Aanleg voetbalvelden in Amazonegebied stilgelegd

212 miljoen grasmatten verschenen in 55 jaar

Elke minuut komen er vijftig voetbalvelden bij in het Amazonegebied. De Braziliaanse president Lula da Silva wil een einde maken aan de bouw nu er meer voetbalvelden zijn dan inwoners. Lula: “Wij zijn een trots voetballand, maar we hebben ook Olympische zwembaden nodig.”

Critici vinden het te vroeg om te stoppen met de aanleg. Bondscoach Fernando Diniz van de goddelijke kanaries: “Als je kijkt naar de prestaties van het afgelopen WK is het niet de tijd om te bezuinigen op de basisinfrastructuur.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo nu en dan vallende kokosnoten zijn doorgaans geen vervelende spelbrekers en beslist een beter alternatief voor al die nare rascistische bananen die je door de overmaat aan kanariegeel nou nooit eens ziet aan komen en de schil bovendien ook niet echt lekker composteerbaar van is.

Reageer
gravatar

Wie ook een héle goeie ontbosser is, gevreesd bij vriend en vijand, is Desi Bouterse. Hij wil voor zijn 9e gemanipuleerde herverkiezing hebben bereikt dat heel Guyana één groot grasveld is, waarop in Bruynzeel-kramen hash en heroine in groothandelsverpakkingen (50 kg. baal) kunnen worden verkocht. Zijn zoon leert intussen in een streng beveiligde Amerikaanse gevangenis het métier van lokale inmates. M.a.w. hij is klaar om zijn vader op te volgen ongeveer medio 2038.

Reageer
gravatar

Het is als met de vele voetbalstadions die tot dusver uit de grond zijn gestampt over de hele wereld voor 1 WK-toernooi. Die blijken multifunctioneel: eenmalig in gebruik voor het toernooi, corrupte ambtenaren en bouwbedrijven verdienen er aan en FIFA-capo di tutti capi Sepp Blatter casht zijn gebruikelijke 33 % fee per stadion. Na het toernooi worden er politieke tegenstanders van regimes in opgeslagen om daarna -als massagraf- stijlvol tot toeristische ruïnes te vervallen

Reageer
gravatar

Leuk stukje werkverschaffing.
Die voetbalvelden moeten natuurlijk ook gemaaid worden en voorzien van strakke kalklijnen.
Uiteindelijk wordt Brazilië een groot groen grasveld.

Reageer
gravatar

We leven gelukkig in een land waar voetbal niet wordt onderschat. De ontwikkeling van het milieu is altijd een nobele zaak. Voetbal is daarnaast lucratief als dekmantel voor allerhande (onderhandse) zaken.

Reageer
gravatar

Wat zijn jullie bekrompen geesten en niet wereldwijd op de hoogte. Die voetballers verdienen niet voor niets mega salarissen en helpen juist mee aan de ontbossing van de wereld. Hoe meer klote voetbal hoe meer leed.

Snap Johan Cruijff ook niet dat hij zover mee gaat in wat uiteindelijk een spelletje was. Juist door Johan Cruijff is het een politiek spel geworden.

Onze aarde houdt op bij domme voetballers.

Reageer
gravatar

Nee serieus, ik zag laatst op internet dat ze in Brazilie echt heel veel voetbal spelen dus zullen ze ook wel veel velden hebben

gravatar

Olé, daar gaan we weer.

Ik heb hier eigenlijk niet zo’n zin in…
Ik doe nog een poging..

“Het gras bij de buren moet ook groeien”

Corrie (vH), Hiernaast… Snap je ‘m?

Gr . Benny

gravatar

Zo is het Benny!

Je kan het heel Scheveningen niet aandoen als De Speld -uitlaatklep van onze Pik van Hiernaast- een weekje radiostilte in acht zou nemen om welke reden dan ook.

Dan groeit er daar helemaal niets meer, want uit verveling en frustratie graast onze vriend de hele boel kaal.

http://tinyurl.com/nkwnbuu