Sophie (6) hoorde dat dieren niet bestaan en is ontroostbaar

Ouders vertellen vlak voor Dierendag hoe het werkelijk zit

Voor de zesjarige Sophie Kleibeuker uit Sittard dreigt Dierendag uit te lopen op een deceptie. Vlak voor het grote feest besloten haar ouders te vertellen dat dieren niet werkelijk bestaan, maar dat het telkens de buurman in een dierenpak is. Vader Jurriaan: “Niet leuk om te doen natuurlijk, maar ik heb liever dat ze het van ons hoort dan op het schoolplein.”

Sophie zelf reageerde in eerste instantie intens verdrietig, maar is ook blij dat ze niet meer bang voor wespen en spinnen hoeft te zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Corrie zit een weekend in Almere en het gaat gelijk over de psychische problemen van grachtengordelkinderen,

Cor lieverd, zet die doggybag van de Smullers opzij en kom op voor de gewone reaguurder

Reageer
gravatar

Als het om sprookjes gaat moet je ook niet vertrouwen op een goedkope amateur. Je moet specialisten inschakelen. Politici dus. Sprookjes over veiligheid: VVD; sprookjes over sociale cohesie: PvdA en SP; heel algemene weinig specifieke sprookjes D’66, sprookjes over het gezin het CDA; sprookjes die over de datum zijn: 50plus. Het mooiste is natuurlijk de PVV, waarbij Geert ons met zijn onnavolgbare duizend-en-een-nacht raamvertelling uit onze slaap houdt. Inconvenient trut.

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat de heer Diekstra hier iets over projectie zal komen roepen. Evenwel denk ik dat een en ander een kwestie is van perspectief.

gravatar

Perspectief? Helemaal niet, volgens mijn expertise lijdt Sophie aan vervroegde dementie, alzheimer, epilepsie, Parkinson, multiple sclerose, koudwatervrees en nog wat aandoeningen die ik zometeen in het Grote Standaardwerk der Neurologie zal opzoeken.

gravatar

Rustig Lei,

Het is juist goed dat Sophietje leert dat dieren niet echt bestaan. Zo leert ze al vroeg dat consumeren niet erg is. Het is juist goed. Wij zijn immers de baas over dieren.

Een dier pas bestaat niet als geheel maar heeft enkel bestaansrecht als het verwerkt is tot een product om op te eten of te verwerken tot bijvoorbeeld kleding of schoenen.

Het beste is om de naam ‘dieren’ af te schaffen en het daarvoor de naam ‘pre-product’ te gebruiken.

Corrie.

gravatar

Ik kreeg het door op mijn 7de toen een bepaalde wesp maar niet bij me weg te slaan was. Het bleek uiteindelijk mijn pedofiele oom te zijn, een elektrisch tennisracket die men normaal gebruikt tegen muggen werkte gelukkig erg effectief!

Reageer
gravatar

Sinterklaas bestaat wel degelijk, over zwarte piet ben ik het eens dat ie over 3 jaar of zo niet meer bestaat, gelukkig kan die dan wel vervangen worden door de zogenaamde zeurpiet en tegen die tijd zullen zijn zeurpiet’s illegale vriendjes dan ook wel ingeburgerd zijn, zo komt alles toch nog goed, zwarte piet het land uit en de zeurpiet heeft dan eindelijk een baan.

gravatar

Was Rodebos, dat de groep die jij probeert te benoemen zeurt is toch juist een teken dat ze goed ingeburgerd zijn? Of ben je gewoon heel hypocriet.