderhalve meter. Grote delen van Nederland zijn dan al overstroomd, maar het wordt veel erger. De stijging loopt in de decennia daarna mogelijk op tot 60 meter. Oranje is nog steeds afhankelijk van Turkije, maar het EK komt weer iets dichterbij.

Scenario 2: Geen armoede meer en Nederland speelt gelijk tegen Kazachstan
De kans is klein dat armoede in 2030 uit de wereld is. Armoede is sinds 1990 succesvol gehalveerd. Fragiele staten merken daar echter maar weinig van omdat ontwikkelingshulp de gewone burgers nauwelijks kan bereiken. Oranje mag nog hopen, maar eigenlijk is het tegen beter weten in.

Scenario 3: Overstap op duurzame energie en Nederland verliest in Kazachstan
In 2060 zijn fossiele brandstoffen succesvol vervangen door een combinatie van biomassa, aardwarmte, zon-, water- en windenergie. Tegen de tijd dat de fossiele brandstoffen opraken, is de energiemarkt in staat om de transitie te maken naar duurzame bronnen. We kunnen nog steeds voorzien in onze energiebehoefte en de uitstoot van CO2 neemt drastisch af. Nederland zal niet meedoen aan het EK.

Samen met Danny Blind en onze Oranje Leeuwen gaan we voor scenario 1!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het snijpunt waarin de lijnen van het opraken van fossiele brandstoffen en die van het Nederlands elftal dat een toernooi wint (EK, WK of de Johan Cruyff-cup) elkaar kruisen ligt (laat) in de 22e eeuw, volgens CBS, SCP, NSA en AIVD. Rond dat tijdstip zijn de laatste verzetshaarden van actieve autochtone voetballers opgeruimd, de bondscoach overtuigd Salafist en de FIFA regional gedecentraliseerd o.l.v. een Nederlander uit de erflijn Van Praag.

Reageer
gravatar

Brandend zand en een verloren land en een leven vol gevaar. Stadions bouwen berooft je bijna van ‘t verstand, maar nu zijn we er mee klaar.

gravatar

Oorzaak en gevolg zijn niet altijd lineair te berekenen, maar verlopen in curven waarin toekomst en verleden vaak door elkaar gehaald worden. De combinatie van klimaatverandering en planetaire armoede is als zodanig ook nog steeds niet voor iedereen helder. In ieder geval is al wel duidelijk dat alles af zal hangen van het Nederlands elftal, we moeten derhalve leren in het Hier en Nu te leven.

Reageer
gravatar

“You are posting comments too quickly. Slow down”.

Wat is dit voor ongein ? Zelfs als ik de knop “Post Comment” heel langzaam aanklik, krijg ik regelmatig deze tekst voor mijn kiezen, nou ja, ogen.

Reageer
gravatar

Mededeling: voor alle scenario’s geldt: met deelname aan kwalificatiewedstrijden geven de spelers toestemming voor vermelding van hun gegevens uit hun Electronisch Patientendossier op het scorebord. Einde bericht.

Reageer
gravatar

Snap het dan ! Nederland heeft al lang in het geheim met Turkije afgesproken dat die derde mogen worden.
En dan krijgt Nederland nog maar de helft van de vluchtelingen die waren afgesproken. “Internationale politiek” heet dat.

Reageer
gravatar

Nou ja, meedoen is belangrijker dan winnen; hoewel winnen weer belangrijker is dan gelijkspelen en dat weer belangrijker dan verliezen.

gravatar

beste R, om te kunnen winnen moet je eerst meedoen, maar om mee te doen zal er eerst gewonnen moeten worden.
Een hopeloze kip-ei situatie.

Evenwel of we winnen of verliezen is ook weer een kwestie van perspectief. Het hangt er van af wie we zijn.

gravatar

Nee joh …. ze gaan NIET door ….eerst de ego`s aan de kant zetten en weten voor wie en waarom en waarvoor je iets doet …… geen besef is geen benul en is alles flauwekul! Dat is de formule …. maar ik ben blij voor de Ieren en Noord-Ieren ….eindelijk geen NLs elftal in een EK.

Laat ze eerst maar achter de oren krabben en salaris inleveren Popi jopies genoeg!!

gravatar

Ik hoef niet te kiezen, want als de fossiele brandstoffen opraken en het Nederlands elftal wint, dan win ik de jackpot van de Staatsloterij.

Reageer
gravatar

Scenario 6: Rusland koopt de FIFA en Volkswagen op en organiseert alle komende EK’s en WK’s.
Nederland wordt nu derde, maar verliest de play-offs en mag niet naar het EK.