EU: ‘Alle vluchtelingen moeten naar Schengen’

Luxemburgse gemeente doet te weinig

De burgemeester van Schengen is op het matje geroepen door voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Europa is boos dat de Luxemburgse gemeente weigert de bijna 400.000 vluchtelingen op het Europese continent op te vangen, terwijl dat wel is afgesproken.

Juncker wijst op de verantwoordelijkheid van Schengen: “Dit is geen Europees probleem: de vluchtelingen komen naar Schengen toe. Er is voor de bewoners een nette verdeelsleutel afgesproken, zodat de lasten eerlijk worden gedragen. Iedere bewoner moet 100 vluchtelingen opvangen. Dat is een kwestie van Europese solidariteit.”

Binnen de EU bestaat er al langer veel ergernis over de houding van Schengen. Premier Robert Fico van Slowakije: “Schengen is de veroorzaker van het probleem, maar wil dat anderen het oplossen. Zo werkt het natuurlijk niet. Nu wordt van kleine Oost-Europese lidstaten verlangd dat ze opvang regelen, terwijl Schengen maar liefst 31 vierkante kilometer tot zijn beschikking heeft.”

Jacques Kluo, eigenaar van de plaatselijke apotheek, heeft gemengde gevoelens over de kwestie: “Persoonlijk heb ik er geen probleem mee. Wij hebben thuis wel ruimte voor 400 asielzoekers. Maar mijn buren zijn bang dat het de identiteit van het dorp aantast. De rechtse populisten in de gemeenteraad noemen het zelfs een ‘tsunami’ van vluchtelingen, maar dat is pure bangmakerij.”

Europees Commissaris Frans Timmermans is het met Kluo eens: “Laten we onszelf niet aanpraten dat het vluchtelingenvraagstuk een onoplosbaar probleem is. Het gaat om minder dan 10.000 procent van de bevolking van Schengen. Het dorp kan dit aan.”

Burgemeester Ben Homan van Schengen ontkent dat zijn gemeente de massale migratie heeft veroorzaakt: “Dat is een misverstand. Eigenlijk komt dit door Dublin. Daar moeten ze dus heen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik begrijp niet goed waarom zoveel mensen racistisch zijn, de vrije markt is een hoog goed in onze samenleving. Ik leef mee met Kluo van de plaatselijke apotheek, dat er nog mensen zijn die hun hart op de goeie plek hebben zitten. Wat mij betreft, ik heb met de dorpsraad al eerder gewezen op bijvoorbeeld de voordelen van opwarming van de aarde voor de toeristische sector in Zeeland (het trekt kapitaal aan), er liggen zeker ook kansen in de farmaceutische industrie waarin ik aandelen heb.

Reageer
gravatar

Waarom herbergen ze die vluchtelingen niet allemaal in de Etna en de Vesuvius? Het is maar een (uitstekend) idee, maar toch. Plaats zat en ook in de winter aangenaam warm.

Reageer
gravatar

EU Fühererin Angela Merkel nodigde de gelukszoekers uit en dwingt nu andere landen om deze op te nemen.

Komt u morgenavond ook op mijn feestje dat mijn buren een paar straten verder van mij moeten geven? Gij zijt allen van harte welkom!

Reageer
gravatar

Hoi Gerard,

Wat een leuk idee om een feestje te houden. Wordt er ook ge-line dance?

Kun je mij de coördinaten van het adres doorgeven waar het feestje wordt gehouden? Dan kan ik een leuke geocaching route uitzetten met tussenstops bij AZC’s en gemeenteraadsvergaderingen.

Dat wordt lachen.

Corrie.

gravatar

Ok. Maar Reichsfühererin Angela heeft de Oktoberfestings dit jaar naar Amsterdam overgeplaatst omdat dit een eind goedkoper is voor haar Reich en de integratie beföhrdert.

gravatar

Corry, gaat gij gewoon achter het geluid van blij gelach en rinkelende bierpullen aan. Ook het spoor overgeefsel van mensen die de feesten voortijdig verlaten zal u als wegwijzer kunnen dienen.

Zieg Merkel!

gravatar

Is dit niet een te simpele voorstelling van zaken? Het is niet het dorp Schengen dat de oorzaak is van de ‘tsunami’ van vluchtelingen.

Het zijn de, voornamelijk, linkse politici die in 1986 in het dorp Schengen ons het vreselijke Schengenverdrag door de strot van de autochtone Europese burger heeft geduwd.

Meneer Wilders van de PVV is de enige met de oplossing. Dat is weer grensbewaking invoeren.

We moeten weer terug naar het pre-Schengentijdperk.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve vrienden van de Speld. Kijk naar Israël, leer van Israël. Israël is een eiland in de zee van islamitische barbarij. Israël is een baken van de vrijheid en van de welvaart, omringd door islamitische duisternis.

Israël weigert om overrompeld te worden. En wij weigeren dat ook.

gravatar

Zit je nu alweer op jezelf te reageren pik?

Sjonge goos, we verwachten dan ook allemaal dat je jezelf ook vandaag weer eens flink zal verwennen d.m.v. een weldadig duimpje; te steken op een plaats naar keuze.

gravatar

Hoi Corry(vH)..

Ik dacht, probeer het nog een keer..
…maar nee dacht ik gelijk, je bedoelt het natuurlijk satirisch.

Benny

Ps. Zit jij ook op @online.dansen?

gravatar

EU heeft zojuist in een spoedvergadering van de ministers v defensie unaniem besloten over te gaan tot het ‘hermetisch afsluiten’ van de buitengrenzen van Schengen.
Juncker sprak van n grote dag voor Europa.

Reageer
gravatar

Kan Corrie die Timmermans niet een keertje mee nemen met een heerlijke wandeling op de duinpaadjes. Zij weet de weg tenslotte, zodat ze alleen weer naar huis toe kan.

Reageer
gravatar

Schengen is het probleem niet, het is de reclame voor een tweede bril gratis.

Veilig heenkomen ja hoor, heb je hier in Nederland wel eens een aangifte behandeld gezien?

En Corrie is gewoon Rutger Castricum

Reageer
gravatar

O, sorrie, dat was ik.
Doof i.pv. Doos.

Mischien kunnen ze elkaar ontvangen, hoeft niet perse in een opkamertje.
Er is vast wel een duin te vinden om elkaar te behagen..
Ik dacht nog even aan, Verhagen, Verdun, Verweg,. Horizon, enz..

Gr. Benny

Ps. Hoe gaat het met Lola?